Toshiba Tecra Z40-A-15N – laptopul pentru afaceri și multitasking

Japonezii de la Toshiba par a fi hotărâți să ocupe o poziție de top pe piața modelelor de laptopuri business. Gama lor de modele dedicate corporatiștilor și antreprenorilor este una dintre cele mai variate, numitorul comun fiind însă întotdeauna calitatea superioară. Un astfel de laptop este și Toshiba Tecra Z40-A-15N, gândit parcă pentru afaceri mobile. Prețul pentru acest model este de aproximativ 5199 lei (verifică preț actualizat). Avem așadar de-a face cu un model care într-adevăr costă ceva mai mult, dar oferă la schimb o portabilitate ridicată și un nivel optim de productivitate, astfel încât să se potrivească perfect pentru mediul business.

Designul este unul dintre aspectele prin care Toshiba se remarcă față de concurența pe această nișă, modelele lor beneficiind de o portabilitate dusă la extrem. În cazul de față vorbim de un laptop de dimensiuni medii care cântărește doar 1.5 kg, menținând în același timp o performanță ridicată. Acest lucru este posibil datorită carcasei din magneziu. Materialul reprezintă combinația perfectă: este ușor, extrem de rezistent și în același timp denotă eleganță și profesionalism.

Carcasa este disponibilă pe un argintiu numit Black Graphite. Carcasa a fost supusă unor teste avansate de durabilitate, dovedindu-se a fi rezistentă chiar și în fața unei căzături de la 76 de cm. Tastatura beneficiază de iluminare care poate fi activată prin apăsarea unui buton și se oprește la 15 secunde de ultima tastare. Există un sistem special pentru protecția anti-stropi. Clickpad-ul are sistem multitouch și oferă un control bun. Pentru securitatea datelor sunt disponibili un cititor de amprente și un modul TPM. Dimensiunile laptopului sunt de 338 x 20.4 x 236 mm.

Poze cu laptopul Toshiba Tecra Z40-A-15N

Toshiba Tecra Z40-A-15N

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 14 inch, este non-reflective și are o rezoluție HD+ de 1600 x 900 pixeli. Deși nu avem de-a face cu un ecran Full HD, sunt de remarcat vizibilitatea destul de bună și culorile vii.

Dotările tehnice încep cu un procesor Intel Core i7 de 2.1 Ghz care poate oferi o putere suplimentară de până la 3.3 Ghz dacă sistemul de operare necesită susținere. Performanța este completată de o memorie RAM de 4 GB DDR3 cu posibilitatea de extindere până la 16 GB și o placă video integrată Intel HD Graphics 4400. Vei putea să lucrezi astfel foarte cursiv în multitasking, să rulezi orice tip de aplicație multimedia etc.

Capacitatea de stocare este de 500 GB HDD, ceea ce se poate dovedi mai puțin atractiv. Modelul vine însoțit de sistemul de operare Windows 8.1. Dotările multimedia includ un sistem audio la baza căruia se află tehnologia DTS Studio Sound, o cameră web de 2 MP și un cititor de carduri.

La nivelul port-urilor japonezii au făcut o treabă foarte bună, reușind să integreze într-un spațiu foarte mic toate port-urile necesare. Vei găsi astfel 3 port-uri USB 3.0, 1 port VGA, 1 port HDMI și 1 port de rețea. Conexiunea la internet se poate stabili prin cablu sau wireless. Este disponibilă și tehnologia Bluetooth.

Un aspect important pentru business este și autonomia. Toshiba Tecra Z40-A-15N dispune de o baterie Li Ion cu 4 celule care oferă o autonomie de până la 9 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i7, Haswell
  • SSD de 500 GB,
  • autonomie până la 9 ore,

Contra:

  • nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.5
Conectivitate - 9.5
Performanțe - 9.1

9.4

O alegere inspirată

Toshiba Tecra Z40-A-15N este o alegere potrivită pentru cei ce își doresc un laptop puternic, rafinat și extrem de eficient atunci când este pus la treabă.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.