Gree Bora A5 GWH12AAB-K3DNA5A – un aparat de aer condiționat fiabil

În căutarea după cea mai eficientă soluție de climatizare, am dat peste acest aparat de aer condiționat de la Gree. Sunt câteva lucruri la el care m-au făcut să îl analizez mai cu atenție, iar printre acestea se numără review-urile foarte bune primite de la cei care îl folosesc deja, istoria celor de la Gree, care nu face altceva decât să contureze ideea de calitate și specificațiile, perfecte pentru ce îmi doresc eu de la un astfel de aparat. Un alt lucru atractiv este prețul, aproximativ 1700 lei (verifică preț actualizat), justificat de specificațiile sale.

AC-ul poate fi găsit și în oferta magazinului Cel.

Pentru cei care nu știu, Gree este un producător cu o vechime de aproape 30 de ani, cu peste 7000 de produse și cu numeroase premii pentru inovație. În România a primit certificatul pentru cel mai bun raport calitate-pret în categoria aparatelor de aer condiționat, așadar, atenția oferită este una meritată.

Aspectul nu este unul care să dea pe spate. Este un aparat de aer condiționat alb, simplu, cu finisaje decente și dimensiuni standard. Simplitatea îl face ideal pentru orice încăpere, lucru ce poate fi trecut la lista cu plusuri.

Poze cu Gree Bora A5 GWH12AAB-K3DNA5A:

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ajungând la specificațiile tehnice, aparatul celor de la Gree își confirmă poziția în categoria aparaturii de top atunci când vine vorba de climatizare. Pe lângă funcția de răcire poate să și încălzească și este dotat cu foarte multe elemente de protecție, economie și ecologizare a aerului. Merită remarcate următoarele dotări:

 • Posibilitatea de control prin wi-fi. Este extrem de utilă pentru persoanele care lucrează foarte mult și își doresc să se întoarcă acasă, într-un mediu cât se poate de confortabil. Prin controlul wi-fi, aparatul poate să fie pornit, oprit și setat de la distanță, indiferent cât de mare este această distanță.
 • Dotarea cu un filtru performant. Filtrul de tip Catechin este foarte bine construit și poate să elimine mirosurile neplăcute, particulele de praf și alergenii. Pe lângă eficiență, filtrul oferă și flexibilitate, fiind ușor de curățat.
 • Funcționare silențioasă. Comparând mai multe modele de aparate de aer condiționat, am descoperit că Gree Bora A5 GWH12AAB-K3DNA5A face parte din categoria celor foarte silențioase. Mai exact, în momentul funcționării, unitatea internă atinge un zgomot de maxim 29 de decibeli, valoare mai mult decât acceptabilă, chiar și pentru cei care stau în apropierea unității.
 • Mai multe funcții. Pe lângă funcția de răcire, aparatul poate să și încălzească și chiar să elimine umiditatea din aer. Este ideal pentru familiile care au copii mici sau pentru cei care știu că suferă de probleme de sănătate.
 • Eficiență energetică. Trebuie recunoscut faptul că există și aparate de aer condiționat mai economice, însă dat fiind prețul și numele producătorului, trecem cu vederea faptul că AC-ul nu este tocmai cel mai economic. Până la urmă face parte din clasa de eficiență A++ la răcire și A+ la încălzire, lucru mai mult decât decent.
 • Autodiagnoză. Pentru mine, capacitatea unui aparat de a se autodiagnostica este incredibilă. Practic, atunci când apar probleme, are capacitatea de a spune ce îl doare. Tocmai de aceea, această dotare merită din plin.

Înainte de a achiziționa acest aparat de aer condiționat mai trebuie să știi câteva lucruri. În primul rând, eficiența lui este dată de analiza făcută înainte asupra încăperii ce trebuie să fie răcită. În specificații spune că este destinat încăperilor de până în 35 de metri pătrați, dată fiind puterea de 12000 BTU, însă este recomandat să se instaleze în încăperi ceva mai mici. De regulă, încăperea are mai multe dispozitive care generează căldură, iar nivelul de muncă pe care aparatul trebuie să îl depună, crește.

Păreri pro şi contra

Pro:

 • clasa A++
 • Wi-Fi
 • autodiagnoză
 • silențios

Contra:

 • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Eficiență energetică - 9
Eficiență răcire/încălzire - 9
Nivel de zgomot - 8.9

9

O alegere Smart

Concluzionând, Gree Bora A5 GWH12AAB-K3DNA5A merită efortul financiar. Nu este nici pe departe o soluție de compromis, fiind chiar o varianta premium date fiind numeroasele funcții moderne. Poate că se putea lucra mai mult la consumul de energie, însă nu este un capăt de țară acest mic neajuns.

Vezi în magazin
User Rating: 2.35 ( 10 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<GRATUIT> Ghidul Practic 

 

 

FOLOSEȘTE INTELIGENT APARATUL DE AER CONDITIONAT

Îți trimitem direct pe email ghidul cu 

7 sfaturi practice pentru a utiliza inteligent

aparatul de aer conditionat