Star-Light ACM-09BIN – un sistem de climatizare cu preț accesibil

Verdictul Gadget-Review.ro

Eficiență energetică - 8.4
Eficiență răcire/încălzire - 8.1
Nivel de zgomot - 8

8.2

O alegere accesibilă

Star-Light ACM-09BIN este un aparat de aer condiționat cu Inverter, ce poate fi achiziționat la un preț extrem de accesibil.

Vezi în magazin
User Rating: Be the first one !

Verile vin la pachet cu bună dispoziție și multă energie, însă totodată și cu temperaturi destul de ridicate, ce ne dau bătăi de cap, afectându-ne confortul și uneori chiar și sănătatea. Aparatele de aer condiționat par a fi soluția optimă în prezent, și interesant de remarcat este și faptul că piața sistemelor de climatizare s-a diversificat atât de mult încât există chiar și opțiune extrem de accesibile, care ne pot ajuta să suportăm mult mai ușor temperaturile extreme. Unul dintre aceste modele este și Star-Light ACM-09BIN, ce poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 1599 lei(verifică preț actualizat), un preț destul de accesibil, având în vedere că discutăm despre un model lansat destul de recent.

Interesant de remarcat este faptul că vine cu kitul de instalare inclus, ceea ce reduce costurile de instalare cam la jumătate. În cazul în care brandul nu îți spune prea multe, este bine de știut că acesta este creat de eMAG, ceea ce conferă încrederea necesară pentru testarea produselor sub această marcă.

Din punct de vedere al designului, modelul este unul plăcut, cu o unitate interioară albă, ce pare să se evidențieze prin simplitate și bun gust. Carcasa unități interioare este accesorizată cu un display de tip LCD ce indică gradele din cameră, astfel că nu va mai trebui să cauți telecomanda AC-ului pentru a afla această informație. Dimensiunile unității interioare sunt mai mici față de alte modele cu specificații similare, 720 x 210 x 255 mm, ceea ce înseamnă că aparatul de aer condiționat se va încadra chiar și într-un spațiu ceva mai mic.

Poze cu Star-Light ACM-09BIN

Star-Light ACM-09BIN

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Capacitatea de răcire de 9000 BTU îl recomandă pentru utilizarea într-o cameră cu suprafața de maxim 25 mp dacă vorbim de uz casnic sau maxim 22 mp, dacă facem referire la un birou. Diferența se explică prin faptul că într-un birou de regulă lucrează mai mulți angajați și se folosesc destul de multe device-uri ce produc o căldură excesivă.

Modelul Star-Light se încadrează în clasa de eficiență energetică A++ pentru răcire, cu un consum de 1240 W și A+ pentru încălzire, cu un consum de 1200 W. Având în vedere că vorbim de un model nou, acesta vine echipat cu tehnologia Inverter, ce ajută la un consum mai mic, însă toate modelele noi beneficiază de această tehnologie în prezent. Comparativ cu modelele mai vechi, la care funcționa compresorul până când se ajungea la temperatura dorită, după care se oprea, AC-urile cu Inverter folosesc un compresor ce funcționează chiar și după ce se ajunge la temperatura dorită, doar că se reduce consumul la maxim. S-a constatat că această modificare influențează destul de mult scăderea consumului de energie, iar acest aspect este extrem de important, dat fiind că sistemele de climatizare se numără printre cei mai mari consumatori de energie.

Gama de funcții cu care modelul vine echipat, este cea clasică, ce include cele mai des utilizate moduri: dezumidificare, sleep/night mode, jet, autodiagnosticare, încălzire și auto restart.

Nivelul de zgomot atinge 52 dB, prin urmare AC-ul nu este prea zgomotos, însă nici cel mai silențios model. Ca să îți faci o idee cam ce ar însemna asta, ei bine gândește-te că 60 dB echivalează cu conversația de pe fundal dintr-un restaurant.

Dacă te-ai decis pentru acest model, este bine de știut că deși kitul de instalare este inclus în pachet, vei mai avea nevoie și de serviciul de instalare, iar acesta îl găsești aici.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • clasa de eficiență pentru răcire A++,
  • preț accesibil
  • design elegant,

Contra:

  • nu este foarte silențios

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<GRATUIT> Ghidul Practic 

 

 

FOLOSEȘTE INTELIGENT APARATUL DE AER CONDITIONAT

Îți trimitem direct pe email ghidul cu 

7 sfaturi practice pentru a utiliza inteligent

aparatul de aer conditionat