Whirlpool AKM 260 IX – plita încorporabilă pe gaz

Ne aflăm într-o perioadă în care din ce în ce mai multe persoane optează pentru sisteme de gătit încorporabile, în detrimentul opțiunii clasice a aragazului. Aceste sisteme prezintă avantajul de a fi mai eficiente și a oferi un control mai bun asupra procesului de gătire. Din seria de plite a celor de la Whirlpool face parte și modelul Whirlpool AKM 260 IX. Plita mixtă încorporabilă poate fi găsită în magazine la prețul de aproximativ 449 lei (verifică preț actualizat). Pentru cei care vor să o cumpere în rate, acestea încep din jurul sumei de 15 lei pe lună.

Plita poate fi găsită și în oferta magazinului Altex.

Plita are un design cel puțin interesant. Aceasta este alcătuită din inox și are un aspect foarte modern, iar spațiul pentru gătit este mare și gândit pentru a-ți oferi o libertate mare de mișcare. Butoanele sunt plasate lateral, așa că îți va fi mult mai ușor să mânuiești vasele de pe arzătoare. Acestea sunt dintr-un plastic ce putea avea, însă, o calitate mai bună. Cu toate astea, este de apreciat faptul că sunt prevăzute cu aprindere integrată.

Poze cu plita încorporabilă

Whirlpool AKM 260 IX

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Dimensiunile plitei sunt de 4.1 x 58 x 50 cm, aceasta fiind perfect încorporabilă. Aparatul necesită o atenție deosebită pentru curățare după fiecare sesiune de gătit, întrucât urmele se pot vedea destul de mult pe suprafața lucioasă.

Suprafața pentru gătit este prevăzută cu 4 arzătoare de diferite dimensiuni. Ai la dispoziție un arzător mare, unul mic și două medii. Arzătorul mare este așezat în partea din față, așa că va fi ușor să poziționezi vasele mari. Acum că am amintit de poziționarea vaselor, acest aspect poate fi destul de problematic din cauza grătarelor integrate, acestea neavând deschidere în dreptul arzătoarelor, ci trecând peste suprafața acestora. Prin urmare, fixarea vaselor care nu au fundul plat este destul de dificilă. Stabilitatea redusă a vaselor scade mult din funcționalitatea designului.

În privinţa grătarelor, putem spune că acestea sunt alcătuite din oțel. În ceea ce privește funcționarea propriu-zisă, plita funcţionează pe gaz, având aprinderea electrică. Arzătorul mare are o putere de 3 kW, cel mic o putere de 1 kW, iar cele medii au o putere de 1.6 kW. Arzătoarele oferă un randament foarte bun, asigurând un timp de gătit mai scurt. Acestea sunt dotate cu siguranțe electromagnetice.

Pentru a te ajuta mai mult, plita este prevăzută cu un indicator de funcționare și are disponibilă și o funcție pentru deconectarea automată.

Păreri pro şi contra

Pro

  • designul modern
  • suprafața generoasă pentru gătit
  • accesibilitatea ridicată a arzătoarelor, dar şi
  • eficiența foarte bună a acestora.

Contra

  • grătarele nu au o stabilitate foarte mare

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 7.8
Consum - 7.7
Siguranță - 7.6

7.7

O alegere accesibilă

Whirlpool AKM 260 IX este o plită încorporabilă cu un preț decent, ce se potrivește celor ce vor să schimbe vezghiul aragaz, dar nu au un buget prea mare.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.