LG E09EL – aparatul de aer condiționat de calitate superioară

Atunci când vine vorba de electrocasnice, LG se bucură de un succes destul de mare, fiind unul dintre brandurile cele mai apreciate. Acest lucru rămâne valabil și în cazul aparatelor de aer condiționat, modelele LG fiind gândite pentru a fi economice, silențioase și compacte. LG E09EL este un aparat cu o putere medie, potrivit pentru a acoperi o garsonieră sau o cameră de apartament. Este de remarcat faptul că aparatul are o garanție extinsă de 3 ani, dar și un preț de aproximativ 1939 lei (verifică preț actualizat), fiind ceva mai scump pentru categoria BTU din care face parte.

Aparatul de aer condiționat poate fi găsit și în oferta magazinului Evomag.

Designul unității interioare este adaptat pentru a oferi un randament cât mai bun, astfel forma aparatului și grilajul din partea de sus a acestuia sunt gândite pentru absorbția unei cantități mai mari de aer, ajutând la creșterea eficienței. Unitatea este disponibilă pe alb și are un aspect simplu, fiind prevăzută cu o zonă mică de afișaj în partea inferioară, având dimensiunile de 798 x 292 x 214 mm, fiind destul de compactă.

Poze cu aparatul de aer condiționat

LG E09EL

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

În ceea ce privește dotările tehnice, modelul are o capacitate de 9000 BTU, BTU reprezentând de fapt capacitatea unui aparat de a absorbi căldura dintr-o cameră. Cu cât nivelul este mai mare, cu atât și suprafața acoperită este mai mare. În cazul de față, aparatul oferă un randament maxim atunci când este folosit pentru a răci o cameră. Puterea de ventilare este reglabilă, iar timpul de atingere a temperaturii dorite este unul scurt.

Compresorul reprezintă baza oricărui aparat de aer condiționat, acesta fiind responsabil de răcirea propriu-zisă a aerului din cameră folosind un agent refrigerant. Modelul LG folosește agentul de răcire R410 și este dotat cu tehnologia Inverter care îi asigură eficiența energetică și nivelul redus de zgomot, acesta din urmă variind între 20 și 39 dB, funcționarea fiind foarte silențioasă. Vei putea astfel să folosești aparatul fără probleme pe timp de noapte.

Printre programele disponibile vei găsi unul de răcire, unul de încălzire, unul pentru noapte, unul rapid, unul pentru dezumidificare si chiar si unul pentru un nivel minim de zgomot. Există de asemenea și posibilitatea programării pe mai multe ore, iar cu ajutorul telecomenzii vei putea să setezi în detaliu temperatura, timpul de funcționare, puterea de ventilare sau sistemul de baleiere.

Consumul este unul redus, aparatul încadrându-se în clasa de eficiență A+ la răcire și A la încălzire, astfel că nu vei avea probleme cu facturile.

Pentru a oferi un mediu optim, aparatul este dotat cu un filtru împotriva prafului și mucegaiului. Calitatea filtrului este importantă pentru sănătate și, în același timp, ajută la menținerea eficienței aparatului, în acest caz acesta fiind ușor accesibil și de curățat, fiind astfel foarte practic.

Aparatul este un model care se remarcă prin construcția eficientă, filtrul de calitate și consumul redus, așa că îndeplinește criteriile importante pentru un astfel de dispozitiv electrocasnic. Capacitatea BTU îl face însă potrivit pentru spații mai mici, prețul fiind ușor ridicat în acest caz. Alegerea este astfel potrivită pentru cei care țin la brand.

Kitul de instalare nu este inclus în pachet, dar poate fi găsit aici.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • nivel foarte redus de zgomot
  • filtru eficient
  • consum redus

Contra:

  • prețul cam piperat

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Putere de răcire/încălzire - 9.4
Consum de energie - 9.3

9.4

O alegere eficientă

LG E09EL este un aparat de aer condiționat modern, ce are grijă să te scape de zilele caniculare de vară, asigurându-ți confortul necesar cu fiecare utilizare.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<GRATUIT> Ghidul Practic 

 

 

FOLOSEȘTE INTELIGENT APARATUL DE AER CONDITIONAT

Îți trimitem direct pe email ghidul cu 

7 sfaturi practice pentru a utiliza inteligent

aparatul de aer conditionat