Zelmer 13Z018 – dă gust zilei cu o cafea aromată

Pentru marea majoritate dintre noi, cafeaua este acea plăcere de dimineață, menită să ne dea avântul pentru o nouă zi de lucru. Dacă până acum câțiva ani cafeaua la ibric era la putere, ei bine în ultimii ani, gama de espressoare s-a diversificat extrem de mult, atât din punct de vedere al prețului, cât și în ceea ce privește dimensiunea și forma. Tot mai mulți dintre noi optăm pentru un astfel de aparat în propria locuință, și cu siguranță cei ce au încercat experiența aceasta nu o regretă.

De aceea astăzi mi-am propus să aduc în discuție un espressor bun, dar care să aibă și un preț acceptabil. Iar modelul acesta este Zelmer 13Z018, ce are un preț de aproximativ 720 lei (verifică preț actualizat)destul de decent din punctul meu de vedere.

Designul este unul metalic, argintiu, destul de pătrățos, însă materialele folosite par de bună calitate. În partea frontală are un display de tip LCD, unde puteți urmări timpul de preparare al cafelei.

Poze cu esspresorul Zelmer 13Z018

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Zelmer 13Z018 este un espressor automat, ce dezvoltă o putere de 1300 W și are o presiune de 18 bar. Din păcate nu are încoporată râșniță, ceea e înseamnă că funcționează numai cu cafea râșnită. Deasupra are o plită ce menține ceștile calde, pentru a avea cafea caldă mai mult timp. Cu siguranță cafeaua o dată ce s-a răcit nu mai are același gust.

Rezervorul are o capacitate de 1,5 L, suficient pentru a pregăti câteva cești fără să fiți nevoiți să îl alimentați iarăși. În partea din dreapta espressorul dispune de un panarello, ideal pentru spumarea laptelui. Cu cât laptele este mai gras, cu atât veți obține o spumă mai densă. În felul acesta puteți prepara nu numai espresso sau cafea lungă, ci și cappuccino sau latte macchiato. Totul ține de cantități. Ceea ce îmi place la espressorul acesta este că dispune și de un tamper în partea stângă, ce vă ajută să presați cafeau mai bine în recipient, în felul acesta presiunea va scoate toată aroma din cafea.

Întreținerea sa se face destul de ușor. Toate accesoriile folosite sunt detașabile, astfel că după ce le spălați, le puteți insera la loc în aparat. Decalcifierea necesită ceva mai mult timp și trebuie făcută cel puțin o dată pe lună. Chiar dacă folosiți numai apă plată, acest aspect nu împiedică formarea calcarului pe pereții rezervorului de apă.

Greutatea sa este de 5,5 kg, ceea ce înseamnă că nu ocupă foarte mult spațiu și că veți reuși să îi găsiți loc în bucătărie cu ușurință.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design plăcut,
  • preț,
  • ușor de folosit
  • are tamper

Contra:

  • nu are râșniță

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanțe
Ușurință în utilizare

Zelmer 13Z018 este un espressor ce oferă o cafea excelentă celor ce își doresc să înceapă ziua în forță.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.