Review Arctic EF5801A+ – mașina de spălat rufe pentru bugete mici

Verdictul Gadget-Review.ro

Ușurință de utilizare - 8.3
Design - 8
Eficiență energetică - 8.5
Eficiență de stoarcere - 7.7

8.1

O alegere inspirată

Arctic EF5801A+KC este o mașină de spălat rufe potrivită pentru bugetele mici. Are grijă ca rufele tale să arate impecabil după fiecare spălare.

Vezi în magazin
User Rating: 3.5 ( 1 votes)

Mașina de spălat rufe este un ”must have” pentru orice locuință, însă nu toți ne permitem să alocăm sume prea mari pentru o asemenea achiziție. Așadar îți propun să discutăm astăzi despre un model de ”buget”. Este vorba despre Arctic EF5801A+, o mașină de spălat ce poate fi găsită în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 749 lei (verifică preț actualizat). Prețul este unul avantajos zic eu, ținând cont că discutăm despre un brand cu tradiție când vine vorba de electrocasnice.

Mașina de spălat rufe poate fi găsită și în oferta magazinelor Flanco și evoMAG.

Din punct de vedere al designului, mașina de spălat nu impresionează prea tare. Este disponibilă pe o nuanță clasică de alb, ceea ce înseamnă că se va încadra cu ușurință în orice decor. Pare destul de bine construită. În partea superioară vine cu un panou de control aerisit și ușor de folosit, ceea ce este ideal mai ales pentru cei mai puțin familiarizați cu tehnologia. În partea stângă se află sertarul de detergent, în centru selectorul de programe, ce funcționează prin rotire, iar în dreapta avem două butoane, de unde putem selecta viteza de rotație, modul On/Off sau Pauza de spălare. Vorbim de o mașină de spălat clasică, cu o adâncime de 60 cm, cu un design al pereților laterali S-shape, ce a fost conceput pentru reducerea nivelului de vibrații din timpul ciclului de spălare.

Poze cu Arctic EF5801A+

Arctic EF5801A+

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Modelul Arctic cu încărcare frontală are o capacitate de încărcare de 5 kg, nu foarte generos, dar pentru prețul plătit nici nu mă așteptam la mai mult. Este o mașină de spălat potrivită pentru familiile mai puțin numeroase sau de ce nu pentru studenții ce locuiesc cu chirie.

Viteza de rotație de 800 rpm face ca rufele să fie stoarse destul de bine. Ar fi mers măcar 1000 rpm, dar pentru cei nu foarte pretențioși, este în regulă și așa. Și dacă punem la socoteală faptul că multe haine necesită atenție la spălare și o viteză redusă de rotații pe minut, atunci mașina de spălat Arctic ar putea fi o alegere foarte inspirată.

Se încadrează în clasa de eficiență energetică A+, cu un consum mai mic cu aproximativ 10% comparativ cu un model convențional din clasa A. Cele 15 programe sunt suficiente pentru a spăla cam orice tip de țesătură, fără a fi deteriorată. Programul cel mai scurt este de 30 de minute și cu siguranță pe acesta îl vei folosi cel mai frecvent. Este ideal pentru hainele ce necesită o reîmprospătare sau pentru cele ce sunt prea puțin murdare. Bineînțeles mașina vine și cu programe dedicate(lână, bumbac, sintetice, țesături delicate, spălare manuală etc), însă eu una de cele mai multe ori folosesc programul scurt. Mi se pare eficient din toate punctele de vedere. Evident atunci când este cazul folosesc și celelalte programe de spălare.

Modelul Arctic nu este nici prea zgomotos, atinge doar 62 dB în timpul spălării și 77 dB în timpul centrifugării. Ca să îți faci o idee, 60 dB echivalează cu conversația de fundal dintr-un restaurant, iar 70 dB cu zgomotul de pe stradă.

Păreri pro şi contra

Pro

  • preț mic,
  • o gamă de programe de spălare diversificat,
  • eficientă

Contra:

  • viteza de rotație este de doar 800 rpm

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.