Whirlpool AKR 551 JA – hota decorativă deosebită

Hotele decorative sunt într-adevăr mai elegante decât cele obișnuite, dar modelele seamănă foarte mult între ele și trebuie să te conformezi tiparului. Whirlpool AKR 551 JA este însă un model care se face cu siguranță remarcat. Hota decorativă poate fi găsită în magazine la prețul de aproximativ 689 lei (verifică preț actualizat). Pentru cei care vor să o cumpere în rate, acestea încep din jurul sumei de 24 de lei.  Modelul se remarcă în primul rând prin designul disponibil pe crem și aspectul decorativ ridicat datorat formei de șemineu piramidal. Apoi, puterea de absorbție este una ridicată, iar eficiența împotriva grăsimii este foarte bună. Modelul acoperă toate caracteristicile necesare pentru a-și merita locul în bucătăria ta.

Hota poate fi găsită și în oferta magazinului Altex.

Designul hotei este disponibil pe culoarea crem Jasmine, fiind cu totul aparte. Modelul va ajuta foarte mult la deschiderea culorilor și respectiv a atmosferei din bucătărie. Acesta se potrivește atât cu parchetul, cât și cu gresia. Modelul este ideal pentru cei care își doresc altceva decât stilul minimalist. Hota este încorporabilă și de tip șemineu. Forma piramidală îi oferă o eleganță aparte.  Aspectul general este unul clasic, notele apropiindu-se puțin și de stilul rustic. Dimensiunile  sunt de 52/72 x 60 x 51.5 cm. Panoul de control este extrem de simplu de folosit și este plasat în partea frontală, la îndemână.

Poze cu hota

Whirlpool AKR 551 JA

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Hota stă bine și la capitolul eficiență. Deși funcționează pe baza unui singur motor, aceasta are un randament foarte bun, făcând față unor bucătării de dimensiuni medii și gătitului la mai multe ochiuri. Vei putea să îndepărtezi eficient și rapid aburul, mirosurile de mâncare, evitând împrăștierea lor în toată casa.

Pentru a economisi energie și a obține de fiecare dată rezultatele dorite, ai la dispoziție trei trepte de absorbție. Puterea de absorbție minimă este de 272 mc/h, iar cea maximă este de 448 mc/h. Puterea este de 380 W. Consumul energetic anual este de 116 kW.

Hotele funcționează fie prin extracția aerului, fie prin recirculare. Mai exact, acestea fie evacuează aerul, fie îl absorb, filtrează și distribuie înapoi în cameră. Cel de-al doilea caz este potrivit pentru cei care nu au posibilitatea de a poziționa hota pe un perete exterior. Modelul de față poate funcționa în ambele variante, așa că îl vei putea adapta situației tale. Puterea maximă de extracție este de 372 mc/h, iar puterea maximă de recirculare este de 217 mc/h.

Aparatul oferă o vizibilitate bună asupra spațiului de lucru datorită a două lămpi cu halogen. Acestea au împreună o putere de 40 W.

Eficiența filtrelor pentru grăsime reprezintă un aspect important pentru un astfel de aparat. Hota stă bine și la acest aspect, încadrându-se în clasa de eficiență C. Poziția este una foarte bună față de media de pe piață. Cele două filtre metalice au un randament excelent.

Un alt aspect de luat în considerare este nivelul de zgomot. Vei vrea probabil să poți auzi telefonul sau televizorul din bucătărie și să poți purta discuții sau să desfășori alte activități în timp ce funcționează hota, așa că modelele silențioase sunt cele mai potrivite. Modelul are un nivel maxim de zgomot de 69 dB, așa că nu te va deranja prea tare.

Păreri pro şi contra

Pro

 • design elegant,
 • este încorporabilă,
 • ușor de întreținut

Contra

 • puterea de absorbție putea fi ceva mai mare

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.3
Putere de absorbție - 8
Zgomot - 9.1

8.8

O alegere rustică

Whirlpool AKR 551 JA este o hotă potrivită pentru bucătăriile rustice, cu dimensiuni mici, ce te va scăpa de mirosurile pregnante de mâncare, atunci când gătești.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Un comentariu

 1. Buna ziua,
  Am achizitionat astazi aceasta hota de la Whirpool, model AKR 551 JA, problema este ca parerile sunt impartite, in sensul ca de unde am achizitionat-o un vanzator a spus ca nu poate fi folosita pe recirculare, altul ca poate fi folosita pe recirculare, de asemenea si dumneavoastra a-ti specificat ca merge pe recirculare. Intrebarea mea este, ca daca merge pe recirculare, pe langa filtrele de aluminiu cu care vine hota ar trebui sa achizitionez si alt tip de filtre? Daca da, ce tip de filtre ar trebui? Daca mi-ati putea da si un link ceva cu acest tip de filtre ar fi ideal.
  Din acelasi magazin mi s-a spus ca ar fi nevoie de 2 filtre…insa nu a specificiat si de care…de aici si dilema, nu stiu ce sa mai cred:).
  Va multumesc pentru informatii.
  O zi buna in continuare,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.