Yamato YW121G – eficient și ieftin

Pentru cei care își doresc un dispozitiv de răcire ieftin și bun, Yamato YW121G pare a face o treabă foarte bună. Am căutat un aparat care să nu coste mult, să aibă o putere de răcire de aproximativ 12000 BTU și să fie apreciat de către cei care îl folosesc. Am găsit mai multe aparate interesante, însă unul dintre cele mai echilibrate mi s-a părut acest produs de la Yamato, care chiar dacă nu are un nume foarte puternic în spate, este uimitor prin nota maximă pe care o are de la utilizatori. Este normal să aibă o notă mare, în condițiile în care are un cost de aproximativ 1700 de lei (verifică preț actualizat) la eMAG și promite să facă ceea ce face un aparat cu câteva sute de lei mai scump. Așa cum apreciază cei care l-au cumpărat deja, chiar face.

În ceea ce privește aspectul, cei de la Yamato nu excelează. Este un aparat de aer condiționat simplu și alb, cu finisaje standard. Nu este genul de aparat pe care să îl cumperi pentru că arată bine. Totuși, simplitatea lui îl face potrivit pentru aproape orice încăpere. Pentru mine partea de aspect, cel puțin la un aparat de aer condiționat de perete, nu este chiar atât de importantă, așadar, acest aparat mi se pare cel puțin decent.

Poze cu Yamato YW121G:

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La o simplă analiză a specificațiilor putem descoperi de ce este acest aparat de aer condiționat atât de apreciat. Acesta dispune de câteva funcții superioare și prezintă valori excelente în ceea ce privește consumul:

 • Face parte din clasa de eficiență A++ la răcire și A+ la încălzire. Este un detaliu important, în condițiile în care un aparat de aer condiționat poate să consume destul de multă energie.
 • Are o capacitate cel puțin decentă, atât pentru răcire, cât și pentru încălzire. Capacitatea de răcire este de 10920 BTU și cea de încălzire este de 11600 BTU. În total, capacitatea este de 12000 BTU, o valoare foarte atractivă. În teorie, poate fi folosit pentru încăperi de până la 35 de metri pătrați, însă eu aș recomanda încăperi de aproximativ 25 de metri pătrați.
 • Are filtru antibacterian. Este un alt punct forte, în condițiile în care are capacitatea de a crea un mediu cât se poate de sănătos în încăpere.
 • Dispune de mai multe funcții atractive, care ușurează munca utilizatorului. Spre exemplu, dispune de funcția de auto diagnoză, care înseamnă că în momentul în care prezintă o problemă are capacitatea de a spune, pentru a se lua rapid atitudine. Printre funcțiile atractive se mai numără și cea de Sleep sau cea de Auto Protection.
 • Funcționează cu freon ecologic. Dacă ții la natură este și acest aspect unul important.
 • Generează un zgomot de 42 de decibeli. Nu se poate spune că este cel mai silențios aparat de aer condiționat, însă nu este nici unul foarte zgomotos. Cei 42 de decibeli sunt suportabili chiar și de aproape.
 • Are și funcția de dezumidificare. Pe lângă faptul că  AC-ul răcește și încălzește, poate să facă și alte lucruri, cum ar fi dezumidificarea.

Păreri pro şi contra

Pro:

 • face parte din clasa A++
 • funcție de dezumidificare
 • dezghețare inteligentă

Contra:

 • nu are Wi-Fi

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Eficiență energetică - 9.2
Eficiență răcire/încălzire - 9
Nivel de zgomot - 9

9.1

O alegere eficientă

Concluzionând, Yamato YW121G este un aparat de aer condiționat eficient. Nu este cel mai atractiv ca și design, însă încântă mai mult prin preț.

Vezi în magazin
User Rating: 2.93 ( 10 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<GRATUIT> Ghidul Practic 

 

 

FOLOSEȘTE INTELIGENT APARATUL DE AER CONDITIONAT

Îți trimitem direct pe email ghidul cu 

7 sfaturi practice pentru a utiliza inteligent

aparatul de aer conditionat