Top 5 cele mai economice mașini de spălat rufe

top 5 cele mai economice mașini de spălat rufe

Mașini de spălat rufe găsești în toate magazinele de specialitate, însă nu toate sunt si economice, și cu preț bun, și performante. Și pentru că multitudinea de modele disponibile pe piață, ne poate deruta de multe ori când trebuie să facem o asemenea alegere, am realizat un top cu 5 dintre cele mai economice mașini de spălat rufe.

Mai mult de atât, am decis să includ în top modelele care nu doar că ne ajută să economisim bani, ci și timp, modele silențioase, care îți permit chiar să te odihnești în timp ce ele își fac treaba. Practic, nu vorbim de o mașină de spălat rufe, ci de un ajutor de nădejde, ce are grijă ca rufele tale să arate impecabil după fiecare spălare, ba mai mult te ajută să le prelungești durata de viață printr-o spălare corectă și eficientă.

În altă ordine de idei, iată care sunt cele mai economice mașini de spălat rufe:

1.
Innex Indesit XWSNE 61253 W – Innex Indesit XWSNE 61253 W
– o mașină de spălat rufe cu o capacitate de încărcare de 6 kg și o viteză de centrifugare de 1200 rpm. Se încadrează în clasa de eficiență energetică A+++, cu un consum de 0, 789 kwh/program standard de spălare. Este potrivită pentru o familie cu 3-4 membri și are grijă ca rufele să arate impecabil după fiecare spălare. Varietatea celor 16 programe îți permite să selectezi cea mai bună opțiune, indiferent de tipul de țesătură spălat. În general este destul de silențioasă, doar pe durata centrifugării își face simțită prezența producând un zgomot acceptabil.

 

Vezi în magazin

2.

– Gorenje W6503/SGorenje W6503/S este un model cu un preț de aproximativ 1249 lei. Are o capacitate de încărcare de 6 kg și o viteză de rotație de 1000 rpm, suficientă încât să stoarcă hainele destul de bine. Plus de alte la o viteză de stoarcere foarte mare, anumite țesături riscă să se deterioreze mai ușor. Clasa de eficiență energetică A+++, duce la un consum de doar 0,55 kwh/ program standard, ceea ce înseamnă facturi mai mici la energia electrică. Nici consumul de apă nu este prea mare, ajungând la 9209 l/an. Spre deosebire de majoritatea modelelor de pe piață, acesta excelează la numărul de programe, ajungând la cifra de 23. Programul cel mai scurt este de 17 minute. Dacă ai haine prea puțin murdare, care necesită mai mult o reîmprospătare, acest program este ideal. Modelul vine echipat cu o serie de funcții interesante, printre care se numără și funcția de Autodiagnosticare, ce te ajută să identifici o eventuală problemă încă din fază incipientă. În felul acesta vei ști cum să o rezolvi cât mai repede.

Vezi în magazin

3.

Beko WMY71483LB2Beko WMY71483LB2 – are un preț de aproximativ 1399 lei. Capacitatea de încărcare este de 7 kg, iar viteza de rotație ajunge la 1400 rpm. Mașina de spălat este ideală pentru familiile numeroase, în care se strâng destul de multe rufe la spălat. Se încadrează în clasa de eficiență energetică A+++, cu un consum energetic de 173 kwh/an. Cele 16 programe oferă varietatea necesară pentru a spăla orice tip de țesătură, indiferent de gradul de murdărie. Este potrivită chiar și pentru familiile cu bebeluși. Programul Baby Protect are grijă ca hăinuțele micuților să fie clătite în profunzime, pentru ca pielea lor să nu se irite.Nivelul de zgomot atins este destul de mic, de doar 51 dB, ceea ce înseamnă că modelul Beko este unul destul de silențios.

 

Vezi în magazin

4.

Electrolux EWF1074BWElectrolux EWF1074BW – are un preț de aproximativ 1199 lei și o capacitate de încărcare de 7 kg. Viteza de rotație este de 1000 rpm, suficient încât rufele tale să fie perfect stoarse după fiecare spălare. Se încadrează în clasa de eficiență energetică A+++, cu un consum de 0,92 kwh/program standard de spălare. Are un program rapid de numai 20 de minute, ideal pentru a clăti rufele ușor murdare(ex. ai fost la sală și vrei să îți reîmprospătezi ținuta). Mașina de spălat rufe pare destul de bine închegată, cu un design finuț și elegant.

 

 

Vezi în magazin

5.

LG F12U2TDN5LG F12U2TDN5 – este o mașină de spălat cu un preț de aproximativ 1959 lei. Are o capacitate de încărcare de 8 kg, ceea ce o face potrivită în special pentru familiile cu mulți membri sau pentru cei ce își doresc să spele acasă pilotele, păturile și alte țesături voluminoase. Se încadrează în clasa de eficiență energetică A+++, cu un consum de 117 kwh/an, ceea ce zic eu este un consum extrem de mic, comparativ cu modelele din clasele A și A+. Viteza de rotație ajunge la 1200 rpm, iar cele 12 programe sunt suficiente pentru a acoperi cam orice tip de țesătură. Cel mai scurt program este de 14 minute, ceea ce înseamnă că toate rufele ușor murdare vor fi spălate într-un timp relativ scurt. Este extrem de silențioasă și spală impecabil rufele.

 

Vezi în magazin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.