Daikin FTXV50AB-RXV50AB – un aparat de aer condiţionat performant

Având în vedere că deja a venit sezonul cald, trebuie să luăm măsuri astfel încât să nu fim afectaţi de canicula şi de arşiţa verii. Dacă nu ai un aparat de aer condiţionat sau dacă, pur şi simplu, vrei să achiziţionezi unul nou care să îţi ofere mai multă siguranţă în funcţionare şi mai mult confort, te ajutăm să iei o hotărâre cu privire la ce produs ai avea nevoie. Daikin FTXV50AB-RXV50AB este un produs ce îţi asigură confort în locuinţă dintr-o singură mişcare prin apăsarea unui buton. Având un produs cu tehnologie nouă şi care ne asigură un nivel crescut de confort, preţul de aproximativ 3999 lei (verifică preț actualizat) în jurul căruia poate fi achiziţionat nu constituie un impediment. Asta şi datorită economiei pe care o faci la consumul de energie electrică, având în vedere că modelul se încadrează în clasa A+, cu un consum anual pentru răcire de 325 kWh şi un consum anual pentru încălzire de 1658 kWh.

Designul acestui aparat de aer condiţionat îl face să se integreze perfect în orice locuinţă datorită panoului frontal drept şi cu margini bine definite. Motivul pentru care se potriveşte oricărei locuinţe nu este doar pentru că are un design deosebit, ci şi faptului că este silenţios şi îţi generează temperatura dorită în fiecare cameră pe durata întregului an.

Poze cu aparatul de aer condiționat

Daikin FTXV50AB-RXV50AB

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Tehnologia folosită de aparatul de aer condiționat este Inverter Daikin, o noutate în materie de tehnologie a aparatelor de aer condiţionat întrucât controlează puterea aparatului funcţie de dorinţele fiecărui utilizator. Avantajul tehnologiei se face simţit în două direcţii, cea a economiei energetice şi cea a confortului. Comparativ cu aparatele care necesită pornirea/oprirea de către utilizator, cele Inverter au un consum redus cu aproximativ 30%. Economia energiei se datorează monitorizării în permanenţă a temperaturii încăperii şi ajustarea temperaturii generată de aparat, funcţie de aceasta. Avantajul privind confortul este dat de menţinerea unei temperaturi optime şi diminuarea disconfortului care poate fi cauzat de o temperatură prea scăzută sau prea ridicată.

Funcţionarea şi caracteristicile funcţionale nu ar fi posibile fără caracteristici tehnice precum capacitatea de răcire de 5.2 kW, capacitatea de încălzire de 5.65 kW, SEER 5.60, SCOP 3.80, interval de răcire 18/43, interval de încălzire -10/24. Privind montarea şi instalarea, sistemul de aer condiţionat are un traseu maxim pentru montare de 25 m, o diferenţă de nivel de 10 m, ţevi pentru gaz cu un diametru de 12.7 mm şi ţevi pentru lichid de 6.35 mm.

Modalitatea de funcţionare a acestui aparat de aer condiţionat se bazează pe următoarele programe:

 • Dry – reducerea nivelului de umiditate din cameră şi a fluctuaţiilor de temperatură
 • Turbo – cu ajutorul acestui program obţinem o răcire/încălzire foarte rapidă a încăperii
 • Hot start – pornirea întârziată a ventilatorului elimină curenţi de aer rece prin aşteptarea încălzirii schimbătorului de căldură
 • Timer – program ce permite programarea pornirii/opririi aparatului la un anumit interval de timp
 • Fan only – program ce permite utilizarea pe post de ventilator
 • Sleep – asigură o temperatură optimă pe timpul nopţii
 • X-fan – ajută la prevenirea apariţiei mucegaiului în interiorul aparatului prin îndepărtarea umidităţii datorită funcţionării ventilatorului un timp scurt după oprire
 • Auto-swing – mişcarea verticală a capacului pentru a împrăştia în mod egal aerul răcit/încălzit.

Păreri pro şi contra

Pro

 • Intervale de încălzire şi răcire generoase
 • Prezenţa tehnologiei inverter

Contra:

 • Preţ mai mare decât al aparatelor obişnuite

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Ușurință în utilizare - 9.3
Design - 9.4
Performanțe - 9.2

9.3

O alegere eficientă

Daikin FTXV50AB-RXV50AB este un aparat de aer condiționat potrivit unor spații ceva mai mari, astfel că te vei putea bucura de o temepratură adecavată confortului tău.

Vezi detalii
User Rating: 3.75 ( 2 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<GRATUIT> Ghidul Practic 

 

 

FOLOSEȘTE INTELIGENT APARATUL DE AER CONDITIONAT

Îți trimitem direct pe email ghidul cu 

7 sfaturi practice pentru a utiliza inteligent

aparatul de aer conditionat