Gorenje DF 6116E – hota telescopică din inox

Gătitul poate fi o activitate foarte plăcută și relaxantă, partea de la sfârșit fiind de obicei cea care îți oprește elanul. Grăsimea și mirosurile neplăcute dau destule bătăi de cap, așa că merită să investești într-o hotă care să te scape de o parte din probleme. Gorenje DF 6116E este o hotă discretă care își face bine treaba și are în plus un preț foarte bun. Hota telescopică Gorenje poate fi găsită în magazine la prețul de aproximativ 399 lei (verifică preț actualizat). Pentru cei care vor să o cumpere în rate, acestea încep din jurul sumei de 12 lei.  Modelul se remarcă în primul rând prin designul compact ce economisește spațiu și permite plasarea în orice loc. Vei avea la dispozitie în același timp un aparat cu putere de absorbție puternică și nu va mai trebui să îți faci griji în privința faptului că hainele și pereții vor prinde miros de mâncare. Totodată, vei putea scăpa rapid și de fumul de țigară. Raportul calitate-preț este unul foarte bun.

Hota poate fi adăugată și în oferta magazinelor Flanco și Altex.

Designul reprezintă unul din atuurile modelului, acesta fiind potrivit pentru bucătăriile mici, dar și pentru cele în care se dorește încorporarea hotei în mobila de bucătărie. Designul este alcătuit din inox, având un aspect foarte elegant. Panoul de control este așezat la îndemână și este foarte ușor de folosit, având doar câteva butoane. Hota este telescopică, așa că o poți strânge atunci când nu ai nevoie de ea. Dimensiunile sale sunt de 17.3 x 59.8 x 29.5 cm. Vei putea așeza modelul chiar și deasupra plitei încorporabile, pe corpul de sus al mobilei de bucătărie.

Poze cu hota

Gorenje DF 6116E

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Trecând la eficiență, lucururile stau foarte bine. Hota este dotată cu două motoare, așa că va face față cu ușurință gătitului la mai multe ochiuri. Consumul anual rămâne însă unul redus, având valoarea de 192 kW. Motoarele au o putere de 250 W.  Nivelul de zgomot este ceva mai ridicat, având valori între 57 și 71 dB. Acest aspect este însă compensat prin puterea de absorbție.

Modelul are o putere de absorbție foarte eficientă. Astfel, absorbția minimă este de 224 mc/h, iar cea maximă este de 384 mc/h. Randamentul este unul mai mult decât potrivit pentru o bucătărie de dimensiuni mici. Ventilarea se poate face pe trei nivele, așa că o vei putea adapta la nevoile punctuale, fără a risipi energie.

Aparatul funcționează atât prin extracție, cât și prin recirculare. Mai exact, dacă ai nevoie să îl încorporezi, vei putea folosi varianta de aspirare prin recirculare. Dacă poți plasa hota lângă un perete exterior, popți opta și pentru un model cu extracție. Valoarea mai mică a puterii de absorbție este pentru aspirarea prin recirculare. Pentru varianta de aspirare prin extracție, diametrul burlanului va trebui să fie de 120 de mm.

Hota beneficiază de iluminare, așa că oferă o vizibilitate bună pe parcursul gătitului și oferă o atmosferă plăcută. Pentru iluminare sunt folosite două lămpi de câte 40 W.

După cum spuneam la început, grăsimea dă destule bătăi de cap în bucătărie. Pentru a ține la distanță efectele ei negative, modelul oferă însă două filtre metalice din aluminiu.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design elegant,
  • este încorporabilă,
  • din inox,
  • ușor de întreținut

Contra

  • puterea de absorbție putea fi ceva mai mare

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.3
Putere de absorbție - 8.1
Zgomot - 8

8.1

O alegere accesibilă

Gorenje DF 6116E este o hotă telescopică cu o putere de absorbție suficientă încât să facă față unei bucătării de dimensiuni medii.

Vezi detalii
User Rating: 2.36 ( 4 votes)

Un comentariu

  1. buna, am cumparat hota asta, dar nu gasesc filtre de carbon compatibile. ajutor va rog .. multumesc frumos !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.