Gorenje W6523S – mașina de spălat super economică

Producătorul sloven Gorenje se remarcă pe piață printr-o gamă variată de mașini de spălat care include și modele de dimensiuni mai reduse decât cele standard, ideale pentru spații mai mici. O astfel de mașină este și Gorenje W6523S, un aparat util, compact și mai ales prietenos în ceea ce privește prețul. Mașina de spălat poate fi achiziționată la un preț de aproximativ 1300 lei (verifică preț actualizat), deloc mare, având în vedere specificațiile sale..

Designul modelului se remarcă prin ușa mare a cuvei care ocupă aproape toată partea frontală. Ușa are dimensiunea de 34 de cm și un hublou care se deschide la 180 de grade, astfel încât încărcarea și descărcarea să se facă ușor. Mașina de spălat are dimensiunile de doar 85 x 60 x 44 cm, încadrându-se perfect în bucătăriile sau băile mici. Capacitatea de încărcare este destul de mare având în vedere dimensiunile mașinii, putând fi spălate până la 6.5 kg de haine.

Panoul de control are o interfață ușoară și afișaj LED. Utilizatorul poate seta programul, temperatura, timpul și chiar programa pentru un moment mai târziu spălarea. Mașina are sistem de avertizare sonoră pentru terminarea programului. În plus, există un sistem de autodiagnosticare automat care afișează utilizatorului problema cu care se confruntă mașina. Sertarul pentru detergent este activat prin intermediul unui buton, alunecând automat spre exterior.

Poze cu mașina de spălat Gorenje W6523S

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Mașina de spălat are o putere de centrifugare de 1200 de rotații pe minut și un număr divers de 23 de programe. Programelor standard pentru diferite materiale (lână, bumbac, sintetice etc.) le sunt adăugate cele pentru spălare de mână, spălare rapidă sau mix. Acesta din urmă permite spălarea la 30 de grade a mai multor tipuri de materiale, în același timp, fără a le deteriora. Există și programe dedicate înmuierii, clătirii, spălării economice sau chiar posibilitatea personalizării unui program în funcție de necesitate. Durata unui program standard este de 166 de minute.

La nivel tehnic, se remarcă tehnologia UseLogic. Aceasta monitorizează permanent puritatea apei și cantitatea de spumă din mașină, pentru a economisi energie și apă. Atât numărul de cicluri, cât și cantitatea de apă sunt adaptate în funcție de încărcătură și de rezultatele senzorilor.

Gorenje W6523S este alcătuită din materiale de calitate care îi asigură o durată lungă de viață. Astfel, cuva este construită din carbotech, iar tamburul din inox. Inoxul asigură o mai mare rezistență la temperaturi ridicate, iar datorită calității acestuia se va aduna mai puțină mizerie pe suprafața cuvei. Volumul tamburului este de 42 de litri. Mașina beneficiază de protecție împotriva inundațiilor și de protecție pentru copii, ușa fiind blocată pe parcursul spălării, iar panoul de control putând fi blocat prin apăsarea unui buton.

Mașina are un nivel de zgomot la centrifugare de 70 dB. În ceea ce privește consumul de energie, mașina se încadrează în clasa de eficiență A+++. Prin urmare, consumul va fi unul mic, cel anual fiind de 149 kW. Consumul anual de apă este de 9209 litri.

Păreri pro şi contra

Pro

 • design modern,
 • Slim,
 • afișaj de tip LED,
 • 1200 rpm,
 • A+++,
 • 23 de programe

Contra:

 • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Ușurință în utilizare
Design
Performanțe

Datorită calității materialelor și tehnologiilor folosite, panoului de control LED, precum și consumului redus de energie, Gorenje W6523S își merită locul în orice locuință.

User Rating: 3.01 ( 29 votes)

9 comentarii

 1. Am o masina wa50105 de 5 ani ,de Noua nu a functionat cum trebuie,in timp ce stoarce primeste si apa,de fiecare data.Astazi a crapat cu totul(placa electronica made in china)Caut placa pentru masina mea(ako 722168-17/prg 722375-16)(182242)

 2. Pt.toate problemele de mai sus, „vinovate” sunt cateva din tehnologiile folosite de producator: „use logic” „total weight” si controlul stabilitatii.Masina stabileste timpul necesar de spalare in functie de raspunsul primit de la diversii sensori, pe tot parcursul spalarii.Daca cititi cu atentie manualul vedeti ca producatorul avertizeaza ca timpul de spalare poate fi cu pina la 60% mai mare decat cel specificat (afisat) la inceputul spalarii!De aici si necorelarea dintre timpii afisati intre un moment dat si altul.
  Pt. marius…in cazul in care rufele nu sunt stoarse cum trebuie,mai dai o tura setata numai pe centrifugare si se rezolva!Problema a fost ca masinii „nu i-a placut” cum ai aranjat hainele in cuva la cantitatea respectiva! =))…dar desigur ti-ai dat seama, de cand ai postat si pana cand am raspuns eu, ca problema ta nu este permanenta si nu inseamna defectiune…dar e bine sa stie si cei care mai citesc pe aici!

 3. La stoarcere intampin dificultati, pana inntra in turatia de stoarcere le aseaza de te plictisesti. Daca ai noroc le stoarce daca nu ajunge la End cu refele pline de apa.
  Cei de la Asistenta ne-au spus ca nu e cantitatea de rufe introdusa in cuva OK (ori pra multe ori prea putine)
  Va rog un sfat
  Marius

 4. Buna, am achizitionat si eu de urand o maaina de spalat Gorenje W6523S si am observat ca nu respecta timpul de spalare. De ex programul.de 17 min a durat defapt o ora.

  • Buna Denisa. Cu siguranță nu are voie să se întâmple așa. Consultă manualul de utilizare și verifică dacă ai instalat mașina corect și daca ai selectat programul corect. Verifică și dacă la alte programe de spălare mai lungi întâmpini această problemă. Dacă nu ai găsit soluția, sună la asistența gorenje și ei te vor ajuta cu soluționarea problemei.

   • Buna Florin, multumesc pentru raspuns. Am observat si la alte programe acelasi lucru si am.vazut si la afisaj ca se blocheaza timpul si de exemplu sare de 23 la 21 minute dar m-am gandit ca e din cauza senzorilor si isi ai adauga cicluri de clatire. In general.asta se intampla la limpezire. O sa ii dau odata drumul la programul.de 17min si daca tot nu o sa respecte timpul.e clar ca are o problema. Multumesc inca odata pentru raspuns

    • Presiunea apei ai verificat dacă este ok? În cazul în care presiunea este mai mică se poate prelungi timpul programului pentru ca mașina se încarcă mai greu cu apă.
     Totuși ca să ceri o părere avizată sună la asistența gorenje. Ei cu siguranță îți vor da soluția potrivită.

  • Si eu am o problema asemanatoare……programul pentru sintetice de exemplu la 40 de grade si 1000 de rotatii dureaza 1:53 iar daca vrei sa il faci scurt sare la 53 de minute dar in timpul functionarii timpul sare de la 45 la 48 de la 35 la 40 si la stoarcere cele ultime 9 minute dureaza de fapt 15 minute…..mentionez caci se alimenteaza corect cu apa presiune ok iar scurgerea iarasi este in regula….nu mi se pare in regula ce se intampla, stiu caci are un sistem care vede cantitatea de haine dar nu am depasit niciodata 5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.