Whirlpool AKZ 560/01/IX – cuptorul încorporabil cu design modern

Dacă îți dorești să înlocuiești aragazul vechi cu sisteme de gătit încorporabile, cuptorul Whirlpool AKZ 560/01/IX reprezintă o opțiune foarte atractivă. Față de un aragaz obișnuit, acesta are un design modern care va schimba aspectul bucătăriei iar, mai ales, îți va oferi posibilitatea de a avea control complet asupra gătitului. Cuptorul poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 1899 lei (verifică preț actualizat). Ratele încep din jurul sumei de 45 de lei. Modelul se remarcă prin designul ultra modern din inox, capacitatea mare de gătire, funcțiile numeroase de coacere și sistemul automat de curățare. Raportul calitate-preț este unul foarte bun.

Designul cuptorului este alcătuit în totalitate din inox. Aspectul este unul minimalist. Suprafața exterioară nu este aglomerată de butoane sau pictograme, având un aspect plat, impecabil. Panoul de control este prevăzut cu un ecran LED de mari dimensiuni care face setarea extrem de ușoară, oferind în același timp informații utile despre procesul de  coacere. Fiind alcătuit din inox, cuptorul este ușor de curățat și de întreținut. Suprafața acestuia este dotată cu un sistem special antiamprentă, așa că nu păstrează urmele de degete. Ușa este alcătuită din sticlă și este prevăzută cu un mâner orizontal. Dimensiunile aparatului sunt de 59.5 x 59.5 x 56.4 cm.

Poze cu cuptorul încorporabil

Whirlpool AKZ 560/01/IX

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Capacitatea de coacere este de 65 de litri, fiind una suficientă pentru a face față preparatelor pentru întreaga familie. Vei primi drept accesorii ghidaje telescopice pentru tăvi.

Cuptorul oferă un număr de 12 funcții de coacere, adaptate pentru diferite rețete. Avantajul cuptorului electric este acela că poți regla în detaliu temperatura. Printre funcții se numără chiar și una specială pentru pizza sau pâine. Există, în același timp, o funcție pentru dospire. Vei găsi, de asemenea, funcții pentru decongelare sau menținerea caldă a preparatelor, ceea ce se dovedește util atunci când ai invitați la masă și trebuie să servești mâncarea caldă. Pentru prepararea mâncărurilor crocante, care de obicei pune probleme, există funcția Maxi Cooking. Aceasta folosește elementul de încălzire de pe plafon, făcând astfel alimentele mult mai crocante. Funcția Turbo Grill activează toate elementele de încălzire, fiind potrivit pentru pregătirea bucăților mari de carne.

În plus, vei putea programa timpul de preparare, astfel încât aceasta să se desfășoare exact atât cât presupune rețeta, fără a mai fi nevoie să verifici tu periodic ceasul.

Întrucât vei folosi cuptorul destul de des pentru a găti, consumul acestuia reprezintă un criteriu important. În cazul de față clasa de eficiență energetică este A, ceea ce face modelul unul obișnuit, fără a impresiona prea tare. Cuptorul compensează, însă, prin numărul mare de funcții personalizate. Consumul pentru un program standard este de 0.95 kWh.

Pentru protecția copiilor este disponibilă o funcție de blocare a accesului asupra panoului de control.

Curățarea se face automat, datorită pereților catalitici. Aceștia au o compoziție și o formă care permit reținerea și eliminarea ulterioară a reziduurilor rezultate în urma gătitului. Pereții se pot curăța prin simpla trecere a unui burete sau a unei cârpe peste suprafața acestora. După o perioadă îndelungată de utilizare aceștia pot fi schimbați.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design modern,
  • afișaj LCD,
  • blocare acces copii,
  • sistem de curățare catalitic

Contra

  • clasa de eficiență energetică nu este atât de mare pe cât te-ai aștepta

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9
Performanțe - 9
Ușurință în utilizare - 8.9

9

O alegere eficientă

Whirlpool AKZ 560/01/IX este un cuptor încorporabil, ce se dovedește un aliat pe măsură atunci când este vorba de gătit în cele mai bune condiții.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.