Zanussi ZOB442X – eficienţă la gătit, cu un cuptor încorporabil destul de ieftin

Piaţa încorporabilelor oferă foarte multe alegeri de luat în seamă, mai ales dacă ne gândim că aceste produse electrocasnice sunt pe val în acest moment. Atât aspectul lor mai modern, cât şi ergonomia sunt avantaje incontestabile, iar cuptoarele încorporabile nu fac excepţie. Zanussi ZOB442X face şi el parte din categoria cuptoarelor electrice încorporabile, însă este o opţiune mai ieftină în comparaţie cu alte modele existente. Costă aproximativ 849 lei (verifică preț actualizat). Ieftin nu înseamnă, însă, şi prost, aşa cum o dovedeşte şi produsul de faţă, reuşind să ofere suficient de multe motive pentru a fi o soluţie excelentă pentru cei cu un buget de achiziţie mai redus.

Cuptorul poate fi găsit și în oferta magazinului Altex.

Acestea fiind spuse, modelul Zanussi poate fi recomandat ca o soluţie foarte bună pentru cei care îşi doresc un cuptor încorporabil. Dacă luăm în considerare faptul că astfel de produse cer investiţii suplimentare (datorită nevoii de a achiziţiona şi suporturile necesare pentru ele), este clar că preţul mai redus al modelului devine un mare avantaj. Faptul că se puteau folosi mai multe funcţii şi mai multe sisteme ajutătoare poate fi trecut cu vederea, acestea reprezentând sacrificii necesare pentru ca preţul să rămână scăzut. Singurul minus notabil rămâne lungimea cordonului de alimentare (1.6 m), dar chiar şi aşa, cuptorul este o opţiune bună de cumpărare.

Poze cu cuptorul încorporabil

Zanussi ZOB442X

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Atunci când cumperi un cuptor nou, este bine să te gândeşti dacă acesta este mai bun decât vechiul model. Şi în cazul acestui cuptor sunt mari şanse ca acest lucru să se întâmple, mai ales dacă fostul cuptor era unul pe gaz. În primul rând, cuptorul dispune de un ventilator care împrăştie aerul cald pe toată suprafaţa sa, menţinând un nivel uniform de căldură. În aceste condiţii, nu va mai fi niciodată nevoie să se întoarcă mâncarea, procesul de gătire desfăşurându-se mai uşor şi cu mult mai puţine intervenţii din partea proprietarului.

În plus, cuptorul are şi opţiunea grill, care contribuie decisiv la rumenirea alimentelor şi care oferă posibilitatea gătirii unor mâncăruri mult mai variate. Mai există încă trei funcţii de coacere, aşa că cei care îşi doresc să gătească divers, vor avea cu siguranţă această şansă, totul într-un cuptor mare, cu un volum de 66 l.

Dacă vă îngrijorează consumul de energie electrică, trebuie ştiut faptul că acest cuptor se încadrează în clasa A, aşa că nu se va pune problema unor facturi foarte încărcate. Sumele nu vor depăşi pe cele aferente utilizării unui aragaz normal, pe gaz, aşa că din acest punct de vedere, eventualii cumpărători nu trebuie să îşi facă griji.

Cuptorul propune însă şi alte avantaje în comparaţie cu un aparat clasic, precum sistemul de oprire automată atunci când timpul setat expiră (există şi un timer electronic care indică acest fapt) şi cel de încălzire inferioară şi superioară (pentru ca mâncărurile să se gătească uniform), iluminarea interioară şi ecranul LCD care însoţeşte schema clasică de control cu butoane. Şi, nu în ultimul rând, la cumpărare se primeşte şi o tavă de copt din aluminiu, foarte utilă şi potrivită pentru dimensiunile cuptorului.

Păreri pro şi contra

Pro

 • design modern,
 • ușor de folosit,
 • afișaj LCD,
 • preț decent

Contra:

 • nu are funcție de autocurățare

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-review.ro

Design - 8.2
Performanțe - 8.3
Ușurință în utilizare - 8.5

8.3

O alegere avantajoasă

Zanussi ZOB442X este un cuptor electric încorporabil, pentru care nu vei fi nevoit să aloci o sumă de bani exagerat de mare, dar care cu siguranță se va dovedi o investiție eficientă.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

3 comentarii

 1. Buna, detin si eu un cuptor identic. Problema este ca se abureste sticla la modul ….apa peste tot. Efectiv curge apa pe el . Stiti motivul? De ce am aceasta problema? Am gresit ceva la instalarea lui? Va rog. Dati-mi un sfat.
  Multumesc anticipat,
  Puiu

  • Bună,
   Sinceră să fiu nu cred să fie o anumită problemă cu modelul deținut de tine. Totuși, în cazul în care ți se pare a fi ceva în neregulă cu felul în care se aburește cuptorul, poți suna la Serviciul de Relații cu Clienții și să le expui problema. O seară bună!

 2. Domnilor, am facut o prostie la incercarea de a reface instalatia electrica a cuptorului meu Zanussi ZOB 442X, fiindca atunci cand voiam a-l pune in functiune, de fiecare data imi sarea siguranta electrica a casei… Un fir de la senzorii de temperatura era scos de acolo si acum…nu mai stiu unde sa-l asez…. Asa, un ajutor cu instalatia electrica sau chiar si…cu cateva poze de pe spatele si partea de sus de deasupra izolatiilor cuptorului, cele de sub suprafetele lucioase de tabla…ca sa pot identifica si eu traseul firului meu lipsa…
  I-as fi recunoscator foarte tare celui care ar vrea sa ma ajute…!\
  Multumiri anticipate
  , Ionut, Craiova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.