Samsung Galaxy S24 Ultra – cât de utile sunt funcțiile Galaxy AI pentru pasionații de călătorii?

În ultima săptămână daily driverul meu a fost nimeni altul decât vârful de gamă al seriei Galaxy, și anume Samsung Galaxy S24 Ultra. Și pentru că anul acesta lansarea seriei S24 s-a bazat mai degrabă pe cât de bine integrează noile telefoanele AI-ul, decât pe ce schimbări aduc față de generația anterioară, mi-am propus să testez ceva mai amănunțit o parte din aceste funcții și să vedem cum ne pot ajuta ele, de exemplu în zona de travel. Pentru că despre asta e vorba până la urmă. Cum facem ca un telefon bun să fie și mai bun, și mai util. Deja telefonul este de ceva timp o unealtă, cu ajutorul căruia putem să ne organizăm super bine, să rezolvăm o mulțime de task-uri, chiar și pentru muncă. Ei bine provocarea de anul acesta constă în utilitatea funcțiilor AI și cum le integrăm în viața noastră de zi cu zi.

Și-ncepem cu funcția Circle to Search, care te ajută să identifici rapid elemente pe care le-ai văzut de exemplu într-o imagine sau un video. De la piese vestimentare și până la locații, preparate, rețete, obiecte. Afli orice informații ai nevoie sau orice îți stârnește curiozitatea. Pur și simplu apeși lung pe butonul Home, se activează funcția Circle to Search, încercuiești zona de interes din cadru, iar AI-ul scanează și analizează suprafața respectivă, caută pe Google, pentru ca ulterior să îți afișeze rezultatele căutării. Și-ți dau un exemplu banal care-mi trece acum prin minte. Nu de puține ori mi s-a întâmplat să văd pe rețelele de socializare anumite postări din diferite locații, postări care-mi trezeau interesul, însă din postarea sau story-ul respectiv nu puteam identifica locația. M-am tot jucat cu funcția Circle to Search și experiența mi s-a părut foarte interesantă. Uite cum am folosit-o pentru a-mi face research-ul pentru anumite obiective turistice, zone de distracție cât și pentru restaurante.

Funcționează atât cu fotografii, cât și cu video și-mi place că pot căuta fix ceea ce mă interesează. Ba chiar pot afla și detalii despre o ținută care-mi place, și de unde pot achiziționa produsele respective. Știu, mulți spun că este același lucru cu Google Lens. Da și nu. Google Lens este o aplicație, în timp ce Circle to Search este o funcție integrată în sistemul de operare. Așa că în loc să faci o captură de ecran, după care să deschizi Google Lens, să cauți în captura de ecran ce te interesează, cu Circle to search, printr-un simplu gest, totul este mult mai simplu și mai rapid.

Cea de-a treia funcție este Live Translate, pe care Samsung o integrează super bine. Funcția Interpreter, de exemplu îți permite să folosești telefonul pentru a traduce conversațiile în timp real. Traducerile se fac bidirecțional și pot fi audio sau text, fără a mai fi nevoie de aplicații terțe. Iar cu funcția Call Assist poți purta chiar și conversații telefonice fără bariere lingvistice, traducând conversația în timp real, în ambele sensuri. Pentru început sunt doar 13 limbi disponibile, însă vor mai fi adăugate și altele pe parcursul acestui an. Din păcate româna nu este deocamdată în listă. Practic noile funcții dărâmă barierele lingvistice, ușurând astfel conversațiile cu persoane care nu cunosc o limbă universală. Pentru a accesa opțiunea și a alege limba dorită, intrăm în apeluri, accesăm cele 3 punctulețe din colțul drept de sus, mergem la setări, live translate, iar aici activăm funcția, mergem mai jos, și selectăm limba pe care o folosesc eu, facem și setările pentru voce, tonalitate, rapiditate, iar ulterior alegem și limba persoanei cu care purtăm conversația. Și nu în ultimul rând bifăm ca vocea noastră și a celeilalte persoane să fie pe mute, astfel încât să auzim doar traducerea. De dragul testării, eu am încercat să fac o rezervare la un restaurant din Portugalia și după cum puteți vedea în materialul video, Call Assist funcționează, însă eu am avut un delay în conversație. Probabil a contat și faptul că sun din altă țară, însă ca idee mă gândesc că funcția este super utilă, mai ales atunci când ajungi într-o țară, în care

Imaginează-ți doar că ești în china sau japonia și nu reușești să te descurci cu engleza. Folosind funcția Interpreter lucrurile devin mult mai simplu, și nu doar într-o conversație Face to Face, ci și în conversațiile telefonice. Poți lega mult mai ușor prietenii și atâta timp cât te poți face înțeles vei obține ceea ce ai nevoie.

Și am ajuns și la funcțiile AI pentru fotografii, care îți permit să te joci astfel încât să creezi cel mai instagramabil conținut. Practic poți redimensiona elemente din fotografii, , poți îndrepta cu ușurință fotografiile, în cazul în care sunt strâmbe, și asta fără a mai fi nevoit să le crop-uiești. Pur și simplu cu ajutorul AI-ului se umple golul din zona respectivă, ca și cum fotografia nu ar fi fost niciodată strâmbă. Același lucru se întâmplă și în cazul în care muți elemente. Și de cele mai multe ori, inteligența artificială o nimerește bine de tot. Nu doar că poți muta, redimensiona și îndrepta, ci poți aduce chiar și elemente din alte fotografii, astfel încât să obții rezultatul dorit. Te poți juca atât de mult cu editarea încât poți urca pe Muzeul Viitorului din Dubai, o mașinuță simpatică fotografiată în Sinaia sau de ce nu poți sprijini Burj Kaliffa, cea mai înalta clădire din Dubai. Chiar și partea video poate fi editată. Dacă ții apăsat pe un video strandard, îl va transforma în slow-mo, iar în caz că vrei ca editarea să rămână permanentă, folosește cu încredere opțiunea de edit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.