Whirlpool AWO/C 6314 – un model ieftin din clasa de eficiență energetică A+++

Verdictul Gadget-Review.ro

Ușurință de utilizare - 8.9
Design - 8.5
Eficiență energetică - 9.6
Eficiență de stoarcere - 8.7

8.9

O alegere eficientă

Whirlpool AWO/C 6314 este o mașină de spălat rufe ideală pentru cei ce își doresc un model care consumă puțină energie și apă.

Vezi detalii
User Rating: 3.85 ( 1 votes)

Cu o experiență de peste 100 de ani în producerea aparaturii electrocasnice, Whirlpool se află în topul preferințelor românilor când vine vorba despre această categorie de produse. Iar mașinile de spălat rufe Whirlpool oferă un raport calitate-preț extrem de avantajos. Whirlpool AWO/C 6314 este un bun exemplu în acest sens. Poate fi găsită în oferta eMAG, la prețul de aproximativ 1399 lei (verifică preț actualizat), dar cu puțin noroc o poți prinde la reducere. Este un model potrivit pentru familiile mici și medii, ce își doresc un model eficient.

Din punct de vedere al designului, nu aș putea spune că impresionează prea tare. Vorbim de un model cu un design clasic, pe o nuanță de alb, accesorizată cu un panou de control ce pare destul de ușor de utilizat. În stânga se află sertarul pentru detergenți, în centru selectorul de programe, ce funcționează prin răsucire, iar în dreapta avem un display LCD, la baza căruia se află butoanele de control.

Poze cu Whirlpool AWO/C 6314

Whirlpool AWO/C 6314

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Mașina de spălat rufe Whirlpool are o capacitate de încărcare de 6 kg, aspect ce o recomandă pentru familiile la început de drum sau de ce nu pentru un cuplu de pensionari. Are o viteză de rotație de 1200 rpm, ceea ce înseamnă că rufele vor fi perfect stoarse după fiecare spălare. Atenție însă la rufele delicate. Se recomandă a se folosi o viteză de centrifugare mai mică, pentru a nu se deteriora țesătura.

Caracteristica cea mai interesantă când vine vorba despre acest model, este eficiența sa. Se încadrează în clasa de eficiență energetică A+++, cu un consum de energie de 0,69 kwh/program standard, ceea ce nu este rău deloc. Nici în ceea ce privește consumul de apă nu sperie, acesta ajunge la 8200 l/an.

Numără 18 programe de spălare, astfel că vei putea spăla cam orice tip de țesătură îți dorești. Cel mai scurt program este de 15 minute, și este ideal pentru hainele ce nu necesită decât o reîmprospătare.

Un aspect interesant la acest model este funcția de ”Oprire și adăugare”. Cu siguranță ți s-a întâmplat și ție să constați că ar mai fi trebuit să adaugi anumite rufe în tura de spălare ce abia s-a pornit. Ei bine cu noua funcție, nu-ți va mai fi teamă că mașina s-ar putea strica dacă o oprești în timpul unui program de spălare. Programarea întârziată este ideală pentru cei ce vor să găsească rufele proaspăt spălate când ajung acasă.

Modelul este destul de silențios, atinge un nivel de zgomot de 59 dB în timpul spălării, mai puțin în timpul centrifugării, când ajunge la 75 dB.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • clasa de eficiență energetică A+++,
  • design elegant,
  • funcția ”Oprire și adăugare”
  • prețul este accesibil

Contra:

  • este destul de zgomotoasă în timpul centrifugării

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.