Bosch PIA645B18E – plita vitroceramică pe inducție

Bosch PIA645B18E este o plită foarte atractivă care îmbină calitățile cele mai importante pentru un astfel de aparat: are un sistem de încălzire eficient, oferă un spațiu suficient pentru gătit și o interfață elegantă și simplu de folosit. Plita încorporabilă poate fi găsită în magazine la prețul de aproximativ 1725 lei (verifică preț actualizat), fiind una cu prețurile cele mai ridicate. Pentru cei care vor să o cumpere în rate, acestea încep din jurul sumei de 60 de lei.

Plita poate fi găsită ți în oferta magazinului Altex.

Deși prețul este ceva mai mare față de cât te-ai fi așteptat, investiția își merită toți banii. Sistemul pe inducție este cel mai performant și mai eficient la momentul actual, oferind nu doar o încălzire rapidă și sigură, dar și un control în detaliu al temperaturii și o economie consistentă de energie. Nu în ultimul rând, aspectul este unul extrem de elegant, sticla și inoxul reprezentând o combinație reușită. Designul minimalist va aduce un aer modern în orice bucătărie și te va inspira să ai curaj să încerci rețete noi.

Designul plitei este pur minimalist, fiind disponibil pe negru și având un aspect slim, perfect plat. Suprafața pentru gătit este alcătuită din sticlă vitroceramică netedă. Marginile sunt alcătuite din inox. Suprafața netedă permite o curățare foarte ușoară și o libertate de mișcare ridicată. Curățarea este cu atât mai ușoară cu cât zona din apropierea arzătoarelor nu este fierbinte. Controlul este de tip touch, butoanele fiind așezate frontal, la îndemână. Dimensiunile plitei sunt de 5.7 x 58.3 x 51.3 cm, grosimea minimă pentru blatul de încorporare este de 20 mm.

Poze cu plita încorporabilă

Bosch PIA645B18E

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Aparatul are 4 arzătoare care funcționează pe inducție. Datorită sistemului High Speed, acestea oferă o economie de timp de până la 20%. Suplimentar, timpul de gătire poate fi redus cu până la 35% datorită funcției Power Boost. Acest lucru este posibil datorită posibilității reglării în detaliu a temperaturii.

În plus, pentru ca lucrurile să fie și mai simple, funcția Quick Start permite depistarea automată a arzătorului pe care se află vasul de gătit și aprinderea spațiului atribuit acestuia pe panoul de comandă. Nu va mai trebui decât să setezi temperatura. Pentru aceasta vei avea la dispoziție nu mai puțin de 17 trepte. Vei avea astfel un control extrem de precis asupra procesului de gătit.

Acest lucru se datorează faptului că plita funcționează pe inducție. Mai exact, sistemul pe inducție  presupune producerea căldurii direct în vasul de gătit. Suprafața nu se încinge, menținând în același timp un grad ridicat de siguranță. În momentul actual sistemul de gătit prin inducție este cel mai performant. Acesta asigură o funcționare  mult mai eficientă, un control în detaliu al temperaturii și un timp redus de gătit.

Dintre cele 4 arzătoare, 2 sunt normale și 2 sunt mici. Puterea celor normale este de 1.8 kW, iar cea a arzătoarelor mici este de 1.4 kW.

Modelul are un consum de 4600 W. Trebuie să știi că plitele care funcționează electric și nu pe gaz sunt mult mai economice, atrăgând facturi mai mici. Sistemul pe inducție este cel mai economic dintre toate.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design elegant,
  • ușor de folosit,
  • plită pe inducție,
  • consum mic,

Contra:

  • prețul este destul de piperat

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9
Consum - 9.1
Siguranță - 9.2

9.1

O alegere extraordinară

Bosch PIA645B18E este o plită vitroceramică extrem de elegantă, ce se va dovedi extrem de eficientă, dar mai ales economă.

Vezi detalii
User Rating: 4.35 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.