Arctic AED5200A++ – mașina de spălat ultra avantajoasă

Arctic a fost întotdeauna un producător cu o gamă variată de produse, oferind opțiuni pentru orice buzunar. Dacă vrei să îți schimbi mașina de spălat și ai nevoie de un model accesibil, Arctic AED5200A++  ar putea fi cel potrivit pentru tine. Are un preț de aproximativ 1149 lei (verifică preț actualizat ), un preț deloc mare având în vedere dotările sale. 

Deși ai spune că designul modern nu se potrivește cu prețul bun, modelul de față arată că acest lucru este posibil. Mașina are un panou de control performant, integrat cu un ecran LCD pentru comandă, numeroase pictograme și butoane ușor de utilizat. Acesta este delimitat de restul mașinii, zona sa fiind argintie, în contrast cu restul carcasei, disponibil pe alb. Designul este S-Shape, având striații în formă de S pe marginile laterale. Acest lucru permite scăderea vibrațiilor și zgomotului. Calitatea este păstrată și la interior, acolo unde cuva este alcătuită din polipropilenă, iar tamburul este alcătuit din oțel inoxidabil.

Dimensiunile mașinii sunt de 84 x 60 x 47 cm, iar capacitatea de spălare este de 5 kg. Capacitatea ceva mai mică de spălare este probabil singurul aspect ce poate fi neplăcut pentru o familie mai mare.

Poze cu mașina de spălat rufe

Arctic AED5200A++

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Dacă îți imaginai că la nivel tehnic lucrurile nu merg la fel de bine, te-ai înșelat. Modelul are o putere de centrifugare maximă de 1200 de rotații pe minut, oferind un randament excelent. În plus, mașina este gândită pentru a fi eficientă și, în același timp, economică. Astfel, ai la dispoziție 11 programe de spălare care includ diferite tipuri de materiale (bumbac, sintetice, lână etc), funcții (extra-clătire, stoarcere, prespălare etc), cât și unele dedicate unor anumite articole, precum cămășile sau hainele sport.

Pentru momentele în care ai nevoie ca mașina să pornească la o anumită oră, este disponibilă funcția de programare întârziată. În același timp, pentru protejarea celor mici, există un buton prin care accesul acestora este blocat.

Pentru ca spălarea să fie și economică, ai la dispoziție mai întâi un sistem  de reglare automată a consumului de apă. Apoi, tehnologia Eco Dose permite exploatarea completă a detergentului lichid, ajutând la prevenirea risipirii. Funcția Eco Wash face posibilă spălarea eficientă în apă rece pentru economisirea a până la 80% de energie. Nu în ultimul rând, mașina are un consum general redus, încadrându-se în clasa de eficiență energetică A++. Consumul pentru un ciclu de spălare este de doar 0.63 kWh.

Unul dintre aspectele supărătoare la un astfel de aparat este nivelul de zgomot. În momentul actual, valorile au ajuns însă la un nivel foarte bun. În cazul de față, nivelul de zgomot la centrifugare este de 74 dB, iar cel la spălare este de doar 58 dB, ceea ce înseamnă că își face simțită prezența atunci când este pusă în funcțiune.

Punctele forte ale mașinii sunt designul atractiv, puterea mare de centrifugare, programele variate de spălare, nivelul redus de zgomot și consumul mic. Singurul aspect mai slab este capacitatea de spălare de doar 5 kg.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design modern,
  • clasa de eficiență energetică A++,
  • 1200 rpm,
  • afișaj LCD,

Contra:

  • capacitatea de încărcare putea fi mai mare,

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.6
Performanțe - 8.3
Ușurință în utilizare - 8.2

8.4

O alegere eficientă

Arctic AED5200A++ este o mașină de spălat rufe potrivită unei familii nu foarte numeroase, ce își dovedeste eficiența cu fiecare utilizare.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.