5 plite pe inducție ce merită atenția ta

De câțiva ani buni încoace clasicul aragaz este tot mai frecvent înlocuit de plitele de gătit și cuptoarele independente. Motivele sunt cât se poate de evidente, în primul rând datorită aspectului mult mai plăcut, în al doilea rând pentru că ocupă mai puțin spațiu, iar unele modele, precum plita cu inducție, consumă și mai puțin agent termic.

plita pe inducție

Așadar, o bucătărie modernă, de apartament sau nu, care se respectă, se va remarca prin aspectul liniar, prin ordinea și buna organizarea a spațiului, iar plita de gătit devine un must have.

Prin urmare, dacă ești în căutarea unei plite, de ce să alegi un model pe inducție, care este cel mai performant model și ce brand ai putea alege?

Înainte de a-ți prezenta recomandările noastre, ar trebui să cunoști câteva informații de bază în ceea ce privește acest tip de plită și ce anume o recomandă.

Astfel, vom începe prin a-ți spune că plita pe inducție se deosebește de celelalte modele prin faptul că este cea mai eficientă soluție pentru gătit, iar asta se datorează faptului că vasul se încălzește prin inducție magnetică. Plita pornește doar în momentul în care vasul este așezat pe zona de gătit. De altfel se și oprește în mod automat, atunci când vasul este ridicat de pe plită.

Unul din cele mai mari avantaje ale plitei pe inducție îl constituie capacitatea sa de a încălzi rapid vasul, depistându-i în același timp dimensiunea și setând astfel aria de gătit. Temperatura în cazul unei plite pe inducție este distribuită uniform pe întreaga suprafață a vasului.

Nu în ultimul rând trebuie precizat că aceasta este mult mai economică, ea consumând cu până la 50% mai puțin agent termic decât o plită pe gaz, de exemplu. În plus, spre deosebire de tipul de plită amintit un pic mai devreme, plita pe inducție se curăță foarte ușor.

Atuurile plitei pe inducție sunt cele care au contribuit la consolidarea reputației sale, aceasta devenind tot mai căutată și mai apreciată atât în bucătăria unei locuințe, cât și într-una de master chef, mai ales că se instalează ușor, iar multe modele beneficiază de funcții suplimentare, precum cronometru, funcție Booster sau Child Lock.

Folosirea unei plite pe inducție presupune utilizarea unor vase speciale, care se magnetizează. Așadar, odată cu achiziționarea unui astfel de model este nevoie să te orientezi și către un set de oale și tigăi ce au în componență elemente care se magnetizează.

Pentru că de multe ori ne este greu să facem alegerea potrivită, ți-am pregătit un top cu 5 plite pe inducție, care merită atenția ta.

1.

Hansa BHIW67377

Hansa BHIW67377 este o plită pe inducție cu 4 zone de gătit și Touch control. Este prietenoasă atât cu mediul înconjurător(pentru realizarea sa nu au fost utilizate metale grele sau arsenic), cât și cu mediul interior din locuință. Pentru a putea fi utilizată aceasta nu trebuie decât să fie conectată la o priză de 230V. După terminarea procesului de gătire, odată ridicat vasul de pe zona încălzită, aceasta se răcește aproape instant. De apreciat este și funcția care-ți permite setarea timpului de preparare, chiar și atunci când gătești mai multe alimente în același timp.

Vezi în magazin

 

2.

Whirlpool ACM 816 BA

– Whirlpool ACM 816 BA se remarcă atât prin design, cât și prin suprafața mare de gătire. În plus, acest model de plită pe inducție este prevăzută cu funcția Booster pe fiecare zonă de gătit în parte. Plita pe inducție de la Whirlpool îți oferă avantajul de a reduce timpul de gătire și consumul de agent termic cu până la 50%.

 

 

Vezi în magazin

 

3.

Bosch PIA645B68E

– Bosch PIA645B68E ne-a captat atenția prin comenzile rapide ce pot fi activate printr-o simplă atingere de buton, prin cele 17 trepte de putere, precum și funcțiile speciale: PowerManagemen și QuickStart. Plita cu inducție de la Bosch, cu 4 zone de gătit, are capacitatea de a fierbe 2L de apă într-un timp de până la de trei ori mai scurt decât alte plite convenționale.

 

 

Vezi în magazin

4.

Electrolux EHD6740FOK– Electrolux EHD6740FOK este una din plitele pe inducție care nu numai că arată foarte bine, beneficiind de o lumină de fundal spectaculoasă, însă este și foarte intuitivă și ușor de utilizat. Funcțiile care o definesc ca fiind un produs performant îți oferă libertatea de a fi extrem de creativ în bucătărie, totul realizându-se într-o deplină siguranță și într-un timp extrem de scurt.

 

Vezi în magazin

 

5.

MIELE KM 6363-1

– MIELE KM 6363-1 este una din plitele pe inducție care face parte din clasa premium, categorie în care a fost inclusă atât datorită prețului, cât mai ales al brandului. Miele s-a remarcat de-a lungul celor 100 de ani de activitate prin calitatea produselor pe care le-a lansat pe piață, media de viață a acestora, precum și designul atractiv al acestora. MIELE KM 6363-1 este o plită cu inducție autonomă, versatilă și cu performanțe maxime, care va transforma orice bucătărie, atât din punct de vedere al aspectului, cât mai ales datorită mâncărurilor pregătite rapid și sănătos.

Vezi în magazin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.