LG E12EM – aparatul de aer condiționat de clasă de mijloc

LG E12EM este un model mid-range al producătorului coreean, care integrează dotări atractive pentru această clasă. Modelul are astfel un raport echilibrat între dotări, care pe alocuri oferă o performanță de clasă superioară. Având în vedere toate aceste caracteristici menţionate mai sus, putem spune că, la valoarea de aproximativ 2049 lei (verifică preț actualizatla care se găseşte aparatul, are totuşi un preț bun pentru dotările oferite la schimb.

Aparatul de aer condiționat poate fi găsit și în oferta magazinelor Altex și Evomag.

Designul unității interioare este unul simplu, carcasa fiind albă, cu linii standard și fără a fi prevăzută cu ecran electronic, existând totuși în partea inferioară câteva LED-uri. Designul se remarcă însă prin aspectul practic, fiind prevăzut cu orificii mult mai mari pentru absorbția aerului cald. Acestea asigură un randament foarte bun, ajutând la reducerea timpului de răcire a camerei. În privinţa dimensiunilor, pentru unitatea interioară acestea sunt de 799 x 292 x 214 mm, în timp ce unitatea exterioară este foarte compactă, măsurând doar 717 x 483 x 230 mm.

Poze cu aparatul de aer condiționat

LG E12EM

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Dotările tehnice sunt foarte atractive, începând cu compresorul cu Inverter și ajungând la filtrul cu acțiune dublă sau programele variate oferite. Compresorul cu Inverter este un nou standard pentru performanță, acesta asigurând o eficiență foarte ridicată în timp ce menține un consum bun și un nivel redus de zgomot.

Aparatul are o capacitate de 12000 BTU, putând acoperi 1-2 camere, însă, în același timp, acesta face față unor temperaturi extreme, fiind foarte eficient indiferent de anotimp.

Puterea de ventilare are 4 trepte, așa că vei avea un control mai bun asupra timpului de răcire/încălzire a camerei și asupra consumului. Modelul se încadrează în clasa de energie la răcire A+ și în clasa A la încălzire, oferind rezultate foarte bune. Puterea consumată la răcire este de 1120 W, iar cea la încălzire este de 1040 W. În ceea ce privește nivelul de zgomot, acesta este unul foarte redus, gradul de silențiozitate fiind unul ridicat chiar și pentru clase superioare. Astfel, nivelul de zgomot variază în funcție de treapta de putere între 21 și 39 dB, aparatul funcționând fără a deranja în vreun fel.

Cu ajutorul telecomenzii vei putea seta programul dorit, putând alege între cel pentru răcire, cel pentru încălzire, cel pentru dezumidificare, cel rapid sau cel cu grad silențios suplimentar. În același timp, vei găsi și funcțiile de programare, auto restart și auto diagnoză, putând totodată să reglezi bineînțeles și sistemul de baleiere.

Filtrul are acțiune împotriva prafului și mucegaiului și este ușor accesibil, sub capacul unității interioare. Prin evitarea formării de praf aparatul își păstrează eficiența în timp, iar protecția împotriva mucegaiului asigură ținerea la distanță a mirosurilor neplăcute. Pentru aceasta, după fiecare funcționare, este activată automat funcția de curățare prin care interiorul unității este uscat.

Aparatul are astfel o capacitate bună, putere de ventilare în 4 trepte, un consum redus și o funcționare silențioasă. Prețul este unul mediu pentru aceste dotări, modelul intrând în competiție cu o serie largă de aparate, dar remarcându-se în fața competiției prin acest echilibru foarte bun al dotărilor. Prin urmare, achiziția este una foarte inspirată.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • capacitate bună, de 12000 BTU
  • compresor cu Inverter
  • consum redus
  • funcționare silențioasă

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Putere de răcire/încălzire - 8.7
Consum de energie - 8.2

8.5

O alegere accesibilă

LG E12EM este un aparat de aer condiționat cu o capacitate de 12000 BTU, suficient pentru a acoperi o suprafață de aproximativ 25 mp.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

2 comentarii

  1. Am si eu un asemenea aparat si am o intrebare. Se poate seta sa porneasca la o anumita ora in modul sleep? Cei de la LG mi-au spus ca nu, dar mai incerc.

  2. am achizitionat un aparat de aer conditionat LG E 12 EM , inca nu este montat , dar sper sa fie O.K.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<GRATUIT> Ghidul Practic 

 

 

FOLOSEȘTE INTELIGENT APARATUL DE AER CONDITIONAT

Îți trimitem direct pe email ghidul cu 

7 sfaturi practice pentru a utiliza inteligent

aparatul de aer conditionat