Trotec PAC 2610 E – portabilitate și eficiență!

În căutarea unui aparat de aer condiționat portabil, am găsit acest Trotec PAC 2610 E, un model ce pare destul de interesant. Este un AC cu linii curbe, foarte plăcute, cu o combinație perfectă de gri și alb și dimensiuni foarte compacte. Sincer, mi se pare că este unul dintre cele mai frumoase aparate de acest fel de pe piață, mai ales dacă se ia în considerare și prețul ce ajunge la aproximativ 1299 lei (verifică preț actualizat) pe Alecoair.

Aparatul de aer condiționat poate fi găsit și în oferta magazinului eMAG.

Întrebarea este dacă merită achiziția și din punct de vedere al funcționalității? Trotec este un brand destul de cunoscut, cu o mulțime de produse interesante, din diverse sectoare de activitate. Faptul că este un brand nemțesc, oferă un plus de încredere. Dacă ne referim strict la acest produs, descoperim câteva aspecte foarte interesante și altele care ar putea fi îmbunătățite.

Poze cu Trotec PAC 2610 E:

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Trecând peste partea de design, aparatul reușește să se dovedească foarte util în mai multe situații:

  1. Cei 9000 BTU sunt suficient de mulți pentru climatizarea unor încăperi de până la 85 mc. În metri pătrați această valoare se rezumă la aproximativ 25-30 de metri, sau chiar mai mult, în funcție de modul în care este mobilată încăperea.
  2. Are mai multe funcții interesante, inclusiv una de ventilare și una de dezumificare. Este un alt plus al aparatului. Trotec PAC 2610 E poate să ventileze , să elimine umiditatea din cameră și chiar să curețe aerul cu ajutorul unui filtru ușor de montat și de demontat.
  3. Este ușor de transportat. Am amintit faptul că este un aparat de aer condiționat compact. Pe lângă asta, este dotat și cu roți de transport care îl fac ideal de mutat dintr-o încăpere în alta. Un mare ajutor în acest sens este și dispozitivul de fixare a cablului.
  4. Control facil. Temperatura poate fi controlată foarte ușor fie cu ajutorul unei telecomenzi cu infraroșu, fie cu ajutorul panoului cu taste cu membrană. Flexibilitatea pe care o obții folosind acest aparat este foarte mare și implică inclusiv o direcție reglabilă de evacuare a aerului și 3 trepte de suflare.

Ce este de reținut despre acest aparat de aer condiționat?

Achiziția unui aparat de aer condiționat mobil are avantaje, pe de o parte și dezavantaje pe de alta. Din acest motiv, înainte de a-l achiziționa este bine să știi cu exactitate dacă ai nevoie de el. Pe lista avantajelor putem sa trecem faptul că este portabil, se montează foarte ușor și are o eficiență energetică superioară. De asemenea, un aparat mobil este considerabil mai ieftin decât unul fix, de perete.

Totuși, dacă alegi o astfel de opțiune va trebui să ai foarte mare grijă la eliminarea apei, care se face manual prin golirea unui rezervor din dotarea aparatului. De asemenea, un alt dezavantaj este gura de evacuare, care dacă este scoasă pe fereastră poate să știrbească din eficiență. Pentru o eficiență cât mai mare este bine să se facă o gaură în tocul geamului, pe unde să fie evacuat aerul cald.

Aparatele mobile sunt și ceva mai gălăgioase decât cele fixe, însă aceasta nu este o problemă chiar atât de mare.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • portabilitate
  • funcție dezumidificare
  • nu este cel mai silențios AC, însă nici nu deranjează

Contra:

  • eliminarea apei este incomodă

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Eficiență energetică - 9
Eficiență răcire/încălzire - 9
Nivel de zgomot - 8.9

9

O alegere eficientă

În cazul în care ai nevoie de o soluție mobilă, Trotec PAC 2610 E este un aparat ce merită din plin investiția.

Vezi în magazin
User Rating: 3.26 ( 5 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<GRATUIT> Ghidul Practic 

 

 

FOLOSEȘTE INTELIGENT APARATUL DE AER CONDITIONAT

Îți trimitem direct pe email ghidul cu 

7 sfaturi practice pentru a utiliza inteligent

aparatul de aer conditionat