Cum alegi aparatul de aer condiţionat potrivit în 2023?

aparat de aer conditionatVara, de cele mai multe ori atinge temperaturi destul de ridicate, ceea ce duce la un disconfort destul de mare atât în locuință, cât și la birou. Aparatele de aer condiționat reprezintă soluția ideală pentru acest aspect neplăcut, însă fiind o varietate atât de mare de modele pe piață, de multe nu știm de ce trebuie să ținem cont când facem o asemenea alegere. De aceea ți-am pregătit un ghid util, ce te ajută să alegi aparatul de aer condiționat care se potrivește nevoilor tale.

Întâi de toate trebuie să luăm în calcul dacă aparatul de aer condiţionat va fi utilizat pentru locuinţă sau pentru un spațiu comercial. O dată ce te-ai hotărât asupra acestui fapt, iată câţiva paşi ce trebuie urmați atunci când vrei să îţi alegi un aparat de climatizare.

1.Numărul de BTU al aparatului de aer condiționat/Pentru ce suprafață îl voi folosi

BTU(British Thermal Units) reprezintă unitatea de măsură pentru răcire/încălzire. Cu cât această unitate este mai mare, cu atât mai puternic este aparatul de aer condiționat și prin urmare poate creşte şi suprafaţa asupra căreia se acționează. Pentru aproximativ 500 BTU în plus la aerul condiţionat, mai puteţi mări suprafaţa cu 1 metru pătrat. Este esențială calcularea suprafeței în care vrei să îți creezi confortul necesar atât pe timp de vară, cât și pe timp de iarnă şi în felul acesta vei şti care este numărul de BTU de care ai nevoie.

De asemenea este foarte important să ţii cont dacă în cameră funcţionează calculatoare sau electrocasnice care se încălzesc puternic (ex. aragazul), pentru că în acest caz vei avea nevoie de un aparat de aer condiţionat mult mai puternic. Un alt criteriu foarte important este numărul persoanelor care lucrează sau locuiesc în aria respectivă sau gradul de izolare termic al pereţilor şi chiar poziţionarea suprafeţei. Dacă soarele bate direct în geam să fii convins că ai nevoie de un aparat de climatizare puternic pentru a face faţă după-amiezelor moleşitoare. Iată cum poți calcula exact care este tipul de aparat de aer condiționat de care ai nevoie.

BTU/h 9000 12000 14000 18000 24000
Locuinţă-mp 18 – 25 24 – 35 28 – 45 40 – 50 60 – 70
Birouri-mp 14 – 22 20 -30 25 – 35 34 – 40 40 – 50

Ține cont și de înălțimea camerei. Pentru camere cu o înălțime mai mică de 3m se recomandă instalarea unui aparat de aer condiționat cu o putere de până la 14000 BTU. Instalarea unui aparat de aer condiționat de putere mare într-o cameră de înăltime mai mica va fi foarte deranjant din cauza debitului mare de aer, astfel că la cea mai mică treaptă de putere va fi destul de puternic.

2. Tipul aparatului de aer condiționat

Există 4 tipuri de aparate de aer condiţionat: de perete, de tavan, cele portabile şi multi-spliturile. Cele mai utilizate sunt cele montate pe perete. Cele ce se montează pe tavan sunt destul de scumpe, deoarece încorporează palete pe cele patru laturi, pentru o utilizare mult mai eficientă. Aparatele de aer condiționat portabile sunt ideale pentru cei ce vor să își creeze confotul necesar în orice încăpere s-ar afla, iar multi-spliturile sunt alcătuite din mai multe unități interioare, montate în camere diferite, legate la o singură unitate exterioară.

3. Clasa energetică din care face parte aparatul de aer condiționat

Aparatele de aer condiționat se numără printre cei mai mari consumatori de energie electrică, de aceea cu cât clasa de energie a aparatului este mai bună, cu atât consumul va fi mai mic. Deşi un aparat de aer condiţionat ce face parte din clasa A++ este mult mai scump, în timp îți vei da seama că aceste cheltuieli pot fi amortizate.

4. Filtrele folosite de aparatele de aer condiționat

Sistemul de filtrare este extrem de important în alegerea unui aparat de aer condiţionat. Filtrele de aer, de praf şi de miros sunt consumabile și nu trebuie să lipsească din dotarea unui astfel de dispozitiv. Mai mult de atât trebuie să ştii că aceste consumabile trebuie curăţate de două ori pe an şi la nevoie chiar schimbate. Pentru filtrarea aerului se foloseşte un filtru din plastic, ce se curăţă doar cu apă rece şi se usucă într-un loc ferit de soare. Pentru filtrarea mirosurilor se foloseşte un filtru de cărbune activ, iar pentru filtrarea şi purificarea aerului se foloseşte un filtru cu catechin. În cazul aparatelor de aer condiţionat de ultimă generaţie veţi putea remarca faptul că dispun de filtre cu ioni negativi, ce au ca scop prevenirea bolilor respiratorii, contribuie la un somn liniştitor şi chiar la relaxarea utilizatorului.

5. Nivelul de zgomot al aparatului de aer condiționat

Nu cred că există vreun utilizator care și-ar dori un aparat de aer condiţionat ce produce un zgomot enervant, aşa că mare atenţie la specificaţiile tehnice referitoare la nivelul de zgomot. Din punctul meu de vedere unitatea interioară nu ar trebui să depășească 65 dB, asta în cazul în care vă doriți să nu îi simțiți prezența atunci când este pus în funcțiune.

6. Aerul condiţionat cu Inverter

Inverter este tehnologie utilizată de aparatele de aer condiţionat de ultimă generaţie, sporindu-le capacitatea și diminuându-le nivelul de zgomot. Cum funcționează această tehnologie? Dacă la modelele non-inverter, compresorul se oprea odată ce se ajungea la temperatura dorită în încăpere, ei bine în cazul aparatelor cu Inverter acest lucru nu mai este valabil. Mai exact de îndată ce se ajunge la temperatura dorită, compresorul continuă să funcționeze, dar cu un consum redus la maxim. În felul acesta temperatura din cameră va rămâne constantă.

7. Dezumidificare

Umiditatea poate fi o cauză a disconfortului, mai ales pe timpul nopţii și de cele mai multe ori poate duce la apariția mucegaiului. De aceea este foarte important ca aparatul de aer condiţionat să fie dotat cu funcţia de dezumidificare, ce menţine temperatura dorită constantă şi reduce în acelaşi timp umiditatea.

8. Preţul aparatului de aer condiționat

Preţul de achiziţie al unui aparat de aer condiţionat este foarte important şi poate varia în funcţie de marcă, specificaţii tehnice, design, montaj inclus, etc. Mai jos puteţi găsi câteva tabele cu o parte din modelele de aparate de aer condiţionat foarte bine cotate la ora actuală, ideale pentru fiecare tip de suprafaţă, cu numărul de BTU necesari dar şi cu un preţ recomandat pentru fiecare categorie de utilizatori.

9000 BTU

Model Clasă   energ. Functie de dezumid. Zgomot                (dB)
Samsung AR09TXFYAW KNEU A++ Da 37 dB
Gree GWH09AAB-K6DNA4A A++ Da 28 dB

Star-Light ACM-09FOWF

A++ Da 62 dB

LG Standard S09EQ

A++ Da 35 dB
Star-Light ACT-09WIFI A++ Da 60 dB
Beko BRHPG090 A++ Da 54 dB
Midea Blanc R32 A++ Nu 29 dB

Pentru alte modele puteţi vedea aici.

12000 BTU

   Marcă

Clasă   energ. Functie de dezumid.   Zgomot  (dB)
LG S12EQ A++ Da 19 dB
Star-Light ACT-12WIFI A+ Da 50 dB
Beko BRHPG120 A++ Da 63 dB
Heinner Obsidian HAC-12OWF-BK A++ Da 19 dB
Gree Bora A4 Silver R32 GWH12AAB-K6DNA4A A++ Da 28 dB
TESLA TA36FFML-1232IAPC A++ Da 53 dB

Pentru alte modele puteţi vedea aici.

18000 BTU

 Marcă

Clasă   energ. Functie de dezumid.   Zgomot  (dB)
Daewoo DAC-18CHSDW A++ Da 53 dB
 Star-Light ACM-18FOWF A++ Da 55 dB
Daikin Sensira Bluevolution FTXC50C-RXC50C A++ Da 29 dB
Samsung CebuAR18TXFYAWKNEU A++ Da 41 dB
Daikin Sensira Bluevolution Entry Level  A++ Da 20 dB
Gree Bora A4 Silver R32 GWH18AAD-K6DNA1B A++ Da 34 dB

Pentru alte modele puteţi vedea aici.

21000 BTU – 24000 BTU

Marcă

Clasă   energ. Functie de dezumid. Zgomot (dB)
LG Standard S24EQ A++ Da 70 dB
Samsung Cebu AR24TXFYAWKNEU A++ Da 54 dB
Gree Bora A4 R32 GWH24AAD-K6DNA4A A++ Da 34 dB
Daikin Sensira Bluevolution FTXC71C-RXC71C A++ Da 54 dB
HEINNERHAC-HS24WH++ A++ Da 63 dB

Pentru alte modele puteți vedea aici. 

9. Sfaturi pentru montarea aparatului de aer condiționat

– Nu amplasa un aparat de aer condiționat de putere mare, peste 14000 BTU  într-o încăpere cu o înăltime mai mică de 3m. Daca suprafața este prea mare optează pentru 2 aparate de o putere mai mică.

– Nu amplasa un aparat de aer condiționat mai puternic pe un hol crezând că va putea răci 2 camere. Holul se va răci foarte repede ajungând la temperatura selectată după care se va opri și aerul rece nu va ajunge și în camere. În plus traseul frigorific către partea inferioară din exterior va fi mai lung , mai costisitor și mai inestetic.

44 comentarii

  1. Magazin Universa

    Am citit aici un articol foarte complet si util despre aerul conditionat. Acum stiu cum sa iau deceizia cea mai buna atunci cand voi achizitiona primul meu aparat de AC

  2. Buna ziua. Cum aleg un aer conditionat pentru o camera de calculatoare care in total consuma in jur de 20 kW pe ora. Sa zicem o camera de 15 metri patrati.

    • Salut, Eugen!
      Ținând cont că este vorba de o cameră tehnică recomandat ar fi să apelezi la o soluție de climatizare dedicată unui uz tehnic.
      Modelele prezentate in articol nu sunt destinate acestui tip de utilizare.

    • Bulancea Viorel

      Ce model si putere aparat AC pot instala pe un hol cu volum 50 mc. Mentionez ca din hol se poate intra in 2 dormitoare si living.
      Vreau detalii si sfaturi in alegerea aparatului.
      MULTUMESC ANTICIPAT!

      • Viorel, înțeleg că tu vrei un AC pe care să îl montezi pe hol și să răcești cele două dormitoare și livingul? În cazul acesta este cam complicat ceea ce îți dorești să faci. În primul nu ar trebui să fie pereți în calea aerului aruncat de unitatea interioară, iar când alegi aparatul de aer condiționat trebuie să ții cont de suprafața camerei în care îl vei monta, de cât de tranzitată este camera, dacă este vorba de un open space unde se gătește etc. Dacă îți dorești un aparat de aer condiționat pentru toate camerele, poți alege un multisplit, care are o singură unitate externă și 2/3/4 unități interne. Dacă vei alege să montezi un AC pe hol care să fie eficient și pentru celelalte camere, vei face de fapt un compromis, în încercarea de a-ți asigura confortul în fiecare cameră. Presupunând că vei lua cel mai puternic AC și îl vei porni la maxim, în hol va fi o temperatură extrem de scăzută, iar aerul aruncat se va împărți per cameră. În plus sunt și pereți despărțitori între camere.

  3. eu am multisplit Viessmann Vitoclima; mi se pare cea mai buna varianta

  4. Ce trebuie ales intre Osaka cu filtrare catechin, sau Gree cu filtre Anti praf , Anti bacterian Anti-alergic?

  5. Buna ziua. Locuiesc la casa P+1 cu suprafața utila totala de 118 m.p. Jos 62 m.p. este livingul, baia și o bucatarie închisă iar sus 56 m.p. sunt 3 dormitoare, baie si dressing. As dori sa montez un singur aparat de aer condiționat pe casa scării, sus pe tavan. La etaj este foarte cald, iar la parter sunt cu 2-3 grade mai puțin și este acceptabil. Ce mărime de aer condiționat am nevoie? De cati BTU? Mulțumesc foarte mult!

    • Razvan, locuința ta este foarte mare pentru ca un singur aparat de aer condiționat să îți ofere confortul dorit. Nu se recomandă montarea aparatului de aer condiționat pe hol/casa scării pentru a face față întregii locuințe și asta pentru că s-ar răci foarte tare doar acest perimetru, iar în camere probabil abia dacă ai simți o adiere. Poți opta pentru un model multisplit pentru a-ți asigura răcoarea dorită în dormitoare și living sau poți opta să montezi AC în camerele cele mai călduroase.

  6. Bună !
    Dispunerea camerelor în apartamentul meu sunt în forma literei L. Patru camere pe Latura Mare cu geamurile la N-E iar bucătăria vis a vis de camerele 2-3. Știu că un singur aparat puternic n-ar fi o soluție confortabilă. Ce îmi recomandați ? Vă mulțumesc !

  7. Buna ziua, va rog sa ma ajutati, am o mansarda care are un hall din care se intra in 2 camere de cca 11 mp. si 13 mp. orientate S. Pe hall am un aparat de 9000 BTU. Ce solutie am pt fiecare camera (destinatie birou) cu H variabil (panta acoperis), max 2,5 m. Va multumesc.26.11.16.

    • Pentru situația ta eu văd două soluții viabile:
      – montarea a câte un aparat în fiecare cameră (câte 9000BTU vor fi suficienți)
      – montarea unui aparat multisplit ( o unitate exterioară și câte o unitate interioara pentru fiecare cameră)

      • Buna ziua,avem un apt de 73mp,doua camere,bloc turn,et 1 si nu stim exact ce aparat cond tb sa luam,cati BTU tb sa aibe,ca sa faca fata in tot apartamentul.Va multumesc mult!

        • Andreea îți recomand să instalezi un aparat de aer condiționat în fiecare cameră(ții cont de suprafața camerei atunci când alegi capacitatea aparatului), astfel încât să te bucuri cu adevărat de beneficiile lui. Dacă instalezi unul într-o singură cameră pentru a face față întregului apartament, vei avea temperatura dorită doar în camera respectivă, nu și în restul apartamentului. Îți recomand modelele Daikin. Sunt cele mai fiabile aparate de aer condiționat!

  8. am o casa cu aprox 65 mp la parter si trei dormitoare la etaj.As vrea sa pun un aparat de aer condtionat la parter unde se gaseste livingul,locul de luat masa so bucataria[care comunica intre ele] pentru racirea parterului.Ce aparat imi recomandati,va multumesc

  9. Buna ziua! Am un magazin cu suprafata de 100 mp in care am 4 frigidere si 4 lazi frigorifice. Ce apara de aer conditionat in puteti recomanda? Va multumesc!

    • Având în vedere că vorbim de un magazin cu o suprafață destul de mare, la care se adaugă și câteva aparate frigorifice, vă recomand instalarea a două AC-uri de 24000 BTU. Acestea vor face față chiar și în zilele cu un trafic intens în magazin. Gree GWH24QE-K3DNB8G

  10. Buna ziua
    Se poate sa ma ajutati so pe mine va rog…
    Locuiesc la casa si dormitoarele (70 mp cu tot cu casa scărilor si hol inaltime 2.3 m)sunt la mansardă. As vrea sa pun un aparat pe hol si sa raceasca cele 3 dormitoare. …oare unul de 24000 e prea mare ? Răcoarea se va duc pe casa scărilor?

    • Bună ziua,
      Aparatele de aer condiționat destinat locuințelor sunt concepute pentru a face față unei camere, astfel încât aerul să fie răspândit uniform în încăpere. În situația dumneavoastră este indicat să montați în fiecare cameră câte un aparat de aer condiționat cu o capacitate de răcire de 9000 BTU(în cazul în care suprafața camerei nu depășește 25 mp). În felul acesta veți obține temperatura dorită în fiecare dormitor. Aici puteți vedea mai multe opțiuni cu 9000 BTU. O vară frumoasă!

  11. Am o camera cu innaltimea de 3 metrii, lungimea de 6 metrii si 20 de centimetrii si latimea de aproape 4 metrii ,doresc sa achizitionez un aparat de aer conditionat doar pentru aceasta camera si nu stiu ce sa aleg potrivit acestei camere in care am un tv mic de tot care este aprins doar de 2-3 ori pe saptamana, iar soarele nu bate direct pe geam,am o temperatura de 26 – 27,5 grade celsius zilnic si as dori sa reduc temperatura considerabil,multumesc si astept un raspuns

  12. Buna ziua,

    Va rog sa-mi faceti o recomandare cu privire la achizitionarea unui aparat de aer conditionat pentru un apartament de 2 camere, semidecomandat, 55 mp utili, situat la etajul 2. Nu doresc ca investitia sa fie foarte mare si tocmai de accea m-ar interesa ca raportul calitate/pret sa fie avantajos.

    Va multumesc anticipat pentru raspuns,

    Adriana

    • Bună ziua,
      Aceste aparate de aer condiționat sunt gândite pentru a face față unei singure camere. În felul acesta fluxul de aer va fi distribuit uniform în încăpere. În situația dumneavoastră, aveți două opțiuni:
      1. În cazul în care suprafața fiecărei camere este sub 25 mp, alege-ți câte un AC de 9000 BTU pentru fiecare cameră Gree GWH09QB-K3DNA1C
      2. În cazul în care livingul depășește 25 mp, optați pentru un sistem de climatizare de 12000 BTU. Mitsubishi Electric MSZ-HJ35VA / MUZ-HJ35VA
      O vară răcoritoare!

  13. Bună ziua,
    Vă rog să mă ajutați să aleg un dispozitiv de aer condiționat pentru un apartament cu 3 camere (living si 2 dormitoare) de 65mp situat la parter, este in cadrul unei case P+1E.
    Livingul si bucataria sunt comune au aprox 35mp. M-ar interesa un singur dispozitiv pus in living, să-mi asigure confortul acolo, si bineințeles un aport mai mic pentru cele 2 dormitoare.
    Mulțumesc anticipat

    • Bună ziua,
      Capacitatea de răcire a unui aparat de aer condiționat este potrivită pentru a face față unei suprafețe uniforme, fără pereți despărțitori, ce ar putea îngreuna fluxul aerului. Ținând cont că vorbim de 3 camere, recomandat ar fi să optați pentru un aparat de aer condiționat cu o capacitate mai mare pentru living+bucătărie(12000 BTU sau 18000 BTU în cazul în care se gătește mult, se folosesc electronice și electrocasnice care degajă căldură) și două aparate cu o capacitate de 9000 BTU pentru dormitoare. Puteți opta pentru un Daikin FTXB50C-RXB50C pentru living și Daikin FTXB25C-RXB25C pentru dormitoare. O vară răcoroasă!

      • doresc sa stiu daca aparatele de aer conditionat fără unitate externă sunt eficiente intr-un apartament de doua camere de aproximativ 60 mp…sunt Avram din Alesd Bihor. Va multumesc!

        • Aparatele de aer condiționat pentru locuințe sunt concepute pentru a face față unei singure încăperi. În felul acesta fluxul de aer este distribuit uniform în cameră. În funcție de suprafața încăperii, puteți selecta capacitatea de răcire a sistemului de climatizare. În situația dumneavoastră, indicat ar fi să montați câte un aparat în fiecare cameră. În cazul în care camerele au suprafața sub 25 mp și înălțimea sub 3 m puteți opta pentru varianta de 9000 BTU.. O vară răcoritoare să aveți!

  14. Criste Elena Carmen

    Buna ziua, va rog sa ma ajutați si pe mine, am un apartament cu 3 camere la etajul 4, doresc sa iau un aparat de aer condiționat doar pentru Bucătărie si living, specific ca acestea au împreuna o suprafața de 36 mp iar între ele este un perete despărțitori putin mai mic decât jumate din lungimea celor doua încăperi. Ce îmi recomandați si daca e posibil sa îmi sugerați si o marca de calitate. Mulțumesc anticipat!

    • Bună ziua,
      Dacă cele două camere comunică între ele foarte bine, iar peretele despărțitor este mult prea mic pentru a împiedica fluxul aerului, recomandat ar fi să îl montați undeva la hotarul dintre cele două camere, astfel încât aerul generat să fie direcționat uniform pentru ambele încăperi. Ținând cont că vorbim de o suprafață de 36 mp și de bucătărie, aș merge pe o variantă cu o capacitate de răcire de 18000 BTU. Recomandarea mea ar fi Daikin FTXB50C-RXB50C sau Hitachi Performance RAK-50RPB-RAC-50WPB. O zi senină!

  15. Din pacate ati uitat sa bagati in lista brandul care fabrica cele mai multe echipamente in lumea asta GREE , precum si FUJITSU……………Heiner, Osaka,,,,,sa fim seriosi, niste aparate inventte peste noapte….

  16. Buna ziua,
    Ce aparat de aer conditionat imi recomandati pentru o camera tehnica (2 servere, 1 centrala telefonica), fara geamuri, cu suprafata 9mp si inaltime cca 2.5 m. Ar trebui sa mearga 24 ore/24. Multumesc

    • Bună Laura,
      Ținând cont că este vorba de o cameră tehnică recomandat ar fi să apelezi la o soluție de climatizare dedicată unui uz tehnic.
      Modelele prezentate in articol nu sunt destinate acestui tip de utilizare.

  17. Buna ziua
    am un apartament de 2 camere si bucatarie (50 m patrati) Din hol se intra in fiecare camera Orientarea este spre nord ce tip de aer conditionat ar trebui sa cumpar? locul ideal ar fi pe hol dar citind vad ca nu este recomandat! ce ma sfatuiti??

    • Bună Carmen!

      Ar fi bine să cumperi câte un aparat de aer condiționat de 9000BTU pentru fiecare cameră pe care vrei să o răcești.
      Nu recomand amplasarea un singur aparat mai puternic pe hol în speranța ca vei răci ambele camere. Găsești în articol motivele pentru care nu se recomandă această practică.

  18. Buna. Va rog sa-mi recomandati ce sa aleg pentru un apartament situat la et. 8, de 85mp, in forma de L, cu 3 camere (un dormitor spre nord, toate celelalate incaperi spre sud), in care locuiesc 4 persoane si se utilizeaza calculatoare, aragaz, cuptoare, frigider. Apartamentul are un hol care il traverseaza pe lungime. Ce aparat(e) mi-ati recomanda si cum ar trebui dispuse? Multumesc.

    • Bună Daria,

      În cazul în care dorești să răcești toate cele 3 camerele, cea mai bună variantă este să ai câte un aparat de aer condiționat in fiecare cameră. Câte unul de 9000BTU ar trebui să fie suficient.
      Câteva modele de 9000BTU . Alege modele cu o clasă energetică bună.

  19. Salut,
    puterea de incalzire/racire se dimensioneaza pentru volum, nu pentru suprafata, este diferenta mare intre o camera de 2 metri si una de 4 metri. Ce inseamna mult mai puternic , daca in camera functioneaza alte aparate electrocasnice? ( de 10 ori, de 100 de ori mai puternic). Cum se calculeaza in functie de numarul de persoane si de dimensiunea peretilor?
    Ce putere trebuie sa aiba aparatul pentru o camera de 40 de metri patrati, inalta de 3,5 metri, izolata cu polistiren expandat de 10cm la exterior, caramida Porotherm de 30 cm, in care locuiesc 4 persoane, functioneaza 2 calculatoare un televizor cu plasma de 1,4 metri diagonala , un cuptor electric de 3,1 kw si o plita pe gaz.
    Camera este pozitionata cu ferestrele spre sud, iar suprafata ferestrelor este de 8 metri patrati, tamplarie cu geam termopan low-e. As vrea sa pot scadea temperatura de la 30 de grade la 18 grade in maxim o ora.

    • Salut Dan,

      Îți primul rând îți mulțumim că ne citești. În al doilea rând îți mulțumim pentru contribuția ta la îmbunătățirea articolelor noastre. Datorită ție am mai adăugat câteva idei și sfaturi.

      Revenind la întrebarea ta, îți recomand să te orientezi către un aparat de aer condiționat de 24000BTU sau două de 12000BTU. Dacă, camera de care vorbești este un birou, ține cont și de poziționarea persoanelor în cameră și de locul unde poți prinde aparatul de aer condiționat. În cazul în care toate cele 4 persoane stau într-o parte a camerei poți opta pentru un singur aparat de aer condiționat pe care să îl plasezi în partea opusă .

      Mare atenție la temperatura de 18 grade pe care o doresti în interior. Medicii recomandă o diferență de maxim 5grade între interior și exterior.

      Numai bine!

      • Multumesc pentru sfat, cred ca o sa aleg doua de 12.000 si le pornesc in functie de necesitati. In legatura cu sfatul medicilor, oare ei tin 40 de grade in casa cand afara sunt 45?

  20. Foarte interesanta postare mai ales pentru cei atehnici care traverseaza cu greu zilele toride de vara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<GRATUIT> Ghidul Practic 

 

 

FOLOSEȘTE INTELIGENT APARATUL DE AER CONDITIONAT

Îți trimitem direct pe email ghidul cu 

7 sfaturi practice pentru a utiliza inteligent

aparatul de aer conditionat