Daikin FTX20J3-RX20K – un aparat de aer condiționat pentru dormitor

Doar câteva zile ne mai despart poate de cel mai frumos, dar totodată și de cel mai călduros sezon al anului. Da, pentru mine vara, înseamnă vacanță, soare, mare, bronz, însă toate acestea vin la pachet din păcate și cu zile toride, în care temperaturile cresc amenințător în termometre, iar confortul și sănătatea ne este pusă în pericol. Însă acest aspect poate fi soluționat destul de simplu, cu ajutorul unui aparat de aer condiționat. Daikin FTX20J3-RX20K este unul dintre modele premium ale producătorului japonez, cu un preț de aproximativ 1875 lei(verifică preț actualizat). Având în vedere că discutăm despre liderul în materie de aparate de aer condiționat, nu aș putea spune că sunt suprinsă de acest preț.

Din punct de vedere al designului, aparatul de aer condiționat este un model bine construit, cu o unitate internă complet albă, astfel încât să se încadreze cu ușurință în orice decor, fie că este vorba de unul vesel și colorat, fie că este vorba de unul ceva mai sobru. Vine și cu un mic display LED, ce indică temperatura din încăpere, dar și cu o telecomandă cu al cărei meniu te vei familiariza destul de rapid. Dimensiunile unității interioare sunt de 770 x 283 x 198 mm, potrivite chiar și pentru un perete destul de îngust.

Poze cu Daikin FTX20J3-RX20K

Daikin FTX20J3-RX20K

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Aparatul de aer condiționat este potrivit pentru locuințe, dar totodată poate fi montat și în pensiuni sau camere de hotel. Are o capacitate de 7000 BTU, 6824 BTU pentru răcire și 8530 BTU pentru încălzire, iar asta îl face potrivit pentru o cameră cu dimensiunile cuprinse între 15 și 20 mp. Pentru un dormitor ar putea fi alegerea potrivită.

Se încadrează în clasa de eficiență energetică A++ pentru răcire și A+ pentru încălzire și vine dotat cu tehnologia Inverter, ce duce la un consum mult mai mic de energie electrică comparativ cu un aparat de aer condiționat convențional.

Vine cu 4 trepte de ventilare, astfel încât să putem direcționa fluxul de aer în funcție de persoanele din încăpere. Nu cred că i-ar fi cuiva bine ca un val de aer rece să vină direct înspre el.

Filtrul fotocatalitic din apatit de titan este potrivit pentru purificarea aerului, astfel încât bacteriile, virușii, amoniacul și alte substanțe periculoase să fie menținute la distanță.

În ceea ce privește funcțiile, modelul Daikin dispune de cele mai des utilizate:

 1. Dezumidificare – menține umiditatea la distanță astfel încât împiedică formarea mucegaiului
 2. Mod confort – este un mod economic, silențios, care îți asigură temperatura dorită, fără a consuma prea multă energie.
 3. Mod Putere – este aceeași funcție cu cea Turbo, întâlnită pe alte AC-uri. În cazul în care vrei o schimbare bruscă de temperatură, este suficient să folosești funcția aceasta.
 4. Modul silențios – ideal pentru cei cu copii. Nu ne dorim ca cei mici să se trezească datorită zgomotului.
 5. Încălzire
 6. Răcire
 7. Ventilație

Aparatul de aer condiționat Daikin nu include nici kitul, nici serviciul de instalare, dar le poți achiziționa de aici.

Păreri pro şi contra

Pro:

 • este un model premium
 • inverter
 • silențios
 • mod confort

Contra:

 • nu are Wi-Fi

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Eficiență energetică - 9.2
Eficiență răcire/încălzire - 8.9
Nivel de zgomot - 9.7

9.3

O alegere premium

Daikin FTX20J3-RX20K este un aparat de aer condiționat premium, potrivit pentru o cameră cu o suprafață cuprinsă între 15 și 20 mp.

Vezi în magazin
User Rating: 3.1 ( 4 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<GRATUIT> Ghidul Practic 

 

 

FOLOSEȘTE INTELIGENT APARATUL DE AER CONDITIONAT

Îți trimitem direct pe email ghidul cu 

7 sfaturi practice pentru a utiliza inteligent

aparatul de aer conditionat