Deși modelele TV 4K au început să aibă prețuri tot mai accesibile, întâlnim des situații în care televizoarele cu rezoluții mari și prețuri mici, fac rabat de la calitate. Se pare că Samsung reușește să îmbine destul de bine cele două aspecte, cu modelul Samsung 65KU6092, ce vine nu doar cu o rezoluție 4K și specificații interesante, dar și cu un preț destul de avantajos, de aproximativ 4800 lei(verifică preț actualizat) la momentul review-ului.
Modelul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco, evoMAG, Cel.
Review-ul este valabil și pentru televizoarele:
- Samsung 40KU6092 cu o diagonală de 101 cm
- Samsung 50KU6092 cu o diagonală de 125 cm
- Samsung 55KU6092 cu o diagonală de 138 cm
Toate modelele de mai sus fac parte din aceeași gamă. Singura diferență dintre ele, este diagonala, ce modifică evident și prețul TV-ului.
Cu siguranță ne îndreptăm către o nouă eră a rezoluțiilor în ceea ce privește televizoarele, iar aceasta este 4K. Deja vedem în ofertele magazinelor mult mai multe modele cu peste 8 milioane de pixeli decât TV-uri Full HD. E adevărat, încă nu avem atât de mult conținut 4K pe cât ne-am dori, însă cu siguranță suntem pe drumul cel bun. Pe YouTube deja sunt foarte mulți creatori de conținut video ce investesc enorm pentru a livra o astfel de calitate. Pe Netflix iarăși avem filme în 4K sau poți investi într-un Blu-Ray pentru a te bucura cu adevărat de calitățile acestui TV.
Modelul coreenilor este fin, cu un design rafinat, ce reflectă eleganță. Are o ramă subțire, dublată pe latura inferioară de un strat de inox. Tot pe latura inferioară este inscripționat discret și logo-ul producătorului. Panelul este destul de îngust, și găzduiește toți conectorii și partea hardware. Vorbim de un TV cu greutate, cântărește 25,8 kg și are dimensiunile de 1541,5 x 868,1 x 1767,3 mm, ceea ce înseamnă că vei avea nevoie de ajutor atât pentru despachetarea, cât și pentru montarea sa.
Poze cu Samsung 65KU6092
Specificații tehnice
Modelul coreenilor este un Smart TV cu o diagonală de 163 cm, ceea ce-l face potrivit pentru un living de dimensiuni generoase. Mai exact calcul pentru a afla ce distanță minimă ar trebui să fie între ochi și display se face în felul următor: se înmulțește diagonala televizorului cu 1,6263. În cazul modelului nostru, distanța ar trebui să fie de minim 266 cm.
Este o adevărată plăcere să urmărești filmele pe acest TV. Oferă imagini 4K de o calitate foarte bună, un contrast puternic, luminozitate bună, culori vibrante, cam tot ceea ce îți dorești de la un TV 4K de bună calitate. Sunt uimită de faptul că până și programele SD sunt redate la o calitate destul de bună, grație tehnologiei 4K Upscaler.
Nu excelează pe parte de sonorizare. Da, beneficiază de un sunet bun, ce își păstrează fidelitatea chiar și la un volum mai mare, însă cei 20 W consider că sunt insuficienți pentru o diagonală atât de mare. Așa că cel mai sigur, dacă optezi pentru ”micul gigant” sigur, vei opta și pentru un soundbar.
Rulează sistemul de operare Tizen, cu o interfață prietenoasă, ce permite o navigare rapidă și ușoară prin meniu. Din punctul meu de vedere, este una dintre cele mai simple platforme de utilizat. Oferă o gamă bogată de aplicații, pentru întreaga familie. Vei putea testa chiar și ceva jocuri distractive.
Pe spate este găzduită toată gama de conectori, iar aceasta conține: 2 porturi USB(unul dintre ele are alimentare de 5V/1A și este destinat unui HDD extern), 3 porturi HDMI, o intrare video, o intrare component, o ieșire audio digitală și un Slot CI+.
Păreri pro şi contra
Pro:
- design elegant,
- 4K,
- Smart TV,
- preț accesibil,
Contra:
- sonorizarea nu este foarte puternică