După ce aţi prospectat întreaga piaţă a plitelor şi v-aţi hotărât spre una încorporabilă, a venit momentul să vă hotărâţi şi asupra tipului, să fie una pe gaz, electrică sau poate prin inducţie? Dacă doriţi să gătiţi rapid, să reduceţi timpul la jumătate faţă de utilizarea aragazului obişnuit, dar în acelaşi timp să daţi mult mai puţini bani pe factura la energie electrică faţă de utilizarea unei plite electrice normale, atunci va trebui să vă îndreptaţi spre o plită vitroceramică cu inducţie, iar un model interesant ar putea fi Whirlpool ACM 849/LX. Nivelul ridicat al performanţei pe care această plită îl are comparativ cu celelalte categorii de plite, precum şi funcţiile de care dispune ne garantează nu doar o facilitare a procesului de gătire, cât şi o siguranţă în realizarea acestuia. Chiar dacă preţul de aproximativ 2599 lei (verifică preț actualizat), poate părea mare, uşurinţa întreţinerii, siguranţa folosirii atât pentru noi cât şi pentru familie, precum şi consumul de aproximativ 8 kW ne pot ajuta să luăm o decizie în a achiziţiona acest produs.
Plita poate fi găsită și în oferta magazinelor Flanco și Altex.
În acest sens, Whirlpool răspunde tuturor cerinţelor tale şi îţi aduce ce este mai bun atât din perspectiva unei plite cu inducţie cât şi din perspectiva unei plite vitroceramice. Aspectul acestei plite este unul foarte modern, cu o dimensiune de 5.6 x 77 x 51 cm, având un design care permite o ştergere foarte uşoară a petelor sau murdăriei care poate apărea în urma utilizării şi care nu aderă la această suprafaţă.
Poze cu plita încorporabilă
Mai multe poze și specificații
Specificații tehnice
Un alt aspect legat de design este prezenţa posibilităţii de control prin tastele touch dispuse frontal, mai exact în partea dreaptă jos. Între aceste taste avem pe cea pentru pornire, cea pentru pauză, precum şi cea pentru selectarea puterii de încălzire. Tot pentru controlul plitei mai avem taste pentru alegerea tipului de hrană pe care o gătim, şi anume dacă avem ceva pentru fiert, pentru prăjit sau doar pentru încălzit, precum şi posibilitatea de a temporiza timpul de gătire. Un aspect important este prezenţa butonului de blocare a plitei care protejează împotriva copiilor.
Cum aspectul exterior nu este totul, este important să abordăm şi aspectul performanţei. Cel mai important detaliu al acestui aspect este tehnologia al 6-lea simţ, care duce la o economisire de până la 20 % a energiei consumate, aducând lichidele la un punct de fierbere mult mai repede decât o plită pe gaz sau una electrică.
Tot această tehnologie ne garantează o economisire prin sistemul de avertizare atunci când o plită nu este folosită şi astfel previne funcţionarea inutilă a acesteia. Capacitatea de gătire a acestei plite este destul de mare, întrucât vine cu patru arzătoare, unul mare cu o putere de 2.3 – 4.2 kW, un arzător mic de 1.4 – 1.8 kW şi două arzătoare mijlocii cu o putere de 1.85 – 2.5 kW. Obţinerea unor performanţe gastronomice ne este garantată şi de funcţiile pe care plita le are, funcţii precum: FlexiCook – funcţie care permite unirea zonei arzătoarelor mijlocii pentru a asigura o suprafaţă de gătire mai mare.
Funcţia Booster – accelerarea încălzirii oricărui arzător din cele patru precum şi a zonei mai mari de gătit până la temperatura de fierbere şi adaptarea la atingerea acestei temperaturi şi mai apoi revenirea la temperatura normală.
Un alt aspect important atât pentru funcţionare, cât şi pentru protecţie, este cel legat de faptul că suprafaţa din imediata vecinătate a arzătoarelor este rece, astfel se evită unele arsuri accidentale.
Păreri pro şi contra
Pro
- design elegant,
- ușor de folosit,
- inducție,
- timpul de preparare este redus
Contra
- prețul nu este la îndemâna oricui