Review Samsung 40KU6092 – unul dintre cele mai ieftine TV-uri 4K

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.1
Imagine - 9.1
Conectivitate - 9.5

9.2

O alegere Smart

Samsung 40KU6092 este unul dintre cele mai ieftine Smart TV-uri cu rezoluție 4K, ce oferă o experiență de utilizare foarte plăcută.

Vezi în magazin
User Rating: 2.61 ( 5 votes)

În ultimul an au apărut pe piață extrem de multe televizoare cu rezoluție Ultra HD, la un preț din ce în ce mai bun, însă din păcate o bună parte din ele fac rabat la calitate. Samsung 40KU6092 este unul dintre modelele de succes, ce reușește să îmbine cu succes calitatea, cu un preț foarte avantajos, de aproximativ 1999lei(verifică preț actualizat). Vorbim de unul dintre cele mai accesibile modele 4K de pe piață, extrem de bine vândut.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco, evoMAG și Cel.

Din punct de vedere al designului, televizorul este o prezență plăcută, modernă. Din câte observ Samsung a păstrat în cazul gamei KU6092 același design cu care eram familiarizați încă din 2015, de la seria J5100. Ramă din plastic, ușor lucioasă pe margini, cu aceeași latură inferioară dublată de o suprafață metalică și același suport în formă de ”V”. Nu mă deranjează acest compromis, atâta timp cât vine la pachet cu două avantaje, o imagine net superioară și un preț extrem de avantajos.

Mai jos găsești și modelele din aceeași gamă, ce au diagonale diferite:

Poze cu Samsung 40KU6092

Samsung 40KU6092

Verifică în magazin

Specificații tehnice

Televizorul nu este greu, cântărește doar 8,6 kg și are dimensiunile de 917,7 x 535,7 x 62,6 mm, dar asta nu înseamnă că nu vei avea nevoie de ajutor pentru a-l monta, mai ales dacă vrei să îl montezi pe un suport TV de perete.

Samsung 40KU6092 este un Smart TV cu o diagonală de 101 cm, potrivit mai degrabă pentru un dormitor sau pentru un birou. Vine cu sistem de operare Tizen, cu o interfață prietenoasă și permite o navigare rapidă și ușoară prin meniu. Ce îmi place la platforma utilizată de Samsung este conținutul destul de bogat, potrivit pentru întreaga familie, de la mic la mare. Vei putea rula și jocuri precum Asphalt 8. Experiența oferită este una decentă, nici telecomanda nu te ajută prea tare în acest sens. Pentru o experiență cât mai competitivă, recomandat ar fi să ai un controler.

Sonorizare și conectivitate

Televizorul are o rezoluție 4K, ceea ce înseamnă peste 8 milioane de pixeli ”aglomerați” pe o diagonală de 101 cm. Deși mulți susțin că nu avem încă suficient conținut 4k, eu sunt convinsă că în următorii 2 ani lucrurile se vor schimba enorm. Deja observ că pe YouTube creatorii de conținut fac eforturi destul de mari în acest sens, pe Netflix iarăși găsim filme în 4K, probabil că în ceea ce privește posturile TV vom mai avea de așteptat ceva timp pentru un asemenea upgrade.

Modelul coreenilor este capabil să redea imagini demne de un model de ultimă generație, clare, detaliate, cu un contrast bun și culori bogate. Sunetul este suficient de puternic încât să îi satisfacă pe cei mai puțin pretențioși. Cei 20 W sunt ok în cazul în care nu dorești să îți deranjezi vecinii. Se pierde ușor din fidelitate spre volumul maxim, însă pot spune că televizorul beneficiază de o sonorizare comparabilă cu ce am întâlnit la alte televizoare dintr-o gamă mult mai scumpă.

Pe spate se regăsește întreaga gamă de conectori, unde vei găsi: 3 porturi HDMI, 2 porturi USB 2.0, Slot CI+, o ieșire audio digitală, o intrare video composite și o intrare component.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • 4K,
  • Smart TV,
  • preț accesibil,

Contra:

  • sonorizarea nu este prea puternică

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.