Arctic AED6200A++ – pentru eficiență energetică și flexibilitate

Deşi este o firmă recunoscută mai mult pentru frigiderele sale, Arctic are o producţie importantă şi în cazul altor aparate electrocasnice, printre acestea aflându-se şi maşinile de spălat. Pentru cei interesaţi, acestea reuşesc să fie produse destul de bune, care balansează preţul şi calitatea, creând un raport excelent între cele două. Practic, maşinile de spălat Arctic, aşa cum este şi Arctic AED6200A++ oferă tot ceea ce te-ai aştepta de la nişte modele din clasa lor de preţ, şi chiar ceva în plus, fapt pentru care acestea ar fi, cu siguranţă, produse ideale pentru cei cu un buget mai redus. Mașina de spălat are un preț de aproximativ 999 lei (verifică preț actualizat ), destul de decent pentru dotările sale. 

Mașina de spălat poate fi găsită și în oferta magazinului Flanco.

În ceea ce privește designul, avem de-a face cu un model destul de plăcut, elegant chiar, pe nuanța clasică de alb, accesorizat în partea superioară cu un panou de control bine pus la punct. Acesta conține un afișaj de tip LCD, câteva butoane ce te vor ajuta să optimizezi programele de spălare, dar și selectorul de programe.

Poze cu mașina de spălat rufe

Arctic AED6200A++

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Din punctul de vedere al clasei de eficienţă energetică, modelul Arctic se încadrează în clasa A ++. Aceasta este una dintre cele mai bune de pe piaţă şi garantează consumarea unui nivel redus de energie electrică, de doar 0.77 kW/h. Fiind unul dintre cele mai mici de pe piaţă, consumul ajută la realizarea de economii şi se datorează în special funcţiilor Eco Wash (prin care se poate spăla şi cu apă rece) şi Eco Heater (rezistenţa este protejată împotriva calcarului şi se încălzeşte mult mai uşor). În plus, consumul de apă este menţinut şi el la un nivel mai mult de cât acceptabil, datorită funcţiei Aqua safe, prin care se împiedică folosirea apei în exces.

Consumul mai redus este explicat şi de capacitatea maşinii, de 6 kilograme. Nefiind una dintre cele mai mari de pe piaţă, aceasta îi poate nemulţumi pe unii cumpărători dar, pentru majoritatea dintre noi, cele 6 kg sunt suficiente, chiar dacă locuim singuri sau împreună cu familia.

Mașina de spălat are încorporate un număr de 11 programe de spălare care pot veni în ajutorul celor care o achiziţionează. Acestea variază de la cele pentru materiale speciale (bumbac, lână, sintetice, sport, cămăşi) la programele clasice, precum prespălare, extra clătire şi spălare manuală. Pentru cei care au la dispoziţie mai puţin timp, nu lipseşte nici programul rapid, de 15 minute, nici posibilitatea de a programa întârziat maşina.

Pentru cei interesaţi de funcţiile de siguranţă, maşina este dotată cu un sistem electric de control al balansului şi cu un sistem care blochează butoanele în timpul funcţionării, pentru a se evita riscul intervenţiei copiilor. Şi, nu în utimul rând, mașina de spălat este prevăzută cu un sistem care permite utilizarea detergentului lichid (Eco Dose) şi cu nişte panouri speciale pentru a limita nivelul de zgomot (deşi acesta rămâne totuşi la un nivel obişnuit pentru categoria de preţ).

Tabloul de comandă este în limba romană şi este foarte uşor de utilizat, beneficiind şi de existenţa unui afişaj cu LED. Aşadar, maşina are şi un aspect de modernitate, chiar dacă preţul este unul scăzut. Eficientă energetic şi destul de încăpătoare, cu programe multiple şi sisteme de siguranţă, Mașina de spălat poate fi o alegere inspirată, chiar dacă putea fi mai mare şi mai puţin zgomotoasă. Raportul calitate preţ este însă unul foarte bun, aşa că maşina va fi cu siguranţă pe placul multor cumpărători.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design modern,
  • clasa de eficiență energetică A++,
  • 1200 rpm,
  • afișaj LCD,
  • preț decent

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9
Performanțe - 8.5
Ușurință în utilizare - 8.7

8.7

O alegere avantajoasă

Arctic AED6200A++ este o mașină de spălat rufe cu un preț mic, ce are dotări destul de bune, oferind totodată rezultate excelente la spălare.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.