Hitachi Performance RAK-50RPB-RAC-50WPB – aparatul de aer condiționat cu dotări de top

Dacă îți dorești un aparat de aer condiționat foarte performant, care să aibă un nume de brand și să beneficieze de toate tehnologiile necesare pentru a oferi toate condițiile necesare unui confort optim, modelul Hitachi Performance RAK-50RPB-RAC-50WPB ți se va părea foarte atractiv. Pentru ca lucrurile să fie atractive până la capăt, modelul vine însoțit de o garanție de 60 de luni, prețul acestuia fiind de 4599 lei (verifică preț actualizat), justificat de faptul că discutăm de un model premium.

Acesta are un design care nu arată foarte impresionant, dar care reușește să integreze o serie întreagă de dotări avansate într-un spațiu redus. Unitatea interioară are astfel un aspect simplu, carcasa fiind albă și fără elemente decorative. Aceasta măsoară 295 x 900 x 230 mm, remarcându-se prin profilul foarte plat. În partea superioară unitatea are un grilaj de aspirare a aerului mărit, care susține eficiența ridicată. În partea inferioară unitatea este dotată cu un flaps cu 54% mai mare, care asigură răspândirea mult mai rapidă a aerului.

Poze cu aparatul de aer condiționat

Hitachi Performance RAK-50RPB-RAC-50WPB

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Pentru a aprofunda dotările tehnice e necesar să ne concentrăm pe rând asupra fiecărei unități. Mai întâi, unitatea interioară este prevăzută cu un ventilator cu 11% mai mare decât cele convenționale, acesta scăzând viteza de rotație și crescând eficiența, randamentul energetic și nivelul de zgomot.

La nivelul unității exterioare făsim un compresor DC Inverter care oferă un magnetism continuu pentru o rotație fără atingeri și fără consum suplimentar de energie în timpul funcționării. Hitachi este de altfel producătorul care a brevetat compresorul cu DC Inverter, încă din anii ’80, acest tip de compresor fiind cel mai economic și mai silențios.

Drept dovadă, aparatul se încadrează în clasa de energie A++ la răcire și A+ la încălzire, iar nivelul de zgomot variază în funcție de treapta de putere între 25 și 46 dB, funcționarea fiind foarte silențioasă.  Unitatea este prevăzută de asemenea cu un ventilator mai mare, prevăzut cu palete speciale, care să furnizeze un debit de aer suficient. Nu în ultimul rând, unitatea exterioară beneficiază și de un schimbător de căldură mărit, fără a crește însă dimensiunile totale. Aceasta măsoară astfel doar 600 x 792 x 299 mm. Modelul are o capacitate de 18000 BTU și este ideal pentru climatizarea unei suprafețe mai mari.

Aparatul este potrivit pentru asigurarea confortului indiferent de anotimp, având la dispoziție atât funcții de răcire, cât și funcții de încălzire sau pentru dezumidificare. De asemenea, aparatul este dotat cu funcții de purificare a aerului, de programare în avans, de asigurare a unui consum minim sau a unui nivel minim de zgomot, precum și pentru funcționarea pe timp de noapte.

Pentru purificarea aerului modelul folosește sistemul de filtrare Nano Titanium Wasabi. Acesta oferă rezultate superioare în îndepărtarea microbilor, alergenilor și bacteriilor, fiind în același timp și eficient pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute. Filtrul este lavabil și ușor accesibil sub capacul unității.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • performanță ridicată
  • consum scăzut
  • funcționare silențioasă
  • capacitate de 18000 BTU
  • sistem de filtrare cu nanoparticule de wasabi și oxizi de titanium

Contra:

  • prețul destul de piperat

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Putere de răcire/încălzire - 9.3
Consum de energie - 9.2

9.3

O alegere eficientă

Hitachi Performance RAK-50RPB-RAC-50WPB este un aparat de aer condiționat ce poate acoperi fără probleme o suprafață mai mare, asigurând un confort ridicat atât în ceea ce privește temperatura, cât și în ceea ce privește calitatea aerului.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<GRATUIT> Ghidul Practic 

 

 

FOLOSEȘTE INTELIGENT APARATUL DE AER CONDITIONAT

Îți trimitem direct pe email ghidul cu 

7 sfaturi practice pentru a utiliza inteligent

aparatul de aer conditionat