Whirlpool AWIC 9014 – mai scumpă, dar merită

Cel mai mare producător de pe piaţa mondială de electrocasnice este Whirlpool. Producătorul american are anual cele mai mari încasări şi, de aceea, este normal ca produsele sale să se ridice întotdeauna la standardele impuse de aceste performanţe. Cu fiecare nou model, clienţii aşteaptă ceva mai bun decât cel precedent, iar Whirlpool AWIC 9014 nu face excepţie, fiind una dintre cele mai performante, bine dotate şi de calitate maşini de spălat ale firmei.

Din start, trebuie spus însă că modelul este unul dintre cele mai scumpe ale producătorului american. Cu toate acestea, investiţia mai mare poate fi recuperată rapid, deoarece clasa energetică a acestuia este una specială, A -30 %. Astfel, maşina consumă cu 30 % mai puţină energie dacât competitoarele din clasa A. Asta înseamnă că, lună de lună, facturile la electricitate vor fi mai mici şi că, pe termen lung, banii cheltuiţi în plus vor părea o idee excelentă. În concluzie, chiar dacă preţul maşinii de spălat trece de 2500 lei (verifică preț actualizat ), dotările şi capacităţile acesteia o fac una dintre cele mai bune de pe piaţă. În plus, banii cheltuiţi cu acest model pot fi recuperaţi cu uşurinţă datorită clasei energetice superioare.

Modelul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco și Altex.

Din punct de vedere al designului, vorbim de un model elegant și rafinat. Complet albă, mașina de spălat se evidențiază prin detalii precum panoul de control bine dotat, dar și prin ușa de deschidere cu margine din inox și geam negru, ce o fac să fie potrivită pentru o bucătărie modern echipată.

Poze cu mașina de spălat rufe Whirlpool AWIC 9014

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Şi chiar dacă nu ar fi beneficiat de acest mare avantaj, maşina de spălat tot ar fi fost superioară multora de pe piaţă. Dacă majoritatea celorlalte modele au o capacitate de încărcare de 6 – 7 kilograme, Whirlpool AWIC 9014 vine cu 9 kilograme. Prin încărcare frontală, o cuvă spaţioasă şi un hublou mare, maşina arată mereu pregătită să cuprindă foarte multe haine. Astfel, se transformă într-un produs ideal pentru casele cu mai mulţi locatari, unde lucrurile de spălat se adună mai repede, dar şi pentru cămine sau mici pensiuni. Cele 1400 de rotaţii pe minut şi nivelul de zgomot de 59 decibeli în timpul spălării şi 79 în timpul stoarcerii garantează şi ele calitatea superioară a maşinii.

Ca performanţe, mașina de spălat Whirlpool beneficiază de toate tehnologiile moderne utilizate de majoritatea modelelor firmei. Programele de spălare sunt variate şi asigură o curăţare de calitate şi fără riscuri a tuturor tipurilor de materiale. Se poate alege între un program pentru haine delicate, din bumbac, de blug sau negre. De asemenea, există variante precum Super Eco sau Aqua Eco prin care se poate face economie la energie şi apă. Nu în ultimul rând, pot fi alese şi programe pentru prespălare, clătire intensivă sau spălare cu apă rece.

O dotare deosebită este sistemul “Al şaselea simţ” prin care se setează un program de spălare special, în funcţie de culoarea hainelor. Astfel, dacă acestea sunt negre sau colorate, modulul va fi special, potrivit pentru a se păstra intensitatea şi strălucirea culorilor originale, fără ca acestea să iasă şi să păteze celelalte haine. Pentru amestecuri, se poate utiliza varianta de program mixt.

Pentru cei care sunt mereu pe fugă sau pentru haine mai puţin murdare, producătorii au venit şi cu posibilitatea de spălare în doar 15 minute. Pentru aceasta, se poate stabili şi temperatura apei (20 sau 30 de grade), iar faptul că programul nu devine încărcat este un mare avantaj.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design plăcut,
  • afișaj LCD,
  • capacitate de încărcare de 9 kg,
  • 1400 rpm,

Contra:

  • prețul cam piperat

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Ușurință în utilizare
Design
Performanțe

Whirlpool AWIC 9014 este o mașină de spălat rufe cu un design rafinat, ce se potrivește unei familii numeroase și unui spațiu modern amenajat.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.