Trotec PAC 3500 X – mobilitate și eficiență

Pentru că vreau să pot răci întreaga casă fără a investi în câte un aparat de aer condiționat pentru fiecare încăpere, am ales să caut un aparat mobil. O astfel de soluție are o mulțime de avantaje, însă are și dezavantaje, pe care mi le-am asumat. Dacă iei și tu o astfel de decizie este bine de știut că aparatele mobile nu evacuează automat apa, misiune ce îți va reveni ție, iar evacuarea aerului cald se face printr-un furtun care este, de cele mai multe ori, scos pe geam. Acest lucru înseamnă o minimalizare a eficienței, deoarece geamul trebuie să fie mereu întredeschis. În rest, aparatele mobile pot fi la fel de eficiente ca și cele fixe și sunt, de regulă, ceva mai ieftine. Unul dintre modelele asupra căruia mi-am oprit atenția este Trotec PAC 3500 X. Este unul dintre cele mai puternice aparate de aer condiționat mobile, iar faptul că este construit de nemții de la Trotec este o bilă albă. Modelul are un preț de aproximativ 1999 lei(vezi preț actualizat), un preț nu chiar mic, aș spune eu, dar hai mai bine să vedem de ce este în stare.

Modelul este disponibil și în oferta magazinului eMAG la prețul de aproximativ 2300 lei.

Poze cu Trotec PAC 3500 X:

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Nu aș putea spune că arată rău, ba chiar este un aparat simpatic și compact. Totuși, cei de la Trotec au făcut o treabă ceva mai bună cu alte aparate. Este o opinie personală, totuși, putând fi o mulțime de utilizatori care apreciază foarte mult acest dispozitiv. Prezintă o combinație de alb și negru, are dimensiuni reduse și poate fi deplasat cu ușurință cu ajutorul roților din dotare. Faptul că nu ocupă mult spațiu mi se pare cel mai atractiv punct la partea de aspect.

Din punct de vedere tehnic, cei de la Trotec au reușit să facă o treabă foarte bună, asigurând o funcționare foarte eficientă pentru acest aparat:

  • O capacitate de răcire de 12000 BTU. Este una dintre cele mai generoase valori întâlnite la un astfel de aparat de aer condiționat. Cu această putere poate să răcească fără probleme încăperi de până la 45 de metri pătrați.
  • Mai multe funcții, inclusiv cea de dezumificare. Pe lângă răcire, Trotec PAC 3500 X mai face și alte lucruri, cum ar fi dezumificarea și ventilarea aerului din încăpere.
  • Control facil. Este un alt punct forte pe care aproape orice aparat de aer condiționat mobil îl are. Cu ajutorul telecomenzii din dotare sau prin tabloul de pe aparat, poate fi setată foarte ușor funcționarea.
  • Consum redus de energie. Atunci când este folosit la putere maximă,  acest aparat are un consum de putere de 1.3 kW, ceea ce reprezintă o valoare acceptabilă.

Ceea ce nu mi-a plăcut în mod deosebit la el este zgomotul. Pe treapta cea mai înaltă de putere produce 57 de decibeli, în timp ce pe treapta cea mai joasă produce 53. Nu sunt valori foarte deranjante, însă se putea și mai bine.

Dacă ideea unui aparat de aer condiționat mobil te atrage, nu uita că acesta este dependent de un furtun de evacuare, dacă vrei o eficiență foarte mare. Tocmai de aceea, poți fie să faci o gaură prin geam, pentru a asigura o evacuare etanșă, fie să achiziționezi un element de etanșare, care să elimine pătrunderea căldurii și a insectelor.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • capacitate de dezumidificare
  • design plăcut
  • ușor de controlat

Contra:

  • puțin cam zgomotos
  • preț cam piperat

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Eficiență energetică
Eficiență răcire/încălzire
Nivel de zgomot

O alegere Smart

Concluzionând, Trotec PAC 3500 X nu este o soluție tocmai ieftină, însă aduce un echilibru destul de mare și flexibilitate, fiind foarte performant. Acesta se potrivește atât pentru utilizarea casnică, cât și pentru utilizarea în spații ceva mai mari, cum ar fi cele comerciale.

Vezi în magazin
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<GRATUIT> Ghidul Practic 

 

 

FOLOSEȘTE INTELIGENT APARATUL DE AER CONDITIONAT

Îți trimitem direct pe email ghidul cu 

7 sfaturi practice pentru a utiliza inteligent

aparatul de aer conditionat