Whirlpool AWE 6516 – mașina de spălat ieftină

Dacă ai buget restrâns pentru viitoarea mașină de spălat și în același timp un spațiu destul de mic în care să o plasezi, atunci modelul Whirlpool AWE 6516 ar putea fi ideal pentru tine. Poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 1150 lei (verifică preț actualizat ), fiind unul dintre cele mai ieftine modele de pe piață. Ratele pentru acesta încep din jurul sumei de 38 de lei. În ciuda faptului că este foarte ieftină, mașina benficiază de o serie de tehnologii performante, are un consum redus de energie și un număr mare de programe de spălare. Punctul slab al modelului este capacitatea mică de spălare, dar aceasta este datorată dimensiunilor reduse. Per ansamblu modelul reprezintă o investiție bună și are un raport calitate-preț foarte bun.

Mașina de spălat poate fi găsită în oferta magazinului Altex.

Designul modelului este unul simplu, remarcându-se de la prima vedere faptul că avem de-a face cu unul cu încărcare verticală. Modelul este în totalitate alb și are câteva pete de culoare albastră pe panoul de control și pe mânerul de la ușă. Aparatul are dimensiunile de 90 x 40 x 60 cm, observându-se faptul că este îngust și ocupă puțin loc.

Poze cu mașina de spălat Whirlpool AWE 6516

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Capacitatea de încărcare este de 5 kg, acest lucru fiind datorat dimensiunilor reduse. Cu toate că mașina face față unei cantități obișnuite de haine, s-ar putea ca în cazul unor familii mai numeroase să fie nevoie de mai multe cicluri de spălare. Cuva este alcătuită din polipropilenă, iar tamburul este alcătuit din oțel inoxidabil. Panoul de control pune la dispoziția utilizatorului funcția de selecție a centrifugării.

Puterea de centrifugare este de 1000 de rotații pe minut. Mașina se remarcă însă la nivelul programelor de spălare. Astfel, sunt disponibile în total nu mai puțin de 18 programe de spălare. Dintre acestea enumerăm programul pentru spălare rapidă de 30 de minute, programul pentru spălare zilnică la 40 de grade, programe speciale pentru diferite tipuri de materiale precum bumbacul, lâna, sinteticele etc, programe pentru haine delicate sau pentru spălare manuală și nu numai. Există în același timp programe speciale de prespălare și pentru un consum redus de energie.

Whirlpool AWE 6516 dispune de un sistem special de detectare a nivelului de spumă, reușind astfel să ajusteze nivelul de apă în funcție de acesta și să ofere o spălare eficientă și economică. În același timp modelul dispune de un sistem de distribuție uniformă a încărcăturii, astfel încât hainele să treacă prin același ciclu. Nu în ultimul rând, modelul beneficiază de o funcție de oprire a clătirii și o funcție specială pentru evacuare.

Mașina are un nivel de zgomot redus, fiind destul de silențioasă. Nivelul de zgomot la centrifugare este de 76 dB, iar cel la spălare este de 62 dB.

În ceea ce privește consumul, modelul se încadrează în clasa de eficiență energetică A+, având un consum cu până la 30% mai mic decât modelele obișnuite. Consumul mediu de energie pentru un ciclu de spălare este de 0.85 kWh, iar cel  de apă este de 45 de litri. Modelul se încadrează în clasa de eficiență la spălare A.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design plăcut,
  • preț decent,
  • LED,

Contra:

  • capacitatea de încărcare este cam mică

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Ușurință în utilizare
Design
Performanțe

Whirlpool AWE 6516 este o mașină de spălat rufe cu încărcare verticală, ideală pentru spațiile înguste și pentru familiile mai puțin numeroase.

User Rating: 3.97 ( 3 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.