Vortex VAI-A1218FV – pentru veri confortabile

Cum temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate, una dintre misiunile pe care le am în această vară este de a găsi un aparat de aer condiționat eficient, cu consum redus, silențios și dacă se poate, ieftin. Pare greu de crezut, însă există câteva astfel de opțiuni pe piață, care pot fi achiziționate cu bugete acceptabile. Unul dintre acestea este Vortex VAI-A1218FV, un aparat de aer care m-a atras prin faptul că are o mulțime de aprecieri foarte bune, este puternic și consumă destul de puțină energie.

La cei aproximativ 1300 de lei cât costă (verifică preț actualizat) la eMAG, aduce o mulțime de funcții superioare care generează confort. Valoarea sa este ridicată de construcția robustă, de designul simplu și curat și de numeroasele păreri pozitive venite din partea utilizatorilor.

Nu aș putea spune că arată wow. VAI-A1218FV este un model clasic de aparat de aer condiționat, atunci când vine vorba despre design, cu o construcție simplă, linii curate și dimensiuni decente. Ar putea fi o soluție bună pentru cei ce concentrați mai degrabă pe calitate, decât pe aspect.

Poze cu Vortex VAI-A1218FV:

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Cu adevărat atractiv este modul în care este construit. Avem de-a face cu un aparat de aer condiționat robust, economic și interesant. Din punct de vedere tehnic, este conturat de o capacitate de 12000 BTU, atât pentru răcire, cât și pentru încălzire,  de 3 trepte de ventilare și de un debit de aer de 600 de metri cubi pe oră.

Toate aceste dotări îl fac perfect pentru o încăpere de 20 de metri pătrați.

Cei care doresc funcții superioare și ceva mai mult decât un simplu aparat pentru răcire, pot descoperi o mulțime de dotări atractive la acest aparat. Sincer, acestea sunt cele care m-au convins cu adevărat că AC-ul este o opțiune cât se paote de atractivă.

  • Funcția anti fungus. Este funcția prin care sunt eliminate bacteriile și ciupercile, cu ajutorul filtrelor HAF de ultimă generație. Acestea filtrează particule de praf și bacterii de peste 2.5 microni.
  • Funcția de auto diagnosticare. Este un alt punct forte, foarte atractiv pentru mine. În momentul în care apare o eroare, aparatul poate să o detecteze și te avertizează, în așa fel încât să poți lua atitudine.
  • Funcția turbo. Dacă îți dorești o temperatură confortabilă într-un timp scurt, funcția turbo este foarte atractivă, în condițiile în care are capacitatea de a răci în doar câteva zeci de minute întreaga încăpere.

Sunt atractive și funcții precum dezghetarea inteligentă sau auto restart, foarte utilă atunci când apare o pană de curent. Cert este că toate aceste funcții, alături de dotările generoase, fac din aparatul celor de la Vortex o achiziție atractivă.

Conform producătorului, aparatul de aer condiționat este și destul de silențios. Este adevărat că pe piață există aparate cu valori ceva mai atractive, însă cei 42-52 de decibeli eliberați de unitatea internă sunt acceptabili și nu deranjează prea tare din punct de vedere fonic. Ca să0ți faci o idee, echivalează cu discuția de pe fundal, dintr-un restaurant.

Dacă îți dorești eficiență maximă de la acest aparat este bine să te asiguri, înainte de a-l cumpăra, că încăperea pe care vrei să o răcești nu este mai mare decât cea specificată în detaliile tehnice. Destul de puține încăperi de apartamente sau case din România sunt mai mari de 20 de metri pătrați, așadar, nu ar trebui să existe probleme în acest sens.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • clasa A++
  • kit de instalare inclus
  • preț accesibil

Contra:

  • mi-ar fi plăcut să fie mai silențios

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Eficiență energetică - 9
Eficiență răcire/încălzire - 9.2
Nivel de zgomot - 9

9.1

O alegere inspirată

Nu vorbim de unul dintre cele mai bune aparate de aer condiționat de pe piață, însă vorbim de un model echilibrat, de un AC cu un raport calitate-preț bun. Acesta este Vortex VAI-A1218FV.

Vezi în magazin
User Rating: 4.45 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<GRATUIT> Ghidul Practic 

 

 

FOLOSEȘTE INTELIGENT APARATUL DE AER CONDITIONAT

Îți trimitem direct pe email ghidul cu 

7 sfaturi practice pentru a utiliza inteligent

aparatul de aer conditionat