DeLonghi Caffe Magnifica ESAM4000-B – ziua bună începe cu o cafea bine preparată!

O cafea aburindă, aromată și gustoasă reprezintă mica plăcere a fiecărei dimineți, pentru mulți dintre noi. Majoritatea oamenilor au în rutină ceașca de cafea și nu concep nicio dimineață fără ea. Unii dintre ei duc această plăcere la un alt nivel, căutând tot timpul sortimente deosebite și alegând espressoare complexe care pot prepara lichidul miraculos într-un mod cât mai atractiv.

Unul dintre aceste espressoare este DeLonghi Caffe Magnifica și așa cum îi spune numele, este magnific. Nu o spunem noi, ci numeroșii utilizatori care l-au notat cu 5 stele. Ceea ce facem noi este să îl luăm și să îl analizăm în detaliu. Chiar merită? Este dispozitivul perfect pentru fiecare dimineață?

Ajungând la partea de costuri, remarcăm că ESAM4000-B nu este ieftin. NU este nici scump, dacă este comparat cu alte espressoare din aceeași categorie de performanță. Din punctul nostru de vedere, dat fiind faptul că are foarte multe păreri pozitive, merită luat în calcul. Acesta poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la prețul de 1475 lei (vezi preț aproximativ).

Estetic, espressorul celor de la Delonghi nu uimește. Asta nu înseamnă că nu este simpatic. Se remarcă printr-un design compact, finisaje plăcute și robustețe. Va avea nevoie de ceva spațiu în bucătărie, în condițiile în care are 10 kg și dimensiuni de 285 x 375 x 360 mm, însă cel mai probabil, acel spațiu va fi foarte bine utilizat. Spunem asta doar pentru că restul caracteristicilor conturează din ce în ce mai tare partea uimitoare a espressorului.

Espressorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Cel si Flanco.

Poză cu espressorul DeLonghi ESAM4000-B

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Punctele forte sunt multe și interesante. Vom încerca să le evidențiem pe acelea cu care se laudă cei de la Delonghi și pe  care le laudă utilizatorii, însă nu vom neglija și caracteristicile standard, care contribuie la o funcționare eficientă:

 • Tehnologia CRF. Vine de la acronimul Compact Reliable Fresh și reprezintă un sistem care macină boabele de cafea instantaneu, asigurând acea savoare perfectă de cafea proaspătă;
 • Incălzire instantanee. Temperatura aparatului Delonghi este mereu perfectă pentru un espresso. Nu, nu va consuma foarte mult curent electric, ci doar are capacitatea să încălzeasca apa instant.
 • Boiler ușor de curățat. Un alt lucru interesant este faptul că acest espressor este gândit pentru flexibilitate. Astfel, boilerul poate să fie detașat cu ușurință și să fie curățat extrem de bine.
 • Posibilitatea de a prepara 2 cești de cafea în același timp. La foarte multe espressoare, faptul că este preparată o singură ceașcă de cafea crește timpul de așteptare pentru unul sau mai mulți membri ai familiei. Poate că acele minute nu ar fi chiar multe, însă dimineața este aproape întotdeauna abordată în grabă. În câteva cuvinte, prepararea a doua cești în același timp este mai mult decât atractivă.

Aminteam de faptul că DeLonghi Caffe Magnifica ESAM4000-B are și alte caracteristici interesante, poate nu atât de notabile, care îi îmbunătățesc însă funcționalitatea.

Astfel, se poate remarca flexibilitatea de care dă dovadă. Utilizatorului îi este permis să seteze cantitatea de cafea pe care o dorește, să seteze temperatura și chiar gradul de măcinare. În felul acesta, licoarea magică a dimineții poate să fie personalizată în funcție de plăceri și dorințe.

Espressorul poate să facă și un cappuccino delicios și conturează alte câteva caracteristici care îi completează eficiența:

 • Este puternic. Are o putere de 1450 W;
 • Prepară singur cafeaua. Nu trebuie să faci foarte multe lucruri pentru a avea cafeaua perfectă, doar sa pui apă, cafea și să apeși pe un buton;
 • Asigură o presiune de 15 bari, în așa fel încât să permită aromarea foarte bună a cafelei;
 • Are o capacitate de 1.8 litri în rezervor, ceea ce înseamnă că nu trebuie să se facă refill pentru fiecare cafea în parte.
 • Vine cu un dispozitiv de spumare a laptelui, astfel încât să poți obține o cremă de lapte fină și densă.

Păreri pro şi contra

Pro:

 • ușor de utilizat
 • fiabil
 • râșniță încorporată
 • ușor de întreținut

Contra:

 • cam gălăgios
 • dimensiuni cam măricele

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9
Performanțe - 9.3
Ușurință în utilizare - 9.2

9.2

O alegere eficientă

DeLonghi Caffe Magnifica ESAM4000-B este un espressor fiabil și ușor de utilizat, ce are grijă să prepare de fiecare dată o cafea delicioasă.

Vezi în magazin
User Rating: 2.88 ( 27 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.