Vortex VAI-A1218FJBKW – cu Wi-Fi și kit de instalare inclus

Căutam de multă vreme un aparat de aer condiționat care să arate altfel. Parcă toată categoria asta de produse arată la fel : unitate internă albă, cu finisaje rotunjite, un mic afisaj LED și o atenție mare la dimensiuni. Nu că ar fi rău, dar câteodată este bună și o alternativă.

Această alternativă se pare că se ascunde în carcasa lui Vortex VAI-A1218FJBKW. Este un aparat de aer condiționat a cărui unitate internă are partea frontală neagră. Pentru mulți poate să reprezinte un impact destul de puternic și să nu fie un plus, pentru mine însă, înseamnă o deschidere a imaginației care vizează amenajările interioare.

Pe lângă design, aparatul poate atrage și prin dotări sau preț. Aducând vorba de preț, cei care doresc să îl cumpere vor scoate din buzunar aproximativ 1500 de lei (verifică preț actualizat). Este mult? Este puțin? Rămâne de văzut după o analiză atentă a specificațiilor.

Poze cu Vortex VAI-A1218FJBKW:

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

  • Posibilitatea de control prin wi-fi. Este o funcție pe care multe dintre aparatele de aer condiționat mai scumpe nu o au. Mi se pare foarte utilă, mai ales pentru cei care lucrează foarte mult și își doresc o casă confortabilă atunci când ajung seara obosiți. Chiar și de la mii de km, aparatul de aer condiționat poate să fie pornit și oprit fără nicio problemă.
  • Funcții gândite cu sănătatea utilizatorului în minte. Funcția anti-fungus, spre exemplu, este extrem de utilă pentru orice familie care vrea să respire un aer sănătos. Bacteriile, ciupercile cu transmitere aeriană și praful sunt îndepărtate cu destul de mare ușurință după ce  aerul a fost răcit și umidificat. Filtrul care asigură funcționarea corectă a acestei funcții este de tip HAF și poate să filtreze particule de până la 2.5 microni.
  • Auto diagnosticare. Este o altă dotare a aparatelor moderne, ce face ca AC-ul, în momentul în care întâmpină o eroare, să o afișeze sub forma unui cod, în așa fel încât problema să fie rezolvată în cel mai scurt timp posibil.
  • Răcire turbo. Dacă din întâmplare uiți să pornești aparatul prin wi-fi și ajungi acasă într-un val de căldură, funcția de răcire turbo asigură un timp foarte scăzut pentru obținerea temperaturii dorite.

Pe lângă toate aceste funcții interesante, aparatul este economic. Acest lucru este confirmat de capacitatea mare, de 12000 de BTU și de consumul de doar 1100W pentru răcire. Clasa de eficiență la răcire este A++.

Merită să amintesc și că aparatul de aer condiționat al celor de la Vortex poate să și încălzească, chiar dacă nu este o funcție chiar atât de folosită.

O preocupare pe care o am atunci când vine vorba despre electrocasnice este legată de zgomotul produs. Nivelul unității interne este de 42 și 52 de decibeli, în funcție de puterea la care funcționează. Nu mă încântă în mod deosebit aceste valori, însă nici o dezamăgire prea mare nu îmi aduc.

Recapitulând, avem de-a face cu un aparat de aer condiționat modern, din punct de vedere al designului. Este posibil să îți placă, este posibil să nu. În ceea ce privește dotările tehnice, face parte din noua generație de aparate prin conectivitatea Wi-Fi, autodiagnosticare și posibilitatea de încălzire. Mi-ar fi plăcut să fie o idee mai silențios, însă nu este o problemă foarte mare, nu este chiar deranjant.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • clasa A++
  • wi-fi
  • vine cu kit-ul de instalare inclus

Contra:

  • nu se numără printre cele mai silențioase modele

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Eficiență energetică - 9
Eficiență răcire/încălzire - 9.1
Nivel de zgomot - 9

9

O alegere accesibilă

Vortex VAI-A1218FJBKW este un aparat de aer condiționat accesibil, ce vine cu destul de multe dotări pentru un preț atât de accesibil.

Vezi în magazin
User Rating: 4.3 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<GRATUIT> Ghidul Practic 

 

 

FOLOSEȘTE INTELIGENT APARATUL DE AER CONDITIONAT

Îți trimitem direct pe email ghidul cu 

7 sfaturi practice pentru a utiliza inteligent

aparatul de aer conditionat