Asus X552VL-SX008D – un laptop ieftin, dar cu specificații excelente

Vrei să îți achiziționezi un laptop, dar nu îți dorești un model cu foarte multe funcții pentru care ar trebui să scoți din buzunar o sumă impresionantă? Ce părere ai de laptopul Asus X552VL-SX008D, ce poate fi găsit la un preț de aproximativ 1850 lei (verifică preț actualizat), deloc mare dacă ne raportăm la aspectul său deosebit și totodată la configurația sa destul de bună.

În ceea ce privește designul, vorbim de un laptop din seria „X”, ce impresionează prin eleganță și rafinament. Este complet negru, îmi place că are o textură fină, ce împiedică inesteticele amprente să fie vizibile, așa cum întâlnim în cazul altor modele. Carcasa este realizată dintr-un plastic calitativ, iar finisajele par destul de bine realizate. În ceea ce privește confortul utilizatorului, se poate observa că producătorul ține cont de acest aspect chiar și în cazul laptopurilor ceva mai ieftine. Touchpad-ul este destul de mare, astfel că nu veți simți lipsa mouse-ului, iar tastatura ergonomică este una completă, ceea ce îi va ajuta pe cei ce vor folosi laptopul în activități office. Îmi place că nu este deloc zgomotoasă, iar la atingere este destul de plăcută.

Putem spune că modelul Asus este portabil, cântărind numai 2,35 kg, ceea ce înseamnă că îl puteți strecura cu ușurință în bagaje atunci când vă deplasați de acasă. Vine cu un sistem de operare Free DOS, ce va trebui înlocuit cu Windows 8. E drept că aș fi preferat să vină cu el deja instalat, dar sunt convinsă că și prețul i-ar fi crescut simțitor.

Poze cu laptopul Asus X552VL-SX008D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La interior laptopul Asus este destul de bine echipat, este antrenat de o motorizare Intel Core i3, un model Ivy Bridge 3110M cu două nuclee, ce funcționează la o frecvență de 2,4 GHz. Încorporează și o placă video integrată, un chipset Intel HD Graphics 4000 ce se va descurca excelent în cazul aplicațiilor uzuale, dar este bine de știut că laptopul vine și cu a doua placă video dedicată, un model NVIDIA GeForce GT710M de 1 GB DDR3, ceea ce înseamnă că puteți testa chiar și jocuri ceva mai noi, în care grafica este destul de avansată sau de ce nu alte aplicații ce presupun o grafică mai solicitantă.

Memoria RAM este de 4 GB DDR3, suficient pentru utilizatorii acestui laptop, iar capacitatea hard disk-ului ajunge doar la 500 GB. Personal nu pot spune că mă deranjează acest aspect, mai cu seamă că putem urca in cloud absolut ce ne dorim(poze, filmulețe, fișiere, etc).

Legat de conectivitate, laptopul dispune de o gamă destul de generoasă: cameră WEB HD, cititor de carduri SD, DVD RW, HDMI, 2 porturi USB 3.0 și VGA(puteți conecta un monitor pentru a vă ușura munca). Display-ul nu iese din tiparele clasice, este un LCD LED Glare cu o rezoluție HD și o diagonală de 15,6 inch.

Garanția este pentru o perioadă de 2 ani, dar în cazul în care vă avantajează mai mult este bine de știut că o puteți prelungi cu încă 1 an contra sumei de 150 lei.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i3,
  • HDMI,
  • USB 3.0,
  • portabil
  • placă video dedicată

Contra:

  • nu are bluetooth

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Asus X552VL-SX008D este un laptop ieftin, cu o configurație destul de bună, ce se va dovedi un real sprijin pentru cei ce desfășoară activități office, multimedia, dar și jocuri.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.