Trotec PAC 3200E – eficient și silențios

Trebuie spus încă de la început că un aparat de aer condiționat mobil nu este pentru oricine. Dacă îți dorești răcirea unei încăperi de acasă, aparatul clasic, de perete este mult mai potrivit. Dacă îți dorești, în schimb, răcirea unui birou, a unei săli care funcționează doar ocazional sau chiar a unei terase, atunci mobilitatea este ceea ce cauți.

O soluție optimă în acest sens este Trotec PAC 3200 E. Cred că este unul dintre cele mai echilibrate aparate de aer condiționat din clasa lui, pentru simplul fapt că este bine dotat, cu cei 11000 de BTU ai săi, are o mulțime de specificații interesante și costă aproximativ 2200 de lei (verifică preț actualizat).

Aspectul este unul plăcut, însă acest lucru poate să fie subiectiv. Mie îmi place. Este un aparat simplu, compact, cu o combinație de alb și gri, însă griul este foarte discret și cu un panou de comandă ușor de folosit. Este un dezavantaj faptul că este destinat podelei, ceea ce înseamnă că ocupă spațiu din încăpere, însă nu este mare, deci impactul negativ în acest sens poate să fie neglijat.

Poze cu Trotec PAC 3200E:

Trotec PAC 3200E

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Specificațiile sunt foarte convingătoare, justificând prețul.

  • Este un aparat puternic, destinat încăperilor de până la 105 metri cubi. Atenție! Nu este vorba despre metri pătrați. În principiu, 105 metri cubi înseamnă aproximativ 30 de metri pătrați.
  • Are mai multe funcții, pe lângă cea de răcire. Aparatul consturit de cei de la Trotec poate să fie folosit și pe post de dezumificator sau pentru aerisirea încăperii. Din păcate, îi lipsește funcția de încălzire, ceea ce îl face mai puțin folositor pe timp de iarnă. Pentru dezumidificare este bine de amintit faptul că are o capacitate de 1.16 litri pe oră.
  • Are filtre de bună calitate, ușor de demontat și de curățat. Filtrele reușesc să asigure nu doar un mediu perfect din punct de vedere al temperaturii, ci și curat.
  • Dispune de 3 trepte de putere, care suflă aer cu un debit de până la 500 de metri cubi pe oră. Această valoare înseamnă că răcirea se poate face foarte repede.
  • Are un nivel sonor acceptabil. Atunci când funcționează la puterea maximă eliberează 57 de decibeli. Comparativ, zgomotul produs de acest aparat de aer condiționat este asemănător cu cel produs de o discuție normală.

Dacă ar fi să fie comparat cu un aparat de aer de perete, cu siguranță specificațiile nu ar fi chiar atât de atractive. Marele avantaj al lui Trotec PAC 3200E este portabilitatea.

Cred ca producătorii ar fi putut să se focuseze mai tare pe consumul de curent, care este de 1.03 kW și include aparatul în clasa de eficiență A+. De asemenea, zgomotul este un aspect la care s-ar mai fi putut umbla. În rest, se poate trage concluzia că Trotec au reușit să construiască un produs eficient și interesant care merită toată atenția.

La achiziția acestui aparat, utilizatorii trebuie să aibă în vedere câteva lucruri. În primul rând, în pachetul oferit de producător nu există și un racord pentru evacuarea permanentă a condensului, care trebuie să fie achiziționat separat.

De asemenea, este bine de știut că indiferent de portabilitate, aparatul are nevoie de evacuare, care se face printr-un furtun scos pe geam. Pentru a evita pătrunderea insectelor, cei care achiziționează acest prous  trebuie să opteze și pentru un element de etanșare.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • portabilitate
  • putere de răcire de 11000 BTU
  • silențios

Contra:

  • prețul ușor piperat

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Eficiență energetică - 8.9
Eficiență răcire/încălzire - 9.1
Nivel de zgomot - 9

9

O alegere inspirată

Concluzionand, puse în balanță plusurile par a cântări mult mai greu decât minusurile, așadar, Trotec PAC 3200E este o achiziție inteligentă.

Vezi în magazin
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<GRATUIT> Ghidul Practic 

 

 

FOLOSEȘTE INTELIGENT APARATUL DE AER CONDITIONAT

Îți trimitem direct pe email ghidul cu 

7 sfaturi practice pentru a utiliza inteligent

aparatul de aer conditionat