Sharp ESFC8104W3EE – o mașină de spălat cu adevărat economă

Îți dorești o mașină de spălat cu o capacitate generoasă, care să facă față unei familii numeroase? Îți propun modelul Sharp ESFC8104W3EE. Are un preț de aproximativ 1819 lei (verifică preț actualizat), dar poate fi achiziționată și în rate lunare de câte 90 lei. Este un model modern echipat, dar totodată extrem de eficientă. Datorită tehnologiilor integrate, mașinile de spălat Sharp sunt unele din cele mai populare modele de pe piața japoneză.

Dar să o luăm cu începutul, și anume designul. În privința nuanței se merge pe varianta clasică de alb și din punctul meu de vedere este foarte potrivită. În felul acesta se va încadra în orice decor. Finisajele sunt bine definite, iar materialele folosite sunt de cea mai bună calitate. Îmi place foarte mult deschiderea ei. Este diferită de cea a unui model clasic. Sticla este neagră, cu un contur din inox. În partea superioară, panoul de control este bine gândit și destul de aerisit, ceea ce mă face să cred că este extrem de ușor de utilizat, chiar și de către cei mai puțini pricepuți într-ale tehnologiei. În parte adreaptă beneficiază de un afișaj de tip LCD, cu o serie de butoane pentru a face selecțiile potrivite fiecărui ciclu de spălare, cât și pentru a te informa constant cu privire la situația ciclului ce se desfășoară. În centru se regăsește selectorul de programe, iar în stânga se află sertarul pentru detergent.

Poze cu Sharp ESFC8104W3EE

Sharp ESFC8104W3EE

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Mașina de spălat Sharp este un model cu o capacitate de încărcare de 8 kg, potrivită atât pentru a spăla o cantitate generoasă de rufe, cât și pentru a spăla țesături voluminoase, cum ar fi pilotele, gecile, pernele, etc. Atinge o viteză de centrifugare de 1000 rpm, cam puțin comparativ cu alte modele ce ajung la 1400 rpm, însă modelul acesta se vrea a fi unul extrem de econom, iar aici mă refer la faptul că se încadrează în clasa de eficiență energetică A+++, ceea ce presupune un consum cu aproximativ 30% mai mic față de un model standard.

Consumul mediu anual de apă, ajunge la 9680 l, ceea ce o face un model econom din toate punctele de vedere.

Beneficiază de 15 programe de spălare, pentru a acoperi cam orice tip de material, astfel încât durata de viața a țesăturilor spălate să fie prelungită cu mult. Un aspect interesant ar fi acela că șifonarea rufelor în timpul stoarcerii este redusă considerabil. În timpul spălării, există o etapă de îndepărtare a cutelor, ce face ca acestea să fie mult mai puțin șefonate, atunci când sunt scoase din cuvă. În cazul în care te temi că anumite haine, din materiale fine s-ar putea deteriora în timpul spălării la mașină, ei bine modelul Sharp dispune de programul de spălare manuală, ce ajută ca hainele tale să pară mai noi pentru mai mult timp.

Un alt aspect interesant ar fi acela că integrează și sistemul Eco-Logic, pentru încărcare la jumătate. Mașina detectează în mod automat când este încărcată doar pe jumătate, reducând consumul de apă, dar și timpul pentru spălare rufelor.

Cuva acestui model are o formă aparte, ce asigură o protecție mai mare pentru rufe. Perforațiile cu formă de perlă au fost gândite pentru protejarea hainelor pe durata unui ciclu de spălare.

Nu este nici zgomotoasă, atinge numai 58 dB în timpul spălării și 76 dB în timpul centrifugării, ceea ce înseamnă că își va face puțin simțită prezența pe durata stoarcerii.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • LCD,
  • clasa A+++,
  • capacitate de încărcare de 8 kg,

Contra:

  • viteza de rotație putea fi mai mare

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Ușurință în utilizare - 9.5
Design - 9.4
Performanțe - 9.4

9.4

O alegere eficientă

Sharp ESFC8104W3EE este o mașină de spălat rufe cu o capacitate d eîncărcare generoasă, ce se înscrie în clasa de eficiență energetică A+++.

Vezi detalii
User Rating: 3.19 ( 20 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.