Ultrabook Lenovo IdeaPad U310

De cele mai multe ori ne aflăm în mișcare. Fie că mergem la o întâlnire cu un client, fie că mergem la o prezentare, fie că ne deplasăm într-un alt oraș sau o altă țară avem nevoie de accesoriul principal pentru a ne putea desfășura munca în condiții optime, mai bine spus de laptopul nostru. Pentru toți cei ce se regăsesc în categoriile de mai sus și nu numai am ales să vorbim astăzi despre ultrabookul Lenovo IdeaPad U310.

Ultrabookurile sunt ideale pentru cei ce au nevoie de portabilitate: au dimensiuni mici, o greutate redusă și se vor strecura foarte bine în geanta voastră pentru servici. Așa este și acest model de la Lenovo, are o greutate de doar 1,68Kg, și o grosime de 18mm. Pe partea de design nu aș putea spune că impresionează foarte tare, dar simplitatea sa sugerează eleganță și seriozitate, este un ultrabook business ce va face față fără probleme provocărilor la care îl veți supune. Prețul său este de aproximativ 2600 lei (verifică preț actualizat), un preț rezonabil, ținând cont că discutăm de un ultrabook cu specificații de top.

Poze cu ultrabookul Lenovo IdeaPad U310

 

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ultrabookul Lenovo IdeaPad U310 vine cu un procesor Intel Core i5, model 3317U, construit pe arhitectura de 22nm, ce funcționează la o frecvență de 1,7Ghz. Placa video Intel HD Graphics 4000 îl recomandată mai mult pentru o utilizare office și multimedia și mai puțin pentru jocuri. Pentru gameri aș recomanda mai degrabă un laptop cu o placă video dedicată.

Memoria RAM de 4GB DDR3 poate fi extinsă la 8GB printr-un simplu upgrade. Pentru o viteză mai mare de încărcare a sistemului de operare, ultrabookul vine cu o memorie internă de tip SSD de 24GB. Având în vedere că cei 24GB sunt insuficienți, ultrabookul mai vine și cu un HDD de 500 GB. Displayul este un LCD LED Vibrant View de 13,3inch și are o rezoluție HD.

În ceea ce privește partea de multimedia, Lenovo IdeaPad U310 dispune de 2 difuzoare de 3W, un cititor de carduri 2 în 1 și o cameră WEB HD de 720p. Nici la capitolul porturi nu stă rău, are 2 porturi USB 3.0, un port HDMI, un port USB 2.0 și bluetooth. Autonomia de lucru este de până la 9 ore, ceea ce înseamnă că nu veți avea surpriza să vă lase bateria în timpul unui voaiaj.

Păreri pro şi contra

Pro

  • procesor Intel Core i5,
  • preț,
  • SSD,
  • USB 3.0,
  • HDMI

Contra:

  • SSD-ul are doar 24GB,
  • placa video nu este dedicată

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanțe
Conectivitate

Bun

Portabilitate și performanță sunt elementele definitorii pentru ultrabookul Lenovo IdeaPad U310. Dacă mai punem la socoteală și raportul calitate-preț, cu siguranță vom ieși în avantaj, ceea ce nu poate decât să ne bucure.

User Rating: Be the first one !

Un comentariu

  1. Bateria tine 4 ore, sta foarte cald 55-60 grade, va raman urme pe capac care nu le stergi prea usor, ecranul nu este prea bun(ma refer la unghiul de vedere) luminozitatea este buna,wireless-ul foarte slab,daca ii scoti SSD-ul nu are nimic deosebit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.