Toshiba Satellite W30DT-A-100 – un laptop tabletă

Laptop sau tabletă? Pentru mulți dintre noi alegerea este extrem de grea. Dar ce a-ți spune dacă ar exista un produs ce ar putea fi folosit atât ca laptop, cât și ca tabletă? În cazul acesta nu ar mai trebui să luăm o hotărâre și ne-am putea bucura de avantajele fiecărui produs. Modelul la care fac referire este laptopul Toshiba Satellite W30DT-A-100, ce poate fi folosit și ca tabletă, prin simpla desprindere a ecranului tactil de pe tastatură. Are un preț de aproximativ 2700 lei (verifică preț actualizat), deloc mare având în vedere faptul că poate fi utilizat în două moduri.

Din punctul meu de vedere consider că laptopul este ideal pentru cei ce au nevoie de portabilitate, dar totodată își doresc un laptop care să arate bine și să beneficieze de o configurație decentă.

Toshiba Satellite W30DT-A-100 se bucură de un design plăcut și totodată elegant.  Finisajele bine realizate, mă duc cu gândul la un laptop din gama premium. Modelul este disponibil în variantă argintie, evidențiind perfect tastatura neagră, de tip chiclet, ce contribuie la confortul utilizatorului. Este silențioasă și faptul că prezintă tastatură antistropi nu poate decât să mă bucure. Mai mult de atât tastatura este retroiluminată, putând fi utilizată fără nici o problemă, chiar și în condiții de iluminare slabă.

Poze cu laptopul Toshiba Satellite W30DT-A-100

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Toshiba Satellite W30DT-A-100 este animat la interior de un procesor AMD Dual Core A-Series, model A4-1200, ce funcționează la o frecvență de 1,0 GHz și are un cache de 1024 KB. Poate că nu este cel mai puternic procesor, însă se va descurca excelent pe partea office și multimedia, împreună cu placa video integrată, modelul AMD Radeon HD 8180 de 2 GB. Cu siguranță sarcinile de acest tip le veți putea finaliza cu succes. Numai în cazul în care vă doriți să testați jocuri de ultimă generație, veți avea surpriza să constatați că placa video nu poate face față. Cel mai bine ar fi să vă orientați către un laptop cu placă video dedicată în acest caz, așa cum este Toshiba S50-A-10P.

Memoria RAM este de 4 GB DDR3, suficient pentru o utilizare normală din punctul meu de vedere. În ceea ce privește capacitatea de stocare a datelor, pot spune că nu excelează în acest sens, având doar 500 GB, dar nu cred că este un aspect care deranjează foarte tare și spun asta pentru că utilizatorul poate urca in cloud poze, filmulețe, fișiere, etc sau de ce nu poate opta pentru un HDD extern în cazul în care nu este încântat de prima variantă.

În ceea ce priveşte conectivitatea, Toshiba Satellite W30DT-A-100 dispune cam de tot ceea ce se folosește mai uzual, și anume: cameră WEB HD, cititor de carduri Micro SD, HDMI, un port USB 2.0 și un port USB 3.0(pentru un transfer de date mai rapid) și bluetooth. Experiența vizuală este îmbogățită de sonorizarea de tip DTS Studio Sound, ce oferă claritate și profunzime, chiar și atunci când volumul atinge cote mai mari.

Display-ul este un LCD LED de tip IPS, cu o diagonală ceva mai mică, de 13,3 inch și cu o rezoluție de 1366 x 768, ce oferă culori vii și un contrast excelent. Ca și caracteristică aparte, laptopul dispune de un ecran tactil, Multi-touch Screen 10 puncte, iar faptul că deține și sistemul de operare Windows 8.1, atunci cu siguranță acțiunile utilizatorului se vor desfășura în cele mai bune condiții. În cazul utilizării ca și laptop, este bine de știut că greutatea sa atinge 2,12 kg, iar ca și tabletă cântărește doar 1,05 kg. Datorită dimensiunilor mici, este ușor de strecurat în geantă sau în bagaje atunci când călătoriți.

Păreri pro şi contra

Pro

  • preţ,
  • HDMI,
  • USB 3.0,
  • bluetooth,
  • touch screen.
  • poate fi folosit ca și tabletă
  • windows 8.1

Contra:

  • nu are tastatură numerică,

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Accesibil

Toshiba Satellite W30DT-A-100 este un laptop-tabletă, ce se adresează celor ce nu se pot decide care dintre cele două gadgeturi le-ar folosi mai mult. Prin urmare Toshiba le oferă posibilitatea să se bucure de beneficiile ambelor produse într-unul singur.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.