Top 5 aparate de aer condiționat portabile

Aparatele de aer condiționat portabile, reprezintă o soluție potrivită atunci când sistemul de climatizare fix nu poate fi montat în încăpere dintr-un motiv sau altul.

aparat de aer condiționat portabil

Din păcate există câteva situații, în care AC-ul mobil poate fi considerat varianta potrivită pentru a face față temperaturilor toride din timpul verii. Aici fac referire la cei care stau cu chirie și poate proprietarul nu este de acord să dea găuri în pereți sau poate nu este dispus să deconteze investiția din apartamentul lui. Cei care stau la cămin, de regulă sunt puși în situația de a fi cazați mai mulți în aceeași cameră, situație ce poate deveni destul de incomodă pe timpul verii. Un aparat de aer condiționat mobil ar fi ideal pentru a face verile mai suportabile. O altă situație ar fi la birou. În cazul în care suprafața este închiriată și plănuiești să îți muți sediul destul de repede, opțiunea unui aparat de aer condiționat mobil ar putea fi ideală pentru lunile călduroase. Și exemplele de genul acesta pot continua…

Aparatele de aer condiționat sunt extrem de utile în situații precum cele menționate mai sus, dar totodată vin la pachet și cu alte avantaje decât cel de a fi portabile:

– Se montează extrem de ușor, fără a mai fi nevoie să găurești pereții. Asta înseamnă că nu vei mai fii nevoit să achiziționezi serviciul de instalare, prin urmare și investiția se diminuează.

– Au un preț accesibil, comparativ cu aparatele de aer condiționat fixe. Desigur, dacă le compari cu produse ce implică aceeași calitate și specificații tehnice.

Dacă până acum am discutat doar de avantajele unui sistem portabil, trebuie să știi că nu vorbim de un sistem perfect. Acesta implică și câteva dezavantaje, pe care trebuie să le menționez, astfel încât înainte de a face alegerea potrivită să fii conștient de ambele laturi ale produsului. Prin urmare trebuie să ții cont de faptul că:

– Aerul trebuie evacuat! Da, vorbim de un aparat de aer condiționat portabil, dar și acesta trebuie să evacueze aerul cald cumva. Prin urmare acesta vine cu un furtun de evacuare, similar cu cel de la hota de bucătărie, ce trebuie scos pe fereastră. Dar apare o altă situație, geamul între-deschis, care diminuează eficiența aparatului. Acest aspect poate fi soluționat prin montarea unei plăci de polistiren la baza geamului, ce are o gaură în care se fixează furtunul de evacuare a aerului cald.

– Sunt mai zgomotoase! În general aparatele de aer condiționat portabile sunt mai zgomotoase decât cele clasice. Atunci când alegi un model, fii atent și la numărul de dB al produsului, în cazul în care nu vrei să fii deranjat de zgomotul produs.

– Eliminarea apei. Chiar dacă discutăm despre aparate de aer condiționat mobile, și acestea elimină apa. În general ele vin cu un rezervor destul de mic, pe care va trebui să îl golești frecvent. Dacă este montat într-o cameră cu umiditate ridicată, vei avea ceva bătăi de cap cu golirea frecventă a rezervorului. Important este să îți alegi un model cu rezervor de apă detașabil.

Am realizat un top 5 aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență sporită, ce vor avea grijă de confortul tău mai ales pe timp de vară:

1.

 – Aparatul de aer condiționat portabil Star-Light 11600 BTU are un preț de aproximativ 1099 lei, fiind unul dintre cele mai ieftine modele de pe piață. Are o capacitate de răcire de 11600 BTU și se încadrează în clasa de eficiență energetică A, cu un consum de 1010W. Pachetul include kitul de instalare. Modelul dispune de funcția Sleep Night Mode și cea de Dezumidificare, dar și de alte funcții clasice.

 

Vezi în magazin

2.

Turbionaire Revigo este un aparat de aer condiționat cu o capacitate de 7.000 BTU, ce poate fi achiziționat la prețul de aroximativ 1049 lei. Se încadrează în clasa de eficiență energetică A. Este recomandat pentru o suprafață de până la 30 mp. Vine echipat cu kitul de instalare inclus și are o gamă de funcții destul de bogată: dezumidificare(reglează nivelul de umiditate din cameră), funcția Sleep(pentru nopți odihnitoare) + funcțiile clasice.

Vezi în magazin

3.

Platinium X9000HC este un aparat de aer condiționat cu un preț de aproximativ 1999 lei. Are o capacitate de răcire de 9000 BTU. Este recomandat pentru o cameră cu suprafața de până la 18mp. Se încadrează în clasa de eficiență energetică A pentru răcire și are un consum decent.

 

Vezi în magazin

4.

Trotec PAC 2000E este aparatul de aer condiționat cu o capacitate de răcire de 7200 BTU, potrivit pentru o suprafață de aproximativ 26 mp. Are un preț de aproximativ 1399 lei și se încadrează în clasa de eficiență energetică A.

 

Vezi în magazin

5.

ARGO IRO PLUS este un aparat de aer condiționat portabil, de 13000 BTU, ce poate fi achiziționat la prețul de aproximativ 1759 lei. Se încadrează în clasa de eficiență energetică A, cu un consum de 1,3 kW. În ceea ce privește nivelul de zgomot, ajunge la 65 dB, ceea ce înseamnă că este un model destul de silențios.

 

Vezi în magazin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<GRATUIT> Ghidul Practic 

 

 

FOLOSEȘTE INTELIGENT APARATUL DE AER CONDITIONAT

Îți trimitem direct pe email ghidul cu 

7 sfaturi practice pentru a utiliza inteligent

aparatul de aer conditionat