LG Prestige H12AKNSM – clasa de răcire A+++

În sfârșit ploile au început să se rărească, iar vara să își intre în drepturi, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Dacă până acum am suferit de prea multe ploi, se pare că de acum încolo vom suferi de prea multă căldură, cel puțin asta anunță meteorologii, și fiindcă avem experiența anilor trecuți, nu este prea greu să le dăm crezare. De aceea consider că este esențial ca de data aceasta canicula să nu ne mai surprindă nepregătiți. Și ce poate fi mai eficient în cazul acesta decât un aparat de aer condiționat care să facă față temperaturilor extreme, ce ne amenință de multe ori nu doar confortul de zi cu zi, ci și sănătatea. Un model interesant, pe care l-am descoperit zilele acestea este și aparatul de aer condiționat LG Prestige H12AKNSM. Are un preț de aproximativ 5000 lei (verifică preț actualizat), destul de piperat am putea spune în primă fază, dar nu trebuie să pierdem din vedere faptul că discutăm despre un produs fabricat de unul dintre cei mai mari producători de electrocasnice de pe piața internațională în momentul de față.

Să începem cu începutul și să ne aplecăm puțin atenția asupra designului său impecabil, ce sugerează eleganță și rafinament. Aparatul de climatizare este construit pe o nuanță de alb, ce îi conferă delicatețea de care orice cămin ar avea nevoie. Nu epatează prin elemente deranjante privirii, ci mai degrabă prin simplitate și bun gust, ceea ce se va potrivi unui cămin modern decorat.

Nici dimensiunile sale nu sunt prea mari, mai precis unitatea interioară cântărește 11,5 kg și are 875 x 295 x 235 mm, iar cea exterioară cântărește 35 kg și are 770 x 545 x 288 mm, ceea ce înseamnă că nu va fi o prezență robustă indiferent că este montat în casă sau într-un spațiu comercial.

Poze cu aparatul de aer condiționat LG Prestige H12AKNSM

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

LG Prestige H12AKNSM are o capacitate de răcire de 12000 BTU și ajunge la un consum maxim de 760 W, iar capacitatea de încălzire este de 12600 BTU și ajunge la un consum de 740 W, astfel că se va potrivi unei suprafețe de aproximativ 35 mp.

În ceea ce privește clasa energetică de răcire/încălzire, acesta se încadrează în clasa A+++, de unde ne putem da seama că utilizând acest model, factura la Electrica nu va crește prea mult așa cum ne imaginăm. În ceea ce privește consumul ar trebui să luăm în considerare faptul că modelul dispune de tehnologia Inverter, ceea ce înseamnă că temperatura setată este menținută constantă fără a mai fi nevoie de pornirea și oprirea compresorului tot timpul. În felul acesta consumul acestui model este cu cel puțin 30% mai mic față de un model non-inverter.

De acum nu mai există nici pericolul dezvoltării bacteriilor așa cum se întâmpla în cazul modelelor vechi, iar acest lucru este posibil datorită faptului că modelul în cauză este echipat cu 3 filtre ce asigură prospețimea aerului și mențin alergiile la distanță.

În ceea ce privește funcțiile, aparatul de climatizare LG dispune de cele mai utile, și anume: răcire, încălzire, dezumidificare – pentru a nu se forma mucegaiul, purificare – pentru un aer proaspăt, ionizare, timer – permite programarea pornirii și opririi aparatului, auto și modul silențios – ce nu cred că va fi utilizat foarte des, deoarece oricum modelul atinge numai 39 dB în cazul unității interioare și 45 dB în cazul unității exterioare, ceea ce înseamnă că aparatul face parte din gama celor mai silențioase modele de pe piață.

Serviciile de instalare trebuiesc achiziționate separat, iar acest aspect îl puteți rezolva de aici.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design plăcut,
  • Inverter,
  • clasa energetică răcire/încălzire A+++
  • silențios

Contra:

  • prețul cam piperat

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Putere de răcire/încălzire
Consum de energie

LG Prestige H12AKNSM este un aparat de aer condiționat ce impresionează nu numai printr-un design impecabil, cât mai ales prin calitățile sale tehnice.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<GRATUIT> Ghidul Practic 

 

 

FOLOSEȘTE INTELIGENT APARATUL DE AER CONDITIONAT

Îți trimitem direct pe email ghidul cu 

7 sfaturi practice pentru a utiliza inteligent

aparatul de aer conditionat