Arctic ALD5000A++ – o maşină românească, cu un raport calitate preţ excelent

Dacă vă doriţi o maşină de spălat sută la sută românească, cea mai bună opţiune spre care vă puteţi îndrepta atenţia este, fără îndoială, Arctic, liderul naţional în ceea ce priveşte piaţa de electrocasnice. În plus, politica de preţuri practicată de aceştia este îndreptată către nevoile românilor, preţurile nefiind unele foarte mari. Aşadar, Arctic ALD5000A++ poate fi o maşină de spălat care să mulţumească multă lume prin dotările ei, dar şi prin preţul ei de aproximativ 1149 lei (verifică preț actualizat )Practic, aceasta se ridică la nivelul modelelor celorlalte branduri, însă raportul calitate-preţ este poate chiar mai bun.

Poze cu mașina de spălat rufe

Arctic ALD5000A++

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Mașina de spălat Arctic nu este o maşină de spălat foarte mare, având o capacitate de doar 5 kilograme. În concluzie, aceasta poate fi mai potrivită pentru cei care locuiesc singuri sau nu au familii foarte numeroase. Însă, acest lucru aduce cu sine şi un consum mai redus de apă, de 7260 litri anual (pentru aceasta are o importanţă şi sistemul Aqua safe, care are grijă ca maşina să nu consume mai mult decât este nevoie), dar şi o eficienţă energetică foarte bună. Maşina se încadrează în clasa energetică A++, ceea ce înseamnă că va consuma în jur de 0.77 kWh în programul normal. Sistemul Eco wash (prin care se poate spăla cu apă rece, economia de energie fiind de 80%) ajută şi el, aşa că cei interesaţi de acest model vor reuşi cu siguranţă să facă nişte economii importante.

Deşi viteza de centrifugare este una mai redusă, de 1000 rpm, maşina are clasa de eficienţă A la spălare, aşa că nu vor fi probleme din acest punct de vedere. Foarte importantă este şi funcţia Eco Dose care eficientizează foarte mult şi utilizarea detergentului lichid.

În ceea ce priveşte programele de spălare, modelul Arctic se prezintă bine, cele 11 programe, deşi nu foarte multe, reuşind să pună la dispoziţia cumpărătorilor absolut tot ceea ce au nevoie pentru un spălat eficient. Se remarcă programele pentru materiale speciale (bumbac, lână, sintetice, sport), dar şi cele pentru spălare manuală, haine mixte, prespălare, clătire şi stoarcere manuală pentru cămăşi. Există şi un program scurt, de 15 minute, identic cu cel al maşinilor de spălat mult mai scumpe, dar, din păcate, lipseşte posibilitatea de a programa întârziat maşina.

Ca sisteme de siguranţă, se remarcă sistemul electronic de control al balansului, dar şi cel împotriva copiilor, care blochează butoanele în timpul spălării. Setările maşinii sunt în limba romană şi sunt foarte uşor de selectat, chiar dacă butoanele nu sunt însoţite şi de un afişaj digital.

Acestea fiind spuse, este destul de clar că vorbim de o maşină de spălat de calitate, deşi a fost nevoie să se facă unele sacrificii pentru ca preţul să fie menţinut la un nivel cât mai scăzut. Aşadar, maşina nu are afişaj digital, nici programare întârziată, iar volumul şi numărul programelor de spălare sunt relativ scăzute. Cu toate acestea, eficienţa energetică, flexibilitatea şi uşurinţa setărilor sunt avantaje importante, care însoţesc raportul foarte bun între preţ şi calitate şi care recomandă această maşină de spălat ca o soluţie destul de bună.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design modern,
  • clasa de eficiență energetică A++,
  • 1400 rpm,
  • afișaj LED,

Contra:

  • capacitatea de încărcare putea fi mai mare,

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.6
Performanțe - 8.3
Ușurință în utilizare - 8.1

8.3

O alegere eficientă

Arctic ALD5000A++ este o mașină de spălat cu un preț destul de accesibil, ce se va potrivi unei familii nu foarte numeroase.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.