Vortex VAI-A09ASWM – aparatul de aer condiționat ieftin

Aparatul de aer condiționat a devenit o adevărată necesitate pe timp de vară, acesta ajutând la scăderea disconfortului provocat de temperaturile ridicate și desfășurarea obișnuită a activităților de peste zi. Vortex VAI-A09ASWM este unul dintre modelele cele mai ieftine, oferind însă un randament bun. Aparatul este produs de Vortec, un producător american cunoscut pentru soluții accesibile oferite clienților de peste tot în lume. Are un preț de aproximativ 1199 lei (verifică preț actualizat), fiind unul dintre modelele cele mai accesibile disponibile pe piață.

Aparatul de aer condiționat poate fi găsit și în oferta magazinului Altex.

Designul unității interioare este unul simplu, remarcându-se însă afișajul electronic pentru temperatură și informațiile de funcționare. În ceea ce priveşte carcasa, aceasta este albă și are un aspect impecabil, iar unitatea vine cu dimensiunile de 802 x 265 x 192 mm.

Poze cu aparatul de aer condiționat

Vortex VAI-A09ASWM

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La nivelul performanței se observă faptul că aparatul are dotări echilibrate, încadrate în clasa mid-range. Găsim așadar o putere de 9000 BTU, suficientă pentru un apartament mai mic de bloc. Pentru a te asigura că aparatul este potrivit pentru apartamentul tău, poți folosi o formulă simplă,  astfel că pentru fiecare metru pătrat ar trebui să ai la dispoziție 450-500 BTU.

Aparatul folosește tehnologia Inverter, sistemul fiind astfel eficient și rapid. Prin urmare, temperatura dorită este atinsă într-un timp scurt, iar aerul este distribuit uniform în cameră, acoperind întreg spațiul. Sunt disponibile mai multe tipuri de programe, atât cele pentru răcire și încălzire, cât și unele pentru dezumidificare sau ventilare a aerului. Puterea de dezumidificare este de 0.8 litri pe oră, randamentul fiind unul bun, iar în ceea ce priveşte funcția de încălzire, aceasta îți va fi utilă și peste toamnă, atunci când încălzirea centralizată nu este încă disponibilă și temperatura din casă este mai scăzută.

Un aspect important pentru un astfel de aparat este și nivelul de zgomot. Din această privință, lucrurile stau binișor, nivelul de zgomot pentru unitatea interioară fiind de 33 dB, iar cel pentru unitatea exterioară fiind de 52 dB.

De asemenea, aparatul beneficiază de un filtru care oferă protecție împotriva prafului și acumulării de bacterii și mucegai, îndepărtând astfel și apariția mirosurilor neplăcute.

Modelul se încadrează în clasa energetică de răcire A++ și clasa energetică A+ de încălzire, raportul între eficiență și consum fiind unul bun. Trebuie să ai în vedere faptul că aparatul nu vine însoțit de kitul de instalare, fiind necesar să plătești separat pentru acesta.

Achiziția aparatului de aer condiționat ar trebui să fie una bine argumentată, întrucât este o alegere pe termen lung. Aparatul de aer condiționat este un model ieftin și cu randament bun, fiind nevoie să ai în vedere faptul că puterea sa de acoperire este ceva mai mică decât a altor modele. Se remarcă, însă, consumul redus și eficiența în camerele mai mici. De asemenea, filtrul se dovedește a fi destul de util. Aparatul nu este cel mai performant, dar își face treaba foarte bine. Prin urmare, este unul potrivit pentru cei cu pretenții mai mici și care nu pun preț pe numele de pe etichetă.

Nu vine la pachet cu kitul de instalare, dar îl poți găsi aici.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • Tehnologie Inverter
  • Nivel de zgomot decent
  • Consum bun

Contra:

  • Lipsa kitului de instalare

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-review.ro

Putere de răcire/încălzire - 8.8
Consum de energie - 8.9

8.9

O alegere eficientă

Vortex VAI-A09ASWM este un aparat de aer condiționat cu un preț extrem de accesibil, ce îți asigură temperatura dorită în cameră.

Vezi detalii
User Rating: 3.65 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<GRATUIT> Ghidul Practic 

 

 

FOLOSEȘTE INTELIGENT APARATUL DE AER CONDITIONAT

Îți trimitem direct pe email ghidul cu 

7 sfaturi practice pentru a utiliza inteligent

aparatul de aer conditionat