Beko WTV6532BO – o mașină de spălat ieftină și eficientă

Verdictul Gadget-Review.ro

Ușurință de utilizare - 8.2
Design - 8.8
Eficiență energetică - 8.4
Eficiență de stoarcere - 8.6

8.5

O alegere inspirată

Beko WTV6532BO este o mașină de spălat rufe eficientă și ieftină, ce se încadrează în clasa de eficiență energetică A+++, cu un consum minim de energie electrică.

Vezi detalii
User Rating: 3.5 ( 1 votes)

Prețul mașinilor de spălat a devenit tot mai accesibil în ultimii ani. Un aspect îmbucurător, ce face ca tot mai multe familii să își permită un asemenea produs electrocasnice, ce vine la pachet cu o listă întreagă de beneficii. Unul dintre modelele cu un preț extrem de bun, ce se remarcă și prin dotări, este Beko WTV6532BO. Are un preț de aproximativ 899lei (verifică preț actualizatși poate fi găsit în oferta magazinului eMAG.

În ceea ce privește design-ul, avem de-a face cu o mașină de spălat clasică, pe o nuanță de alb, ce se va încadra ușor în orice decor. În partea superioară vine echipată cu un panou de control, ce include în partea stângă sertarul pentru detergent, în centru, selectorul de programe, iar în partea dreaptă se află display-ul LCD, la baza căruia vei găsi mai multe butoane pentru a face selecțiile dorite. Display-ul indică timpul de spălare, temperatura de spălare, viteza de rotație și etapa ciclului de spălare.

Poze cu Beko WTV6532BO

Beko WTV6532BO

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Modelul Beko are o capacitate de încărcare de 6 kg, suficient încât să poți introduce o cantitate serioasă de țesături în cuvă. Da, nu vei putea spăla țesături prea voluminoase, precum pilotele sau păturile, dar dacă nu te deranjează acest aspect, te vei alege cu un electrocasnic foarte eficient.

Și spun asta pentru că mașina de spălat se încadrează în clasa de eficiență energetică A+++, cu un consum de doar 0,72 kwh/ciclu de spălare standard. Având în vedere că  1kWh are prețul de 0,5390 lei, eu zic că efortul de a investi într-un asemenea model, merită pe deplin. Nici consumul de apă nu este de speriat. 8800 l pe an, eu zic că este un consum foarte decent, mult mai mic decât la majoritatea modelelor întâlnite până acum.

Viteza de stoarcere este de maxim 1000 rpm. Deși sunt modele ce ajung și la 1600 rpm, eu îți spun că în mare parte nu vei depăși 1000 rpm, și asta pentru că nu ți-ai dori să deteriorezi hainele în timpul centrifugării.

Numără până la 15 programe de spălare, dintre care cel mai frecvent probabil îl vei folosi pe cel Daily Xpress, de 39 minute. Programul este eficient pentru rufele foarte puțin murdare, eventual pentru cele purtate o singură dată. Pe lângă programele întâlnite la mai toate mașinile de spălat, modelul Beko beneficiază și de pragramul Baby Protect, ideal pentru hăinuțele copiilor, ce au nevoie de o atenție specială. Având o piele delicată, hainele copiilor necesită o clătire specială, astfel încât să nu păstreze reziduri de detergent, ce ar putea irita pielea copilului. Programul este potrivit și pentru utilizatorii ce au piele sensibilă.

În cazul în care ești un iubitor de animale și ai un patruped prin casă, este bine de știut că mașina vine cu o funcție specială de îndepărtare a părului de animale de pe haine.

Modelul nu este zgomotos, atinge 58 dB în timpul spălării și 75 dB, în timpul centrifugării. Ca idee 60 dB echivalează cu o conversație de fundal într-un restaurant, iar 80 dB cu alarma de la telefon. Așadar, pe parcursul centrifugării își face simțită prezența destul de bine, dar dacă poți trece peste acest aspect, atunci te vei alege cu un produs super eficient.

Păreri pro şi contra

Pro

  • preț mic,
  • design plăcut,
  • se încadrează în clasa de eficiență energetică A+++,

Contra:

  • mi-ar fi plăcut să fie mai silențioasă în timpul centrifugării

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Un comentariu

  1. De ce rămâne blocat programul întotdeauna la minutul 14? Indiferent de programul de spalare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.