Whirlpool AKZ 560/NB – cuptorul electric din cristal

Whirlpool AKZ 560/NB este un cuptor electric încorporabil cu o ușă, gândit pentru a se încadra în bucătăriile mici, dar care satisface nevoile oricărei familii. Deşi cuptorul poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 1999 lei(verifică preț actualizat), acesta este un preț bun pentru un aparat de gătit performant, aşa cum este cel de faţă.

Cuptorul poate fi găsit și în oferta magazinului Flanco.

Modelul are un design extrem de atractiv, care îl face să se remarce ușor în fața altora, iar acest lucru se întâmplă în primul rând din cauza finisajului din cristal negru. Cu alte cuvinte, cuptorul are ușa și interfața alcătuite ca din sticlă. Dacă, de obicei, acest lucru se dovedește problematic din cauza faptului că urmele se văd mult mai ușor, în cazul de față suprafața este dotată cu un strat antiamprentă. Prin urmare, atunci când deschizi cuptorul sau folosești panoul de comandă, nu vei lăsa urme de degete și nu îți vei crea singur bătăi de cap. Ușa este prevăzută cu un geam exterior de protecție care rămâne rece în timpul coacerii, evitând astfel posibilitatea de a te frige. Panoul de control este prevăzut cu două butoane de tip push-up și un ecran mare cu afișaj LED plasat central. Programele și temperatura de coacere sunt astfel foarte ușor de setat.

Poze cu cuptorul încorporabil

Whirlpool AKZ 560/NB

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Modelul are dimensiunile de 59.5 x 59.5 x 56.4 cm și o capacitate de 60 de litri, fiind potrivit pentru gătitul obișnuit pentru 1-2 persoane. Interiorul este prevăzut cu rafturi ajustabile telescopice, putând fi adaptat în funcție de cantitatea și tipul de mâncare gătită.

Mâncarea este coaptă folosind două zone de încălzire, respectiv una superioară și una inferioară. Cuptorul se încălzește rapid datorită ventilației eficiente. Aceasta distribuie căldura uniform, asigurând o coacere la nivel optim indiferent de poziția tăvii în cuptor.

Funcția Maxi Cooking este potrivită pentru gătirea mâncărurilor crocante, întrucât aceasta folosește elementul de încălzire de pe plafon mai mult decât cel inferior, ajutând la formarea unei cruste crocante fără a usca însă alimentele în exces. Poți alege în același timp încălzirea inferioară, aceasta fiind utilă pentru mâncărurile cu un timp mai lung de preparare. De partea cealaltă, funcția Turbo Grill activează toate elementele de încălzire, fiind potrivită pentru pregătirea bucăților mari de carne.

Vei găsi în total 12 funcții de coacere care îți vor permite să reglezi în detaliu temperatura. Printre funcții se numără și unele dedicate unor rețete speciale, precum cele pentru pizza sau pâine. La fel de utile sunt și funcțiile pentru decongelare sau menținerea caldă a preparatelor. Este de apreciat faptul că ventilatoarele de aer cald funcționează silențios și nu te vor deranja.

Cuptorul Whirlpool este prevăzut cu timer și ceas iar, odată setat, acesta face singur toată treaba în timpul pe care îl dorești.

După ce se termină programul de gătit, cu siguranţă  îți dorești să cureți cât mai ușor cuptorul, iar acesta a avut grijă să îți vină în ajutor. Curățarea se face automat, datorită pereților catalitici. Compoziția și forma acestora permit reținerea și eliminarea ulterioară a reziduurilor rezultate în urma gătitului, lăsându-ți ție doar sarcina de a șterge interiorul cu un burete la final.

Cuptorul este destul de eficient din punct de vedere energetic, încadrându-se în clasa A. Chiar dacă nu este impresionant de redus ca în cazul altor modele, consumul este unul mic.

Păreri pro şi contra

Pro

  • Design modern și ușor de întreținut
  • Coacere eficientă prin ventilarea uniformă a aerului cald
  • Autocurățare catalitică

Contra

  • Capacitate ceva mai mică

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.8
Performanțe - 8.7
Ușurință în utilizare - 8.8

8.8

O alegere eficientă

Whirlpool AKZ 560/NB este un cuptor încorporabil extrem de eficient, ce te va ajuta să pregătești cele mai interesante mâncăruri.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.