Review LG F1496ADP3 – spală și usucă rufele eficient

LG F1496ADP3 este o mașină de spălat rufe cu uscător, ce vine ca o soluție pentru cei ce duc lipsă de spațiu sau de ce nu, pentru cei ce sunt sătui să stea cu rufele întinse pe culme, la uscat. Poate fi găsită în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 2090 lei (verifică preț actualizat), un preț deloc mare având în vedere că discutăm despre un electrocasnic 2 în 1, care este și eficient.

Mașina de spălat poate fi găsită și în oferta magazinelor Cel și evoMAG.

Câți dintre noi nu ne dorim să scoatem rufele din cuvă direct pregătite pentru a le împacheta și a le așeza pe raftul din dresing? Câți dintre noi nici măcar nu avem un balcon pentru a le întinde la uscat și ne chinuim cu uscătorul prin casă de colo colo? Ei bine pentru astfel de situații și nu numai, o mașină de spălat rufe cu uscător ar putea fi soluția perfectă. LG vine cu un astfel de model nu doar eficient, ci și destul de arătos.

Din punct de vedere al design-ului, LG F1496ADP3 este un model elegant, cu câteva elemente din inox, ce îi conferă un plus de rafinament. Are dimensiunile unei mașini de spălat rufe standard, așa că nu vei fi nevoit să aloci un spațiu suplimentar pentru montarea ei. Ușa are o deschidere amplă(180 grade), iar hubloul un diamentru de 30 cm, astfel încât să poți introduce ușor țesăturile voluminoase . În partea superioară se observă un panou de control bine pus la punct, dotat cu un sertar pentru detergent în partea stângă, un selector de programe în centru(funcționează prin rotire) și un afișaj LED în partea dreaptă + o serie de butoane ce te vor ajuta să faci selecțiile potrivite.

Poze cu LG F1496ADP3

LG F1496ADP3

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Mașina de spălat cu uscător are o capacitate de încărcare de 8 kg pentru spălare și 4 kg pentru uscare. Așadar, dacă pentru o spălare vei putea introduce destul de multe haine, ei bine, pentru uscare, va trebui să împarți cantitatea maximă de rufe spălate în două părți.

Viteza de stoarcere ajunge până la 1400 rpm, ceea ce înseamnă că rufele vor fi foarte bine stoarse. Atenție, însă cu țesăturile delicate! Dacă te decizi să folosești viteza maximă de stoarcere, le poți deteriora.

Modelul coreenilor se încadrează în clasa de eficiență energetică B, cu un consum de 6,48 kWh/ciclu de spălare și uscare, la capacitate maximă. 1kWh = 0,5390 lei, ceea ce înseamnă că un ciclu complet de spălare + uscare ajunge la 3,49 lei. Pentru spălarea rufelor costul ar fi similar cu al altor mașini de spălat standard, însă uscarea rufelor face ca aceste costuri să crească simțitor.

Programe de spălare, Smart Diagnosis și alte detalii

Modelul LG beneficiază de un număr de 9 programe de spălare și de 4 programe de uscare. Programul cel mai scurt de spălare este de 30 de minute, iar uscarea se face cam în 3 ore, probabil de aici se trage și acel consum de energie destul de mare. Ideea este că modelul coreenile este capabil ca după programul de uscare să scoată rufele complet uscate. Important este să le lași câteva minute să se răcorească(să nu prindă un miros ciudat), iar ulterior le poți împacheta pentru a le așeza pe raft.

Un alt punct forte al acestui model ar fi faptul că este dotat cu tehnologia inovativă LG Smart Diagnosis, ce ajuta la rezolvarea rapidă a oricărei eventuale probleme legate de echipamentul electrocasnic. Identificarea unei posibile defecțiuni se poate face fie prin folosirea aplicației de smartphone, fie printr-un apel telefonic. În cele mai multe cazuri tehnologia elimină necesitatea apelării unui service.

Mașina de spălat nu este nici zgomotoasă, atinge 54 dB în timpul spălării și 75 dB în timpul uscării. E adevărat pe durata centrifugării, își face puțin simțită prezența, însă, nu atât încât să deranjeze.

Păreri pro şi contra

Pro

  • preț mic
  • design plăcut
  • 1400 rpm
  • capacitate de încărcare pentru spălare de 8 kg/capacitate de încărcare pentru uscare de 4 kg
  • silențioasă
  • dotată cu tehnologia LG Smart Diagnosis

Contra:

  • consumul de energie este cam mare

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Ușurință de utilizare - 9.4
Design - 10
Eficiență energetică - 8
Eficiență de stoarcere - 8.9

9.1

O alegere Smart

LG F1496ADP3 este un model eficient, ce are grijă să ai rufele impecabile de fiecare dată, dar fără a mai fi nevoie să le întinzi pe culme la uscat.

Vezi în magazin
User Rating: 1.62 ( 3 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.