Review Samsung 55KU6092 – 4K + preț accesibil

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.1
Imagine - 9.1
Conectivitate - 8.7

9

O alegere Smart

Samsung 55KU6092 este un Smart TV cu rezoluție 4K, diagonală de 138 cm, ce oferă o gamă bogată de aplicații, pentru distracția întregii familii.

Vezi în magazin
User Rating: 3.1 ( 2 votes)

Dacă în urmă cu vreo 2 ani, cu greu te atingeai de un televizor 4K, datorită prețului amețitor, iată că mai nou, prețul acestora a scăzut atât de mult, încât nu mi se mai pare un efort prea mare pentru o astfel de achiziție. E adevărat mai sunt și excepții, ce au în continuare prețuri cât un apartament, însă eu fac referire la gamele de TV-uri cu prețuri decente. Samsung 55KU6092 este unul dintre aceste modele, ce poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 2999 lei(verifică preț actualizat). Având în vedere că este un model cu peste 8 milioane de pixeli, Smart și pe deasupra are și o diagonală generoasă, cred cu prețul este unul corect.

Da, mulți vor spune, că nu văd rostul unei investiții într-un televizor 4K, atâta timp cât posturile TV nu redau un astfel de conținut. Este adevărat, că în momentul de față conținutul 4K este la început de drum. În prezent, îl găsim pe YouTube sau Netflix, într-un procent din ce în ce mai mare și sunt convinsă că în următorii 2-3 ani, se vor face eforturi mari pentru a se oferi o astfel de calitate, chiar și în ceea ce privește posturile TV.

În general televizorul este un bun pe care îl utilizăm cel puțin 5-6 ani înainte de a-l schimba. Așa că, dacă tot ești pe punctul de a-ți schimba televizorul, de ce să nu fii în pas cu tehnologia și să te bucuri de conținutul 4K încă de la începuturile ei. În plus diferența de preț între un model Full HD și unul 4K nu mai este atât de mare.

Design

Așadar revenind la TV-ul de astăzi, îți pot spune că este unul dintre modelele de mijloc ale anului 2016, lansat de Samsung. Are un design elegant, întocmai cum ne-a obișnuit producătorul coreean. Rama subțire, este dublată pe latura inferioară de o margine din inox, ce îi conferă un plus de rafinament. Panoul este destul de îngust și găzduiește pe spate toată partea de conectică. Vine cu un suport destul de fin, în formă de ”V”, la care se poate renunța în favoarea unui suport TV de perete.

Review-ul este valabil și pentru televizoarele:

Toate modelele de mai sus fac parte din aceeași gamă. Singura diferență dintre ele, este diagonala, ce modifică evident și prețul TV-ului.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco, evoMAG și Cel.

Poze cu Samsung 55KU6092

Samsung 55KU6092

Verifică în magazin

Specificații tehnice

Samsung 55KU6092 este un Smart TV cu o diagonală de 138 cm, ceea ce îl recomandă mai ales pentru un living. Are o rezoluție 4K, de 3840 x 2160 pixeli, ceea ce înseamnă de 4 ori mai mulți pixeli față de o rezoluție Full HD. Redă imagini de o calitate foarte bună, exact așa cum te aștepți de la un model 4K. Detalii, culori vibrante, o luminozitate bună, un contrast echilibrat, calități ce te vor încânta de fiecare dată. Chiar și posturile SD sunt redate la o calitate destul de bună, semn că tehnologia 4K Upscaler își face treaba destul de bine.

Sonorizare, sistem de operare și conectivitate

Sonorizarea suficient cât să te bucuri de un film bun, dar nu și pentru a deranja vecinii la volum maxim. Cei 20 W cred că sunt suficienți atunci când vorbim de o diagonală mai mică, undeva la 80 cm, însă pentru un ”mic gigant” ar fi mers măcar 30 W. Așa că, dacă ești un adevărat cinefil, cu siguranță îți vei dori și o sonorizare puternică. Acest aspect îl vei soluționa cu o mică investiție într-un soundbar.

Modelul coreenilor rulează sistemul de operare Tizen, cu o interfață prietenoasă, ce permite o navigare rapidă și intuitivă prin meniu. Cu siguranță procesorul Quad Core este bine optimizat, astfel încât să-și facă treaba cât mai bine. Smart Hub-ul oferă și un conținut bogat, pentru întreaga familie, astfel că te vei putea bucura din plin de aplicații și jocuri interesante.

Așa cum spuneam la început, pe spate este încorporată toată partea de conectică, ce surprinde în mod plăcut, printr-o gamă destul de bogată de porturi. Are 3 porturi HDMI, 2 porturi USB, slot CI+, o ieșire audio digitală, o intrare component și o intrare video composite. Are Wi-Fi integrat, însă dacă nu te deranjează prea tare un fir în plus, recomand rețeaua cablată. Vei descărca mult mai ușor aplicațiile, clipurile de pe YouTube se vor încărca mai repede, prin urmare vei avea o experiență de utilizare mai bună.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • 4K,
  • Smart TV,
  • preț accesibil,

Contra:

  • sonorizarea nu este foarte puternică

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.