Philips HD8652/59 – un espressor pentru zile cu gust

Îmi place cafeaua, însă nu orice cafea, ci una bine preparată, care să-mi inunde papilele gustative cu a ei aromă. Ideea este că nu am timp să o prepar în fiecare dimineața ca un adevărat barista, râșnind cafeaua și tampând-o corespunzător pentru a o prepara ulterior cu ajutorul unui espressor manual. Așa că am preferat să optez pentru un espressor automat, care să facă toată treaba pentru mine, în cel mai scurt timp posibil. Este vorba despre modelul Philips HD8652/59, ce poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 1319 lei(verifică preț actualizat). Prețul este cât se poate de decent pentru un espressor automat, care te scapă inclusiv de spumarea laptelui și îți prepară o cafea exact așa cum ți-o dorești, iar în cele ce urmează o să înțelegi la ce mă refer când spun asta.

Espressorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco, Cel și evoMAG.

Dar să începem cu începutul, și anume designul. Este un espressor bine construit, realizat în mare parte dintr-un plastic calitativ. Îmi place foarte mult contrastul negru și gri în care a fost realizat, îi conferă un aspect rafinat, ce îl ajută să se integreze perfect într-o bucătărie modernă sau de ce nu chiar și într-un birou.

Nu are o statură înaltă, însă are un volum ceva mai mare față de un espressor manual de exemplu, dimensiunile sale fiind de 420 mm pe lungime și 325 pe lățime. În plus trebuie să ții cont că dacă ești consumator de cappuccino, îi vei mai atașa în timpul preparării și carafa de lapte. Așadar, se va potrivi în special bucătăriilor medii și mari, cu un blat suficient de generos, care să găzduiască și mica „jucărie”.

Butoanele, te vei acomoda super rapid cu ele. Are două butoane, unul pentru espresso și unul pentru capuccino și un selector, ce funcționează prin rotire, permițând utilizatorului să selecteze tăria cafelei dorite, dar și modul de apă caldă sau lapte spumat. Bineînțeles mai avem butonul On/Off și câteva leduri care ne indică starea espressorului.

Poze cu Philips HD8652/59

Philips HD8652/59

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Espressorul Philips este unul dintre cele mai apreciate modele automate de pe piață. Nu doar că poate fi achiziționat la un preț imbatabil, dar prepară o cafea proaspătă, păstrând de fiecare dată același gust inconfundabil. Utilizatorul are posibilitatea de a seta atât lungimea unui espresso, cât și cea a unui cappuccio. Așadar, tu decizi cum ar trebui să fie cafeaua perfectă. Espressorul are funcție de memorare a setărilor, astfel că de fiecare dată cafeaua va fi la fel precum ai setat-o inițial.

Espressorul are o putere de 1400W și prepară cafeaua cu o presiune de 15 bar. Poate prepara 2 cești simulatan, așa că dacă îl vei folosi la birou, nu se va pierde prea mult timp cu prepararea cafelei.

Rezervorul de apă cu o capacitate de 1 l este detașabil, la fel și coșul pentru zațul de cafea. Funcționează doar cu cafea boabe, așa că te vei bucura zi de zi doar de o cafea proaspăt râșnită, a cărei arome este cu adevărat inconfundabilă. Are o râșniță din ceramică și un compartiment pentru cafea de 180 g, suficient cât să prepari câteva cafele bune. Rășnița permite setarea gradului de măcinare, în funcție de gusturile utilizatorului.

Așa cum îți spuneam mai devreme, espressorul poate prepara și cappuccino. Vine cu o carafă pentru depozitarea laptelui, ce include un furtunaș din plastic, cu ajutorul căruia se leagă la aparat. Modelul Philips are un sistem automat de spumare a laptelui, creând o spumă bogată și ușor aerată.

Espressorul este ușor de folosit. Ai două selecții pentru tăria cafelei, ce sunt indicate printr-o boabă de cafea sau două boabe, mai este butonul de spumare a laptelui, cel pentru apă fierbinte și cele pentru prepararea espressorului sau pentru cappuccino. Mai mult de atât, ledurile îți indică de fiecare dată când trebuie să alimentezi espressorul cu apă sau când trebuie aruncate rezidurile de cafea sau când trebuie efectuată decalcifierea etc. Așadar nu arunca manualul de utilizare. Te va ajuta să înțelegi cu ușurință indicațiile espressorului.

De acum, zilele au gust!

Păreri pro şi contra

Pro

  • versatil
  • design elegant
  • râșniță din ceramică
  • ușurință în utilizare

Contra:

  • puțin zgomotos

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.1
Performanțe - 9.3
Ușurință în utilizare - 9.4

9.3

O alegere inspirată

Philips HD8652/59 este un espressor automat, cu un preț extrem de accesibil, ce are grijă să prepare de fiecare dată aceeași cafea delicioasă.

Vezi în magazin
User Rating: 3.16 ( 7 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.