Top 5 mașini de spălat rufe ieftine

Dacă ar fi să dau un premiu pentru aparatul electrocasnic care-mi salvează cel mai mult timp, cu siguranță acesta ar merge către mașina de spălat rufe. Mă declar o norocoasă că nu trebuie să mai îmi bat capul și cu o activitate atât de solicitantă, precum spălatul rufelor, când și așa am destule sarcini de-a lungul unei zile.

Prin urmare alegerea unei mașini de spălat rufe este una extrem de importantă. De modelul ales depinde felul în care hainele tale vor fi spălate, dar și durata lor de viață. Nu te gândi că trebuie să alegi neapărat un model scump. Având în vedere că nișa aceasta este tot mai exploatată, deja tot mai multe branduri lansează anual și o serie de modele low budget, potrivită pentru cei mai puțin pretențioși când vine vorba de senzori, de o gamă cât mai bogată de funcții sau poate de un design spectaculos. În momentul de față putem găsi nenumărate mașini de spălat cu un preț accesibil, care își vor face treaba excelent.

Important este ca după ce îți stabilești un buget anume, ce poate fi alocat pentru o asemenea achiziție, să îți faci o listă cu caracteristicile esențiale și utile pentru tine atunci când vine vorba de mașina de spălat dorită. Iar aici mă refer la:

dimensiunile modelului(ex. să fie slim în cazul în care ai puțin spațiu, să nu depășească o lățime de….)

capacitatea de încărcare(dacă ai doar 2 membri, s-ar putea ca un model cu o capacitate de 7 kg să fie mult prea mare și să îți fie greu să găsești atâtea rufe, din aceeași categorie)

viteza de rotație( ai posibilitatea să alegi între 800 rpm și 1400 rpm)

clasa de eficiență energetică(poți alege să facă parte din clasa A, A+, A++, A+++, A++++ și mai nou se pare că s-a ajuns la A+++++) – mașinile de spălat din clasa A sunt cele mai mari consumatoare de energie electrică, cu cât acestea se încadrează într-o categorie mai avansată, cu atât consumul de energie va fi mai mic

număr de programe(îți dorești un program anume, de exemplu dacă ai copil mic poate îți este necesar un program pentru bebeluși, care să spele cu delicatețe hăinuțele micuțului tău)

Odată ce ai stabilit ce anume îți dorești de la mașina de spălat, poți începe căutările. Ți-am pregătit un top cu 5 dintre cele mai ieftine mașini de spălat, ce au o eficiență ridicată:

1.
Arctic EF5800A+– Arctic EF5800A+ este o mașină de spălat rufe cu o capacitate de 5 kg, ce atinge o viteză de rotație de 800 rpm. Având în vedere capacitatea sa, aș spune că este potrivită pentru familiile mai puțin numeroase. Modelul se încadrează în clasa de eficiență energetică A+, cu un consum energetic de 0,765 kWh/program standard. Modelul Arctic are un preț extrem de accesibil, de aproximativ 799 lei, ceea ce îl face atractiv pentru familiile cu bugete mici. Aici găsești un review detaliat.

 

Vezi în magazin

2.

Indesit IWSNE 61253 C– Indesit IWSNE 61253 C este o mașină de spălat rufe Slim, cu o capacitate de 6 kg și o viteză de rotație de 1200 rpm. Poate fi achiziționat la un preț de aproximativ 969 lei. Modelul se încadrează într-o clasă de eficiență energetică foarte bună, A+++, ceea ce înseamnă că modelul este nu doar ieftin, ci și econom. Funcția EcoTime te ajută să speli chiar și o cantitate mai mică de rufe, într-un timp mai scurt decât în cazul programului standard, folosind până la 40% mai puțină apă și energie. Aici găsești mai multe informații despre acest model.

 

Vezi în magazin

3.

Star-Light WML-610APP– Star-Light WML-610APP este o mașină de spălat rufe ce face parte din clasa de eficiență energetică A++, cu un consum redus de energie electrică. Este un model cu un design simplu și modern, potrivit pentru a face oricărui timp de provocare. Este potrivită pentru familiile cu prichindei, a căror piele fină necesită o atenție deosebită. Programul special baby Wash spală cu grijă și într-un mod eficient hăinuțele celor mici. Modelul Star-Light are o capacitate de 6 kg și o viteză de rotație de 1000 rpm. Aici găsești mai multe detalii.

Vezi în magazin

4.

Whirlpool AWO/C60100– Whirlpool AWO/C60100 este o mașină de spălat rufe cu o capacitate de încărcare de 6 kg și o viteză de rotație de 1000 rpm. Deși vorbim de unul dintre brandurile lider în materie de electrocasnice, prețul modelului este unul cât se poate de atractiv, aproximativ 949 lei. Aici vei găsi mai multe informații. Mai mult de atât, mașina de încadrează în clasa de eficiență energetică A++, cu un consum de 0,78 kWh/program standard. Este un model destul de silențios, atinge 59 dB, ceea ce se aseamănă cu conversația ce se aude pe fundal, într-un restaurant.

Vezi în magazin

5.

Heinner HWM-M7012LA+ – Heinner HWM-M7012LA+ este o mașină de spălat rufe cu o capacitate de încărcare de 7 kg, ceea ce o face potrivită pentru familiile ceva mai numeroase. Viteza de centrifugare este de 1200 rpm, însă recomandat ar fi ca pentru rufele delicate să folosești o viteză de stoarcere mai mică, pentru a nu se deteriora. Modelul are un preț de aproximativ 899 lei și se încadrează în clasa de eficiență energetică A+. Are un program de spălare rapidă, de doar 15 min, ideal în cazul hăinuțelor prea puțin murdare.

Vezi în magazin

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.